Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

HellasEuropa

Lær om den vestlige sivilisasjonens røtter og få fin brunfarge på en øy i dette spennende, mangfoldige landet i Middelhavet.

Den klassiske kulturarven er til å ta og føle på i Hellas. Gamle templer står fremdeles som om de nettopp ble bygd. Nyt tusenvis av kilometer med vakker middelhavskyst og hundrevis av idylliske øyer i et av Europas mest populære reisemål.

Dra på storbyferie til Athen sammen med millioner av turister som kommer for å se antikkens mest kjente bygninger hvert år. Byens mest synlige landemerke er Akropolis, et tempelkompleks fra rundt 500 f.Kr., på toppen av en klippe i selve byen. Utforsk Parthenon, et gresk tempel som er omgitt av marmorsøyler på alle fire sider. Du finner flere arkeologiske steder i hele Hellas, for eksempel ruinene av Delfi på fjellet Parnassos nord for Athen, som passer fint for en weekendtur.

Til tross for at fastlandet har en lang, vakker kystlinje, er det aller best å besøke noen av øyene for å virkelig nyte sjøen i Hellas. Ta en stopp ved den fantastiske kystbyen Firá på øya Santorini. Firá er antageligvis en av de mest billedskjønne landsbyene i hele verden. De hvitvaskede husene med blå kuppeltak klynger seg fast til kanten av den bratte klippen like ved sjøen. Utforsk øya videre for å se at den faktisk er krateret til en aktiv vulkan.

Santorini er omgitt av 300 meter høye klipper, så øya er ikke et badested. Setter du kursen mot ferieøya Mykonos, finner du noen av Hellas beste strender.

De fleste forbinder Hellas med sjø og klassisk sivilisasjon. Men du bør ikke gå glipp av en av landets beste severdigheter: Meteora-klostrene. Klostrene ligger i de sentrale fjellene på det greske fastlandet, og ble bygd på toppen av høye fjellklipper for å beskytte dem mot inntrengere. Når du kommer hit, kan du gå oppover trappetrinnene, som er hugget inn i fjellet, og nyte utsikten over fjellandskapet fra klippene.

Du kan fly til Hellas via Athen internasjonale flyplass. Fra fastlandet kan du reise videre til noen av de hundrevis av øyene med båt eller fly.

Hellas – populære byer

Plaka fasiliteter samt gatescener, spise ute og spise utendørs
Athen
Kjent for Museer, Historiske bygninger og Kafeer

…"

Grunner til å reise

 • Akropolis-museet
  Akropolis-museet
 • Den gamle agora i Athen
  Den gamle agora i Athen
 • Romersk agora
  Romersk agora
Rodos fasiliteter samt palass, historisk arkitektur og klippelandskap
Rodos
Kjent for Strender, Historiske bygninger og Familievennlig

…"

Grunner til å reise

 • Lindos strand
  Lindos strand
 • Tsambika strand
  Tsambika strand
 • De syv kildene
  De syv kildene
Paleokastritsa strand som viser kyst
Korfu
Kjent for Strender, Sjø og Øyer

…"

Grunner til å reise

 • Korfu havn
  Korfu havn
 • Paleokastritsa strand
  Paleokastritsa strand
 • D Amour-stranden
  D Amour-stranden
Thira fasiliteter samt kystby og kyst
Santorini
Kjent for Øyer, Solnedganger og Sjø

…"

Grunner til å reise

 • Santorinikalderaen
  Santorinikalderaen
 • Den røde stranden
  Den røde stranden
Mykonos som viser strand og kystby
Mykonos
Kjent for Strender, Øyer og Barer

…"

Grunner til å reise

 • Mykonos gamle havn
  Mykonos gamle havn
 • Vindmøllene i Mykonos
  Vindmøllene i Mykonos
Kefalonia
Kjent for Øyer, Avsidesliggende og Sandstrender

…"

Populære steder å besøke i Hellas

Akropolis
Bilde av Akropolis

Akropolis

Den gamle, greske byen stiger opp som en føniks fra Athens moderne sentrum, og lyser opp natten på en storslått måte.

Parthenon
Bilde av Parthenon

Parthenon

Dra tilbake i tid og utforsk oldtidens myter inngravert i veggene til Hellas' største doriske tempel, som opprinnelig var en hyllest til krigsgudinnen Athene.

Akropolis-museet
Bilde av Akropolis-museet

Akropolis-museet

Dette moderne museet er et produkt av tiår med iherdig og lidenskapelig arbeid, og kan nå skilte med millioner av besøkende hvert år.

Det hvite tårnet i Thessaloniki
Bilde av Det hvite tårnet i Thessaloniki

Det hvite tårnet i Thessaloniki

Dette tårnet med sitt særpregede utseende har gått gjennom en utvikling sammen med Thessaloníki gjennom århundrenes løp og huser i dag et museum viet byens historie. 

Zevstempelet
Bilde av Zevstempelet

Zevstempelet

Stå ved foten av de høye søylene som hedrer faren til de olympiske guder, under besøket ditt til dette tempelet fra det første århundret.

Meteora
Bilde av Meteora

Meteora

Opplev det historiske området Meteora. Her finner du templer og fjellandskap. I tillegg kan du se severdigheter som Agia Triada kloster.