Hellas

Reiseguide
Hellas

Lær om den vestlige sivilisasjonens røtter og få fin brunfarge på en øy i dette spennende, mangfoldige landet i Middelhavet.

Den klassiske kulturarven er til å ta og føle på i Hellas. Gamle templer står fremdeles som om de nettopp ble bygd. Nyt tusenvis av kilometer med vakker middelhavskyst og hundrevis av idylliske øyer i et av Europas mest populære reisemål.

Dra på storbyferie til Athen sammen med millioner av turister som kommer for å se antikkens mest kjente bygninger hvert år. Byens mest synlige landemerke er Akropolis, et tempelkompleks fra rundt 500 f.Kr., på toppen av en klippe i selve byen. Utforsk Parthenon, et gresk tempel som er omgitt av marmorsøyler på alle fire sider. Du finner flere arkeologiske steder i hele Hellas, for eksempel ruinene av Delfi på fjellet Parnassos nord for Athen, som passer fint for en weekendtur.

Til tross for at fastlandet har en lang, vakker kystlinje, er det aller best å besøke noen av øyene for å virkelig nyte sjøen i Hellas. Ta en stopp ved den fantastiske kystbyen Firá på øya Santorini. Firá er antageligvis en av de mest billedskjønne landsbyene i hele verden. De hvitvaskede husene med blå kuppeltak klynger seg fast til kanten av den bratte klippen like ved sjøen. Utforsk øya videre for å se at den faktisk er krateret til en aktiv vulkan.

Santorini er omgitt av 300 meter høye klipper, så øya er ikke et badested. Setter du kursen mot ferieøya Mykonos, finner du noen av Hellas beste strender.

De fleste forbinder Hellas med sjø og klassisk sivilisasjon. Men du bør ikke gå glipp av en av landets beste severdigheter: Meteora-klostrene. Klostrene ligger i de sentrale fjellene på det greske fastlandet, og ble bygd på toppen av høye fjellklipper for å beskytte dem mot inntrengere. Når du kommer hit, kan du gå oppover trappetrinnene, som er hugget inn i fjellet, og nyte utsikten over fjellandskapet fra klippene.

Du kan fly til Hellas via Athen internasjonale flyplass. Fra fastlandet kan du reise videre til noen av de hundrevis av øyene med båt eller fly.

Hellas – populære byer

Akropolis fasiliteter samt historisk arkitektur, ruiner og nattbilder
Athen
Kjent for Museer, Historisk og Kafeer
Reis til Athen for å oppleve denne hvite verdensbyen, med fantastisk utsikt ut mot fjellene og havet, samtidig som du opplever glimt av antikkens tidsalder.

Grunner til å reise

 • Akropolis-museet
 • Syntagma
 • Romersk agora
Pefkos strand som viser strand
Rodos
Kjent for Strandutsikt, Historisk og Familievennlig
I Rhodos by, som ligger på den spektakulære greske øya Rhodos, kan du se rester etter gamle sivilisasjoner på hvert gatehjørne, og her møtes det moderne og det historiske i skjønn forening.

Grunner til å reise

 • Tsambika strand
 • Anthony Quinn-bukta
 • Lindos strand
Paleokastritsa strand som viser kyst
Korfu
Kjent for Strandutsikt, Sjø og Øyer
Dra til den greske øya Korfu, som kan by på en flere kilometer lang vakker kyst og et flott landskap, hyggelige landsbyer, tradisjonelle tavernaer og bystantinsk arkitektur.

Grunner til å reise

 • Korfu havn
 • Paleokastritsa strand
 • Achilleion
Thira fasiliteter samt kystby og kyst
Santorini
Kjent for Øyer, Solnedganger og Sjø
Reis til Santorini! Her kan du blant annet få med deg solnedganger, øyutsikt og strender.

Grunner til å reise

 • Perissa strand
 • Den røde stranden
Kefalonia
Kefalonia
Kjent for Øyer, Uforstyrret og Sandstrender
Dra til koselige Kefalonia for å oppleve øyutsikt, biblioteker og arkeologi.
Lesvos
Lesvos
Kjent for Øyer, Museer og Ruiner
Koselige Lesvos venter på deg med museer, ruiner, landlige omgivelser og mye mer!

Populære steder å besøke i Hellas

Hellas

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din:
Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: