Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.


Ferie i Alicante - Sol og god mat i Alicante

Dra på ferie til Alicante, byen langs den spanske solkysten som på kort tid har seilt opp som mange nordmenns favoritt. Unn deg en langhelg eller en ordentlig ferie i Alicante, byen som har alt hva man kan ønske seg for avslappende dager fylt med sol, shopping og deilige spanske delikatesser. 

Opplev denne byen som gjennom historien har vært brukt som handelspost for greske sjøfolk, vært under arabisk styre, og nå en del av den spanske Valencia-regionen. På grunn av dette er Alicante en spennende blanding av ulike kulturer, noe som gjør at byen er utmerket for historie- og kulturinteresserte så vel som solhungrige nordmenn. Men vær obs – selv om du kanskje er en kløpper i spansk så er området tospråklig, så ikke bli overrasket dersom du blir sittende som et spørsmålstegn etter å ha hørt lokale snakke sammen.
 
Det er dog liten tvil om at det som til syvende og sist lokker de fleste turistene er flotte strender. Badestrendene ligger lett tilgjengelig i byen, og du kan lett kombinere en morgen midt i bylevenet med en lang dag i bikini og badeshorts. Den mest sentrale stranden er Playa de Postiguet, en bred og fin sandstrand med strandbarer, solsenger og parasoller samt vennlige selgere med både smykker og leskende drikke til salgs.
 
Alicante er også kjent for sin vakre strandpromenade som strekker seg langs Middelhavets bredder. Strandpromenaden er bedre kjent som Explanada de España på spansk, og er  livsåren i byen. Under palmealleen er det et yrende folkeliv, hvor gateartister, karikaturtegnere, små kremmerboder med lokale varer og suvenirer samt restauranter ligger på rekke og rad. For den som ønsker å prøve ut byens festarena anbefales det å følge promenaden nordover, hvor barer og restauranter ligger tett. Tar du turen østover fra havnemarinaen finner du Alicantes’ svar på Aker Brygge, med trendy restauranter og barer samt mange underholdningstilbud.
 
To av nøkkelordene i Alicante er mat og vin. Byen er basert i Valencia-regionen og lever  selvsagt av turisme, men vin – og matproduksjon står også høyt i kurs. Så glem ikke å prøve den lokale sangriaen når du er der - en deilig blanding av lokalt produsert vin blandet med frukt og lemonade. For vinkjenneren kan det kanskje friste mer med en god årgangsvin, men området byr på noe for enhver smak. Ved siden av god drikke anbefales selvsagt et godt utvalg av tapas - spanjolenes mange småretter som til sammen utgjør et fantastisk måltid av patatas bravas, oster, chorizo, og mye annet snadder. Kanskje frister også en lokal paella, fylt til randen av fersk sjømat.
 
For de som ønsker å reise rundt i Valencia-regionen, så er Alicante et godt utgangspunkt. Med kort vei til flyplassen kan man begynne ferien her, og bevege seg nordover til en annen norsk favoritt, Benidorm, eller videre mot den spennende byen Valencia. Enten man leier bil eller tar toget så er det kort vei til noen av Spanias mest spennende steder, med en av landets mest populære byer som utgangspunkt.
 
 


Guide til Alicante


De beste tilbudene på fly + hotell Alicante

De beste tilbudene på fly

Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.

De beste hotelltilbudene i Alicante

Vis alle de 17 100 overnattingsstedene i Alicante
Hotel Helios Benidorm 650 kr
Anmeldelse skrevet 16. sep. 2019
Mer informasjon
 
Hotel Helios Benidorm

Hotel Helios Benidorm

   
  4,6 av 5
  3.0 av 5.0 Stjerner

  Fint rom m stor balkong og romslig bad.Skinnende rent på alle fellesområder! Effektive og service instilte ansatte i matsalen hvor de forøvrig hadde veldig god mat og godt utvalg, spesielt bra utvalg av vegetarretter. Rent og ryddig ved bassenget som hadde deilig avkjølende vann. Ingen ting å sette ...

  Sol Pelícanos Ocas 917 kr
  Anmeldelse skrevet 3. jan. 2020
  Mer informasjon
   
  Sol Pelícanos Ocas

  Sol Pelícanos Ocas

    
   4,2 av 5
   3.0 av 5.0 Stjerner

   At man må betale for vann til maten og at det skal koste 18 Euro for en natts parkering er dårlig service. Stort flott hotell men det blir for mye folk og støy i spisesalen både ved frokost og middag. Mange engelske og spanjoler og da blir det ofte mye lyd. Hotellet ligger i engelsk sone så det var ...

   Melia Alicante 1 279 kr
   Anmeldelse skrevet 19. feb. 2020
   Mer informasjon
    
   Melia Alicante

   Melia Alicante

     
    4,3 av 5
    4.0 av 5.0 Stjerner

    Reasonable high standard, good location, friendly staff

    The Level at Melia Villaitana
    Anmeldelse skrevet 7. jul. 2016
    Mer informasjon
     
    The Level at Melia Villaitana

    The Level at Melia Villaitana

      
     4,5 av 5
     5.0 av 5.0 Stjerner

     Fint hotell, men service nivå var dessverre langt under forventet nivå. Med tanke på prisnivået på hotellet så er det dessverre ikke valuta for pengene.

     TRYP Ciudad de Alicante Hotel 852 kr
     Anmeldelse skrevet 27. nov. 2019
     Mer informasjon
      
     TRYP Ciudad de Alicante Hotel

     TRYP Ciudad de Alicante Hotel

       
      4,0 av 5
      3.0 av 5.0 Stjerner

      Meget sentralt

      El Plantio Golf Resort 916 kr
      Anmeldelse skrevet 23. feb. 2020
      Mer informasjon
       
      El Plantio Golf Resort

      El Plantio Golf Resort

        
       4,3 av 5
       4.0 av 5.0 Stjerner

       Kaldt på natten da det er fliser overalt og ingen varme. Men bortsett fra det så var det en fantastisk leilighet og flott frokost.

       Hotel Marina
       Anmeldelse skrevet 5. feb. 2018
       Mer informasjon
        
       Hotel Marina

       Hotel Marina

         
        3,9 av 5
        4.0 av 5.0 Stjerner

        11 dager med sykling, litt kaldt ellers topp.

        Hotel Spa Porta Maris by Melia 1 385 kr
        Anmeldelse skrevet 30. des. 2019
        Mer informasjon
         
        Hotel Spa Porta Maris by Melia

        Hotel Spa Porta Maris by Melia

          
         4,3 av 5
         4.0 av 5.0 Stjerner

         Greit nok. Megastort HC- rom, ikke så ok . Null utsikt. Ikke vasket bord. Restaurant stengt osv. Kommer trolig ikke igjen...

         De beste tingene å gjøre i Alicante

         Se de 7 forskjellige aktivitetene du kan gjøre i Alicante (provins)