Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger


Ferie i Alicante - Sol og god mat i Alicante

Dra på ferie til Alicante, byen langs den spanske solkysten som på kort tid har seilt opp som mange nordmenns favoritt. Unn deg en langhelg eller en ordentlig ferie i Alicante, byen som har alt hva man kan ønske seg for avslappende dager fylt med sol, shopping og deilige spanske delikatesser. 

Opplev denne byen som gjennom historien har vært brukt som handelspost for greske sjøfolk, vært under arabisk styre, og nå en del av den spanske Valencia-regionen. På grunn av dette er Alicante en spennende blanding av ulike kulturer, noe som gjør at byen er utmerket for historie- og kulturinteresserte så vel som solhungrige nordmenn. Men vær obs – selv om du kanskje er en kløpper i spansk så er området tospråklig, så ikke bli overrasket dersom du blir sittende som et spørsmålstegn etter å ha hørt lokale snakke sammen.
 
Det er dog liten tvil om at det som til syvende og sist lokker de fleste turistene er flotte strender. Badestrendene ligger lett tilgjengelig i byen, og du kan lett kombinere en morgen midt i bylevenet med en lang dag i bikini og badeshorts. Den mest sentrale stranden er Playa de Postiguet, en bred og fin sandstrand med strandbarer, solsenger og parasoller samt vennlige selgere med både smykker og leskende drikke til salgs.
 
Alicante er også kjent for sin vakre strandpromenade som strekker seg langs Middelhavets bredder. Strandpromenaden er bedre kjent som Explanada de España på spansk, og er  livsåren i byen. Under palmealleen er det et yrende folkeliv, hvor gateartister, karikaturtegnere, små kremmerboder med lokale varer og suvenirer samt restauranter ligger på rekke og rad. For den som ønsker å prøve ut byens festarena anbefales det å følge promenaden nordover, hvor barer og restauranter ligger tett. Tar du turen østover fra havnemarinaen finner du Alicantes’ svar på Aker Brygge, med trendy restauranter og barer samt mange underholdningstilbud.
 
To av nøkkelordene i Alicante er mat og vin. Byen er basert i Valencia-regionen og lever  selvsagt av turisme, men vin – og matproduksjon står også høyt i kurs. Så glem ikke å prøve den lokale sangriaen når du er der - en deilig blanding av lokalt produsert vin blandet med frukt og lemonade. For vinkjenneren kan det kanskje friste mer med en god årgangsvin, men området byr på noe for enhver smak. Ved siden av god drikke anbefales selvsagt et godt utvalg av tapas - spanjolenes mange småretter som til sammen utgjør et fantastisk måltid av patatas bravas, oster, chorizo, og mye annet snadder. Kanskje frister også en lokal paella, fylt til randen av fersk sjømat.
 
For de som ønsker å reise rundt i Valencia-regionen, så er Alicante et godt utgangspunkt. Med kort vei til flyplassen kan man begynne ferien her, og bevege seg nordover til en annen norsk favoritt, Benidorm, eller videre mot den spennende byen Valencia. Enten man leier bil eller tar toget så er det kort vei til noen av Spanias mest spennende steder, med en av landets mest populære byer som utgangspunkt.
 
 


Guide til Alicante


De beste hotelltilbudene i Alicante

Vis alle de 10 103 overnattingsstedene i Alicante
Melia Alicante 1 081 kr
Anmeldelse skrevet 20. okt. 2019
Mer informasjon
 
Melia Alicante

Melia Alicante

   
  4,3 av 5
  4.0 av 5.0 Stjerner

  Ett for stort Hotell,frokost var god,men for mye støy. Rommet som var bestillt skulle være med Queensize -seng,men det må være den minste Q S jeg har ligget i. Hotellet ligger på bystranda noe jeg satt pris på,alt i alt ett bra hotell

  Hotel Areca 536 kr
  Anmeldelse skrevet 30. aug. 2019
  Mer informasjon
   
  Hotel Areca

  Hotel Areca

    
   4,3 av 5
   4.0 av 5.0 Stjerner

   Alt ok unntatt TV som ikke hadde mere enn to engelske kanaler, en fransk og resten spansk

   Hotel Helios Benidorm 505 kr
   Anmeldelse skrevet 3. jun. 2019
   Mer informasjon
    
   Hotel Helios Benidorm

   Hotel Helios Benidorm

     
    4,5 av 5
    3.0 av 5.0 Stjerner

    Dette er et bra og moderne hotell tatt romprisen i betraktning. Det eneste kritiske jeg kan påpeke var innsjekkingen. Jeg måtte vente i resepsjonen i 1,5 timer over innsjekkingstiden før rommet var klart. Det positive var at resepsjonisten tilbød meg gratis drikke i hotellbaren mens jeg ventet. Rommet ...

    Sol Pelícanos Ocas 697 kr
    Anmeldelse skrevet 11. jun. 2019
    Mer informasjon
     
    Sol Pelícanos Ocas

    Sol Pelícanos Ocas

      
     4,1 av 5
     3.0 av 5.0 Stjerner

     Mye engelsmän anners mye bra

     Eurostars Lucentum 495 kr
     Anmeldelse skrevet 15. aug. 2019
     Mer informasjon
      
     Eurostars Lucentum

     Eurostars Lucentum

       
      4,2 av 5
      4.0 av 5.0 Stjerner

      Moderne, stort, rent og pent hotell med god beliggenhet i forhold til shopping og restauranter. 10-15 minutter å gå til stranda. Ok frokost, men den måtte jeg bestille separat.

      AC Hotel Alicante by Marriott 750 kr
      Anmeldelse skrevet 14. jul. 2019
      Mer informasjon
       
      AC Hotel Alicante by Marriott

      AC Hotel Alicante by Marriott

        
       4,1 av 5
       4.0 av 5.0 Stjerner

       Noce and clean hotel. Location is ok. Walkning distance to restaurant and shopping areas. Parking in hotel garage. 12 euro pr day. NB. Narrow garage. Excellent breakfast buffet with hot and cold selection . Pool area is small with very limited space. ... but it is nice. The hotel use too much plastic ...

       Eurostars Centrum Alicante 525 kr
       Anmeldelse skrevet 13. okt. 2019
       Mer informasjon
        
       Eurostars Centrum Alicante

       Eurostars Centrum Alicante

         
        4,4 av 5
        4.0 av 5.0 Stjerner

        Veldig god service og hyggelige personale. Flott hotell med flott beliggenhet nær alle fasiliteter.

        Melia Benidorm 697 kr
        Anmeldelse skrevet 5. aug. 2019
        Mer informasjon
         
        Melia Benidorm

        Melia Benidorm

          
         4,2 av 5
         4.0 av 5.0 Stjerner

         Nice hotel, great pools, nice and service minded employees,,,,food ok but not more, uncomfortable sunbeds, busy neighborhood. Animation/entertainment boring. For better restaurants go for a short Taxi ride to Altea. The WORST is the smoking policy, allowing chainsmokers to pollute the outside restaurant ...

         De beste tilbudene på fly + hotell Alicante

         De beste tilbudene på fly

         Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.

         De beste tingene å gjøre i Alicante

         Se de 4 forskjellige aktivitetene du kan gjøre i Alicante (provins)