Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger


Ferie på Amalfikysten

Sør for Napoli finner du et svært vakkert område og en imponerende kystvei som svinger seg mellom sitrontrær, vingårder og høyt beliggende landsbyer.

Amalfikysten er en kupert strekning langs kysten hvor du finner høyt beliggende gamle ruiner, landsbyer, byer og vingårder. Villaer og kirker ligger ved skråninger som stuper rett ned i havet. Uavhengig av om du reiser til Praiano, Minori eller Ravello, vil hver sving du tar langs den 45 kilometer lange kystveien by på en imponerende utsikt.

Amalfikysten har rykte på seg for å være et eksklusivt sted for de rike og berømte. Selv om det finnes mange dyre barer, restauranter og hoteller her, passer et besøk til dette området for alle typer budsjetter.  

Øverst på listen for de fleste turistene som kommer hit, står avslapning. Strendene er små, populære og ofte overfylte. Kysten er også fylt med private bukter, men disse er ofte vanskelige å nå fra land. Du kan leie en båt fra Amalfi og finne din egen avsondrede strandstripe.

Utforsk det ulendte landskapet til fots. Det finnes mange stier langs hele kysten. En av de mest populære og minst anstrengende strekningene er "Gudenes sti", som går mellom Positano og Praiano. For å gå denne kreves det ikke annet enn et par komfortable sko å gå i.

Vil du oppleve vakker natur men med mindre fysiske anstrengelser, kan du dra til hagene til Villa Cimbrone og Villa Rufolo. Ta deg en rolig spasertur rundt på disse områdene som er delt inn i flere lag, og som ligger høyt over havet. Hagene er fylt med tusenvis av blomster og byr på utsikt over kysten nedenfor.

I mange av landsbyene og byene langs kysten finner du kirker med religiøse kunstverk. Dra til Chiesa di Santa Maria Assunta i Positano og se fremstillingen av den sorte madonna. Du kan også utforske sølvbysten av Lukas i Praianos Chiesa di San Luca.

Amalfikysten har et typisk middelhavsklima med varme somre og milde vintre. De varmeste og travleste månedene er mellom juni og august, når det oppstår store forsinkelser i trafikken som følge av det store antallet kjøretøy som prøver å komme seg gjennom trange hjørner og smale veier. Den beste tiden å reise hit på, er i mai og september, når været er mildere og trafikken ikke er like intens.


Guide til Amalfikysten


De beste hotelltilbudene i Amalfikysten

Vis alle de 927 overnattingsstedene i Amalfikysten
Hotel Savoia 1 082 kr
Hotel Savoia

Hotel Savoia

Via Cristoforo Colombo 73, Positano, SA
   
  4,6
  av 5, basert på 502 anmeldelser
  3.0 av 5.0

  Dette hotellet ligger i Positano bysentrum og få skritt unna Piazza dei Mulini og Santa Maria Assuntas kirke. Dessuten ligger Positano turistkontor og Positano ferge kun 10 minutter unna.

  Positano Art Hotel Pasitea 1 582 kr
  Positano Art Hotel Pasitea

  Positano Art Hotel Pasitea

  Via Pasitea 207, Positano, SA
    
   4,2
   av 5, basert på 460 anmeldelser
   4.0 av 5.0

   Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Positano og 15 minutters gange unna Positano rådhus, Fornillo strand og Santa Maria Assuntas kirke. Dessuten ligger Positano turistkontor og Positano ferge kun 15 minutter unna.

   Hotel Villa Gabrisa 1 546 kr
   Hotel Villa Gabrisa

   Hotel Villa Gabrisa

   Via Pasitea, 219/227, Positano, SA
     
    4,7
    av 5, basert på 341 anmeldelser
    4.0 av 5.0

    Dette hotellet ligger i den historiske bydelen og 15 minutters gange unna Positano rådhus, Santa Maria Assuntas kirke og Positano turistkontor. Dessuten ligger Positano ferge og Fornillo strand kun 15 minutter unna.

    Hotel Eden Roc 2 587 kr
    Hotel Eden Roc

    Hotel Eden Roc

    Via G. Marconi 110, Positano, SA
      
     4,8
     av 5, basert på 403 anmeldelser
     4.0 av 5.0

     Dette hotellet er familievennlig og ligger ved vannkanten i Positano og 15 minutters gange unna Piazza dei Mulini, Santa Maria Assuntas kirke og Positano turistkontor. Dessuten ligger Fornillo strand og Positano ferge kun 2 kilometer unna.

     Hotel Margherita 1 600 kr
     Hotel Margherita

     Hotel Margherita

     Via Umberto I, 70, Praiano, SA
       
      4,8
      av 5, basert på 408 anmeldelser
      4.0 av 5.0

      Dette hotellet ligger i Praiano, 1,2 kilometer unna Marina di Praia og 10 kilometer unna Fiordo di Furore-stranden og Smaragdgrotten. Dessuten ligger Amalfi-stranden og Positano rådhus 15 kilometer unna.

      Hotel Royal Positano 959 kr
      Hotel Royal Positano

      Hotel Royal Positano

      Via Pasitea, 344, Positano, SA
        
       3,5
       av 5, basert på 414 anmeldelser
       4.0 av 5.0

       Dette hotellet ligger ved sjøen og 15 minutters gange unna Positano rådhus, Santa Maria Assuntas kirke og Positano turistkontor. Dessuten ligger Positano ferge og Piazza dei Mulini kun 2 kilometer unna.

       Hotel Villa Franca 5 649 kr
       Hotel Villa Franca

       Hotel Villa Franca

       Viale Pasitea, 318, Positano, SA
         
        4,5
        av 5, basert på 439 anmeldelser
        5.0 av 5.0

        Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Positano og 10 minutters gange unna Positano rådhus, Santa Maria Assuntas kirke og Positano turistkontor. Dessuten ligger Positano ferge og Piazza dei Mulini kun 15 minutter unna.

        Hotel Posa Posa
        Hotel Posa Posa

        Hotel Posa Posa

        Via Pasitea 165, Positano, SA
          
         4,2
         av 5, basert på 251 anmeldelser
         4.0 av 5.0

         Dette hotellet ligger i Positano og 10 minutters gange unna Positano rådhus og Fornillo strand. Dessuten ligger Santa Maria Assuntas kirke og Positano turistkontor kun 15 minutter unna.