Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

Sorrento-kystenItalia

Sorrento er en vakker italiensk by ved havet. Den er kjent for sine gamle, romerske bygninger, sitt vakre landskap og sin rolige stemning.

Reis til Sorrento på ferie, en by som ligger plassert høyt på klippene over Napolibukten. Det er en flott by for en weekendtur, som byr på en utrolig utsikt. For århundrer siden strømmet romerske keisere, italienske adelsmenn og kunstnere til provinsen, som er kjent for sin inspirerende skjønnhet. I dag tiltrekker brosteinsgatene, de overdådige villaene, fiskernes havner, det behagelige middelhavsklimaet og sitronlundene reisende fra hele verden.

Fly til Napoli, som er mindre enn én time fra Sorrento. Deretter har du en naturskjønn reise med bil eller tog langs den berglendte kystlinjen foran deg, som siste etappe av turen. Sorrentos største severdigheter ligger alle innen gangavstand fra det sentrale torget, Piazza Tasso. For å komme deg rundt enda raskere, kan du hoppe på en av sightseeingbussene.

Bak plassen ligger Deep Valley of the Mills, som byr på et spektakulært syn: En gammel ruin som delvis er overgrodde av bregner. Besøk Chiesa di San Francesco eller andre romerske og middelalderske kirker, og beundre freskene i Sedile Dominova, som var et samlingspunkt for adelsmenn. Kjøp suvenirer i de smale gatene og se på håndverksarbeid av tre, ull og skinn, som har blitt laget i byen i hundrevis med år.

På en solrik dag kan du slappe av med en cappuccino på en terrasse med de lokale innbyggerne. Se på livet og finn deretter et fint sted for en forfriskende dukkert. På tuppen av halvøya kan bade i et skimrende naturlig basseng kalt Bat Queen Giovanna. Nærmere Sorrento kan du sole deg og bade i byens to havner: Marina Grande og Marina Piccola.

Denne delen av Amalfi-kysten består stort sett av kalkstein, men nærliggende Marina di Puolo har en fin sandstrand. Legg merke til oliven- og sitronlundene langs veien til dette fiskeværet. For å smake på forskjellige godbiter som benytter seg av sitronen og se hvordan likøren limoncello lages, kan du besøke frukthagene i Giardina di Cataldo.

Ved solnedgang kan du ta turen til parken Villa Comunale, for å se himmelen endre farger over krateret til den aktive vulkan Vesuv på avstand.

De mest populære hotellene i Sorrento-kysten

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Continental
Continental
4 out of 5
Piazza della Vittoria 4, Sorrento, NA
Prisen er 1 352 kr per natt

Dette hotellet, i sentrum, befinner seg rett ved stranden i Sorrento Historisk senter og få skritt unna Sorrento Peninsula og Sorrento heis. Dessuten ligger ...

4.6/5Wonderful! (729 anmeldelser)
Topp hotell i romantiske omgivelser

"Flott hotell med god mat, nydelig beliggenhet og hyggelig personale. Vi følte oss som kongelige med den gode oppvartningen vi fikk. Kommer gjerne tilbake."…"

Anmeldelse skrevet 21. sep. 2018

Continental
Hotel Admiral
Hotel Admiral
4 out of 5
via Marina Grande 218, Sorrento, NA
Prisen er 945 kr per natt

Dette hotellet ligger i Sorrento bysentrum og få skritt unna Sorrento Peninsula og Marina Grande-stranden. Dessuten ligger Piazza Tasso og Sorrento heis kun ...

3.8/5Good! (63 anmeldelser)

"Posizione ottima abbiamo soggiornato un weekend di giugno, nel complessivo nella struttura pecca un po sulla colazione perché era a comanda ed il personale era scarso (1 solo cameriere a servire) per il resto personale gentile ed accoglienza buona, da migliorare un po’ la pulizia camere"…"

Anmeldelse skrevet 23. jun. 2020

Hotel Admiral
Grand Hotel Europa Palace
Grand Hotel Europa Palace
4 out of 5
Via Correale, 34/36, Sorrento, NA
Prisen er 1 584 kr per natt

Dette hotellet ligger ved stranden i Sorrento bysentrum og 5 minutters gange unna Sorrento Peninsula, Corso Italia og Piazza Tasso. Dessuten ligger Sorrento ...

4.1/5Very Good! (194 anmeldelser)
Not up to date.

"Hotellet bærer preg av å være gammelt og slitent. Aircondition var ute av funksjon i 3 dager, som gikk kraftig utover nattesøvn. Sengen var beinhard og utslitt. Man kjenner spiralfjærer i ryggen..... Ba om å oppgradere , til annet og bedre rom . Resepsjonisten skulle bringe forespørselen videre med ..."…"

Anmeldelse skrevet 12. aug. 2019

Grand Hotel Europa Palace

Populære steder å besøke i Sorrento-kysten

Sorrento marina
Bilde av Sorrento marina

Sorrento marina

4/5(5 anmeldelser)

Spaser langs vannet ved Sorrento marina og bli med på andre aktiviteter i Sorrento, som båtturer. Dette romantiske området har sjøutsikt som passer godt for en trivelig spasertur, og er kjent for sine mange restauranter.

Marina Grande-stranden
Bilde av Marina Grande-stranden

Marina Grande-stranden

4/5(6 anmeldelser)

Dette sjarmerende havnen har fungert som Sorrentos forbindelse til havet i nesten 2000 år, og brukes fremdeles av lokale fiskere.

Corso Italia
Bilde av Corso Italia

Corso Italia

Finn suvenirer til venner og kjente når du går innom Corso Italia, et ofte besøkt shoppingsted i Sorrento. Stedet er kjent for sine mange restauranter og det fantastiske utelivet sitt, så her er det mye å legge til i reiseplanene!

Piazza Tasso
Bilde av Piazza Tasso

Piazza Tasso

4/5(5 anmeldelser)

Denne hovedplassen i Sorrento er et flott sted for å se på folk, beundre arkitektur fra barokktiden og lære om lokalhistorien.

Sorrento heis
Bilde av Sorrento heis

Sorrento heis

Sorrento heis er et populært sted å besøke i Sorrento, og blant aktivitetene i nærheten finner du båtturer. Dette romantiske området har strender det er hyggelig å gå langs, og er kjent for sine mange restauranter.

Dronning Giovannas bad
Bilde av Dronning Giovannas bad

Dronning Giovannas bad

Svøm eller snorkle i dette legendariske, naturlig basseng, eller se på solnedgangen fra en vakker, romersk ruin på steinene til Punta del Capo.

Populære aktiviteter i Sorrento-kysten

2-dagers tur i Sør-Italia: Napoli, Pompeii, Sorrento og Capri
Bilde av 2-dagers tur i Sør-Italia: Napoli, Pompeii, Sorrento og Capri

2-dagers tur i Sør-Italia: Napoli, Pompeii, Sorrento og Capri

4 193 kr
per voksen
Anbefales av 82 % av reisende
Privat minivan: Sorrento – Amalfikysten
Bilde av Privat minivan: Sorrento – Amalfikysten

Privat minivan: Sorrento – Amalfikysten

1 823 kr
per voksen
Anbefales av 100 % av reisende
Privat standardbil: Sorrento – Amalfikysten
Bilde av Privat standardbil: Sorrento – Amalfikysten

Privat standardbil: Sorrento – Amalfikysten

1 467 kr
per voksen
Anbefales av 76 % av reisende
Først i køen-tur for liten gruppe til Pompeii med Amalfikysten
Bilde av Først i køen-tur for liten gruppe til Pompeii med Amalfikysten

Først i køen-tur for liten gruppe til Pompeii med Amalfikysten

1 875 kr
per voksen
Anbefales av 96 % av reisende
Tur under bakken i Napoli og det romerske amfi med Pizza Lunch
Bilde av Tur under bakken i Napoli og det romerske amfi med Pizza Lunch

Tur under bakken i Napoli og det romerske amfi med Pizza Lunch

345 kr
per voksen
Anbefales av 82 % av reisende
Tur i Pompeii i liten gruppe
Bilde av Tur i Pompeii i liten gruppe

Tur i Pompeii i liten gruppe

636 kr
per voksen
Anbefales av 88 % av reisende