Amalfikysten

Reiseguide
Smaragdgrotten som inkluderer båter, hulevandring og huler
Sør for Napoli finner du et svært vakkert område og en imponerende kystvei som svinger seg mellom sitrontrær, vingårder og høyt beliggende landsbyer.

Amalfikysten er en kupert strekning langs kysten hvor du finner høyt beliggende gamle ruiner, landsbyer, byer og vingårder. Villaer og kirker ligger ved skråninger som stuper rett ned i havet. Uavhengig av om du reiser til Praiano, Minori eller Ravello, vil hver sving du tar langs den 45 kilometer lange kystveien by på en imponerende utsikt.

Amalfikysten har rykte på seg for å være et eksklusivt sted for de rike og berømte. Selv om det finnes mange dyre barer, restauranter og hoteller her, passer et besøk til dette området for alle typer budsjetter.

Øverst på listen for de fleste turistene som kommer hit, står avslapning. Strendene er små, populære og ofte overfylte. Kysten er også fylt med private bukter, men disse er ofte vanskelige å nå fra land. Du kan leie en båt fra Amalfi og finne din egen avsondrede strandstripe.

Utforsk det ulendte landskapet til fots. Det finnes mange stier langs hele kysten. En av de mest populære og minst anstrengende strekningene er "Gudenes sti", som går mellom Positano og Praiano. For å gå denne kreves det ikke annet enn et par komfortable sko å gå i.

Vil du oppleve vakker natur men med mindre fysiske anstrengelser, kan du dra til hagene til Villa Cimbrone og Villa Rufolo. Ta deg en rolig spasertur rundt på disse områdene som er delt inn i flere lag, og som ligger høyt over havet. Hagene er fylt med tusenvis av blomster og byr på utsikt over kysten nedenfor.

I mange av landsbyene og byene langs kysten finner du kirker med religiøse kunstverk. Dra til Chiesa di Santa Maria Assunta i Positano og se fremstillingen av den sorte madonna. Du kan også utforske sølvbysten av Lukas i Praianos Chiesa di San Luca.

Amalfikysten har et typisk middelhavsklima med varme somre og milde vintre. De varmeste og travleste månedene er mellom juni og august, når det oppstår store forsinkelser i trafikken som følge av det store antallet kjøretøy som prøver å komme seg gjennom trange hjørner og smale veier. Den beste tiden å reise hit på, er i mai og september, når været er mildere og trafikken ikke er like intens.

Videoreiseguide til Amalfikysten

Discover neighborhoods in Amalfikysten

Grand Hotel Sant'Orsola
Grand Hotel Sant'Orsola
4 out of 5
Via Miramare, 28, Agerola, Campania, 80051
Prisen er 1 788 kr per natt fra 11. aug. til 12. aug.
Hvis du bor på dette hotellet med familievennlig profil i Agerola, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) ...
4,4/5 Excellent! (275 anmeldelser)
"My stay was amazing, really enjoyed every day, my room was sea view, staff were so helpful and friendly."

Anmeldelse skrevet 1. aug. 2022

Grand Hotel Sant'Orsola
NH Collection Grand Hotel Convento di Amalfi
NH Collection Grand Hotel Convento di Amalfi
5 out of 5
Via Annunziatella 46, Amalfi, SA, 84011
Prisen er 11 917 kr per natt fra 23. aug. til 24. aug.
Hvis du bor på dette hotellet i luksuriøs stil i Amalfi, får du 5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), et utendørs basseng og 2 restauranter. ...
4,7/5 Exceptional! (371 anmeldelser)
Perfection!
"The best 5 star hotel I ever stayed at..."

Anmeldelse skrevet 13. nov. 2018

NH Collection Grand Hotel Convento di Amalfi
Palazzo Ferraioli Hotel & Wellness Center
Palazzo Ferraioli Hotel & Wellness Center
4 out of 5
Via Campo, 16, Atrani, SA, 84010
Prisen er 3 493 kr per natt fra 30. aug. til 31. aug.
Hvis du bor på dette hotellet med spa i Atrani, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og et spa med full ...
4,3/5 Excellent! (470 anmeldelser)
Sjarmerende og vakkert
"Sjarmerende og vakkert. Utrolig koselig og nydelig utsikt. Smug og trapper gav en helt spesiell opplevelse og sjarm. Kort gangavstand til Amalfi og buss til nærliggende områder. Må regne med en god del trapper."

Anmeldelse skrevet 1. aug. 2019

Palazzo Ferraioli Hotel & Wellness Center
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Residence Due Torri
Residence Due Torri
Via Diego Taiani 7, Maiori, SA, 84010
Prisen er 1 251 kr per natt fra 4. sep. til 5. sep.
Du kan bo i denne leiligheten under turen til Maiori. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), betjent parkering og en døgnåpen resepsjon. Gjestene sier i anmeldelsene ...
4,3/5 Excellent! (140 anmeldelser)
"A little unsafe to walk the roads but a perfect 5 min walk to the beach :-) Beautiful beach and food/shopping available nearby."

Anmeldelse skrevet 18. jul. 2022

Residence Due Torri
Angelina Residence
Angelina Residence
Via Santa Tecla 24, Maiori, SA, 84010
Prisen er 2 628 kr per natt fra 11. aug. til 12. aug.
Du kan bo i denne leiligheten ved stranden under oppholdet i Maiori. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkeringsplasser og daglig rengjøring. Gjestene ...
4,5/5 Wonderful! (144 anmeldelser)
Rimelig med god plass og basseng. Tett på stranden
"God plass, med balkong og basseng. Fint for familier. Litt slitt, men det gikk bra."

Anmeldelse skrevet 31. jul. 2022

Angelina Residence
La Caravella Positano Beach, Residence
La Caravella Positano Beach, Residence
Via Rampa Teglia, 23, Positano, SA, 84017
Prisen er 6 445 kr per natt fra 1. sep. til 2. sep.
Du kan bo i denne residensen ved stranden under oppholdet i Positano. Stedet har blant annet en privat strand, en takterrasse og wi-fi. Gjestene sier i anmeldelsene ...
3,6/5 Good! (133 anmeldelser)
Vanskelig å sjekke inn
"Hotellet/leilighetene ligger perfekt på stranden med egne solsenger og fin utsikt. De har ikke en resepsjon, det var vanskelig å sjekke inn og en annen gjest måtte hjelpe oss. Det går en sint gammel dame rundt og sjekker folk inn/ut, hun er vanskelig å finne. Det er ikke renhold og frokost og ikke ..."

Anmeldelse skrevet 31. aug. 2020

La Caravella Positano Beach, Residence
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Amalfikysten

Aktiviteter

Byer nær Amalfikysten