Need Some Inspiration?

Select a Theme
Shopping
Outlet

Intro

Spar penger på handlingen

London er en fantastisk shoppingby, men visste du at du kan spare mye penger på å besøke outlets i London? Dersom du er mote- og designerglad, men samtidig ikke ønsker å skrape kontoen fullstendig er outlets perfekt for deg! London har et stort utvalg av outlets, hvor du kan finne både kjente merkevarer og designklær. Du kan spare opp til 70% på klær, sko og tilbehør i forhold til vanlige butikker så her er det absolutt mulig å gjøre et kupp!

Planlegger du en shoppingtur til London byr byen på en rekke outlets og designeroutlets. Noen outlets er lokalisert sentralt i London, mens andre befinner seg litt lengre utfor allfarvei. De fleste outlets er store av størrelse, og sjansen er stor for at du vil finne noe rabattert som vil falle i smak!

continued
 

Det aller beste med outlets er å finne designervarer og merkeklær til priser som tilfredsstiller slanke lommebøker. I utgangspunktet var outlets et utsalg for ansatte ved de ulike fabrikkene, hvor det ble solgt overskuddsvarer og vareprøver. Etter hvert ble outlets åpnet for folk flest, og siden 90-tallet har det vært en stadig økning i antall outlets og utvalg deretter. I London finner du flere outlets, som Bicester Village, Aquascutum Outlet og London Designer Outlet. Leter du etter outlets i London er dette guiden for deg!

Top things to Do

London outlet

Bicester Village

I Oxfordshire utenfor London finner man Bicester Village. Bicester Village er trolig den mest kjente av outlet i Londonområdet. Dette er en del av outletkjeden Chic Outlet Shopping – og noe som er chic er sjelden feil! Bicester Village er en outlet som ligger cirka ti mil nord-vest for London. Det er enkelt å komme seg til Bicester Village fra Oxford Street, hvor det går busser hver halvtime fra Magdalen Street ved Oxford. Du må belage deg på å bruke en liten time på reisen, men sannsynligvis vil det være verdt det!

Hos Bicester Village finner du en rekke luksusmerker som Prada, Chanel, Alexander McQueen og Michael Kors. Det er over 100 luksusmerker som har utsalg her, så her burde det være noe for enhver. Butikkene i Bichester Village selger de fleste varer minst 50 prosent av vanlig utsalgspris, men du kan gjøre kupp helt opp til 80 prosent av vanlig utsalgspris. Her vil du uten tvil bruke en del timer, så da er det greit å vite at man også kan ta seg en matbit på en restaurantene i nærheten av Bicester Village – deriblant har Jamie Oliver en restaurant her. Bicester Village er åpen sju dager i uken, fra ni om morgenen til åtte om kvelden, bortsett fra søndag hvor de er åpen fra ti til sju på kvelden. Særlig i høytider som sommerferier kan det bli folksomt, så da er det anbefalt å dra tidlig om morgenen.

Designer outlet London

Like ved ikoniske Wembley Park finner du London Designer Outlet. Dette ligger ca. 20 minutter utenfor sentrale London og du kan enkelt komme deg hit ved å ta Metropolian Line til Wembley Park Station. Her finner du rundt 50 merkevarer innen for klær, sko, tilbehør og interiør. Prisene her er nedsatt med opptil 70 prosent av vanlig utsalgspris. For å se om det er noen ekstra gode tilbud i det tidsrommet du besøker kan det være lurt å ta en tur innom hjemmesiden for å oppdatere deg. Du vil vel ikke gå glipp av et godt tilbud? London Designer Outlet er åpent sju dager i uken fra klokken ti til ni på kvelden. Og om du skulle bli sulten mens du leter etter gode tilbud så byr London Designer Outlet på rundt 20 restauranter og kafeer.

Aquascutum Outlet

Aquascutum er et britisk luksusmerke som selger både dame- og herreklær. Aquascutum er latin og kan på norsk grovt oversettes til vanntett. Her finner du en rekke klær og tilbehør, og som navnet tilsier; mye er tilpasset det varierte og til tider regnfulle været i London. I tillegg har de et godt utvalg av både dresser og sportstøy. Outleten ligger i Chatham, et område i bydelen Hackney. For å komme til Aquascutum Outleet kan du ta toget til Hackney Central og dernest tar det noen minutter å gå til 7-8 Chatham Place hvor outleten ligger. Betjeningen er både hyggelig og behjelpelige, de ønsker rett og slett å hjelpe deg med å finne det du ønsker til rabatterte priser!

I samme gate som Aquascutum Outlet finner du Burberry Outlet i London. Dette er et must for deg som liker trench coats og burberry-vesker! Her tilbys varer for 50 prosent mindre enn vanlige utsalgspriser. Burberry er som kjent nokså tidløst, så her kan du absolutt gjøre et kupp. I samme område finner du Pringles of Scotland Outlet. Disse er kjent for sine strikkede klesplagg, og her finner du et bredt utvalg av produkter i merinoull, Kashmir og lærprodukter. Et insidetips vedrørende Pringles, er at de har varelevering på onsdager. Disse tre outletene utgjør det man kaller for ”Fashion Hub” i bydelen Hackney, og en trend er at flere high end, altså luksuriøse designermerker åpner outlets i området, så her er det bare å følge med på utviklingen om du vil gjøre et godt kjøp. Outlets i dette området er åpne sju dager i uken mellom ti og seks på kvelden.

Did you know that?

Visste du at …

… juletreet som årlig settes opp på Trafalgar Street er en gave fra Oslo? Årlig gir Oslo kommune på vegne av innbyggerne i Oslo et juletre til Londons innbyggere som takk for hjelp og assistanse under andre verdenskrig.

… London var den første byen i verden som nådde et innbyggertall på en million? Dette hendte allerede i 1811, og London var den største byen i verden inntil Tokyo gikk forbi i antall innbyggere i 1957. I dag har London omkring 8,3 millioner innbyggere – til sammenligning har Tokyo i dag 13,3 millioner innbyggere.

… 25 prosent av befolkningen i London i dag er født i et annet land? London har et stort mangfold av kulturer og ulike folkeslag. London regnes som hjemme for mennesker som snakker over 300 ulike språk (Kilde).

… London var den første byen i verden som fikk undergrunnsbane? Allerede i 1863 åpnet undergrunnsbanen, ofte kalt The Underground eller The Tube og den første linjen var linjen som i dag heter Metropolian Line. Selv om det kalles en undergrunnsbane er faktisk bare 48 prosent av strekningen under bakken. Undergrunnen feiret 150 års dag i 2013, og er fortsatt under utvikling.

Find things you can do in Outlet

The local perspective

Innbyggernes favoritter

Ønsker du å gjøre et kupp på designerklær, sko eller annet tilbehør har London en rekke outlets for deg – og mange av disse er favoritter blant innbyggerne i London. Med priser helt ned i åtti prosent av vanlig utsalgspris blir det nesten billigere å reise til London, ta en langhelg i byen og handle på outlets enn å kjøpe luksusvarer til fullpris hjemme i Norge. Så det er ikke rart at turister og prisbevisste londonere valfarter til outlets på jakt etter gode tilbud og billig shopping. Så hva venter du på, kom deg til London og sikre deg drømmevesken til en brøkdel av utsalgspris i Norge!

London på budsjett

Når man først er på tur og ønsker å bruke minst mulig penger kan det være en idé å se hva London har å tilby av gratis arrangementer og aktiviteter. Skal du spise lunsj sommerstid, hvorfor ikke kjøpe noe på Wholefoods, et delikat konditori eller en matbutikk og sette seg ut i en park? Hyde Park eller St. James park er ypperlig for å finne roen, se på mennesker og nyte livet i en av byens grønne lunger. Disse parkene har en lang historie, hvor blant annet Hyde Park kom allerede på 1500-tallet. Her finner du i dag vakre alléer, innsjøer og en rekke andre aktivitetstilbud.

Å gå på museum og få litt kulturelt påfyll trenger heller ikke å koste skjorta. På Museum of London er Londons historie dokumentert fra forhistorisk tid til i dag, med fokus på det hverdagslige livet. Her får du innblikk i hvordan befolkningen har levd livene sine gjennom flere århundrer. Videre kan du besøke Naturhistorisk Museum i London. Det er et fantastisk bygg og blir ofte sammenlignet med vakre katedraler. Her finnes en rekke fossiler, utstoppede dyr og planter, men aller mest kjent er de nok for sin utstilling av dinosaurskjeletter – og det beste av alt? Det er gratis!

Når mørket faller på og du fortsatt ikke ønsker å bruke evinnelig med penger på ekstravagante musikaler på West End eller på en konsert med et band du ikke har hørt om, så finnes det gratis muligheter. De fleste puber i London tar ikke inngangspenger, men du må likevel betale for ølen du drikker. Puben The Birds Nest som ligger ved Greenwich arrangerer med jevne mellomrom åpen scene for singer-songwriters. Hvem vet, kanskje du her får kostnadsfritt være vitne til den neste store popstjernen?