Need Some Inspiration?

Select a Theme
Shopping
Fornebu

Intro

Shopping på Fornebu

Fornebu i Bærum like utenfor Oslo-grensen er for de fleste nordmenn kjent som stedet hvor landets tidligere hovedflyplass holdt til. I tiden etter at hovedflyplassen flyttet, var det stille på Fornebu, men i dag har området blitt et attraktivt samlingssted for boliger, næringsliv og ikke minst shopping, samt at man finner flotte grøntområder og en badestrand her. På sommerstid er området svært populært blant Oslos befolkning, og bussene er ofte fulle av badelystne osloborgere på vei til Storøyodden badestrand. Mange tar også turen til området for å besøke Fornebu S, også kalt Fornebu Kjøpesenter, som med sine ca. 80 innbydende og spennende butikker og spisesteder ligger idyllisk til rett utenfor Oslo sentrum. Shoppingopplevelsen på Fornebu byr på unik mote og god mat, og i tillegg er senteret et av verdens mest miljøvennlige kjøpesenter.

continued

Så hvorfor ikke ta turen hit ut hvis man likevel befinner seg i eller i nærheten av Oslo? Her finner du garantert både butikker og varer som er forlokkende. For det første er det enkelt å få parkere her. For det andre er butikkene innbydende. Og for det tredje, og ikke minst, etter at du har handlet han du ta deg en tur i den vakre naturen like ved Fornebu S. Det er ikke mange kjøpesentre som ligger i gangavstand til den flotte Oslofjorden, hvor man kan ta seg en spasertur ved vannet enten det er vinter eller sommer. Det i seg selv burde være en grunn nok til en tur ut av oslogryta for en dagstur, eller noen timer, for å oppleve Fornebu på sitt beste. Fornebu Shopping tenker miljø i alle ledd og er et stolt av å være et grønt kjøpesenter og på taket av Fornebu S er det montert et gigantisk 2 000 kvadratmeter stort solcellepanel.

Top things to Do

Butikker for enhver smak

Fornebu kjøpesenter har noe for alles smak. Her kan du finne trendy og moteriktige klær til store og små. På Fornebu S kan du finne en god miks mellom kjedebutikker og unike spesialbutikker.

For de som er ute etter spesielle og spennende klesmerker, byr Fornebu-shopping på unike klesmerker som Holzweiler, Humanoid, Theory og Hunkydory, og Karl Lagerfeld. Her kan du mikse high fashion med klær fra kjedebutikker som H&M og Cubus. Senteret har 25 000 kvadratmeter du kan boltre deg på, så det finnes butikker for alle og enhver.

Er du ute etter klær eller skal shoppe til en spesiell anledning, som konfirmasjon, skoleball, fest eller bryllup? På Fornebu S finner du butikker som har klær til den spesielle anledningen. Butikken Coast i senteret er en av butikkene som har spesialisert seg på selskapsklær. Her kan du shoppe unike, feminine og eksklusive kjoler, skjørt, smykker og vesker. Alt laget av Coast sine egne designere. Trendplagg som er i motebildet, men som samtidig er unike.

På kjøpesenteret på Fornebu finner du også trendy og eksklusive butikker som Me & My Cousin. Butikken bugner av tidløse klassikere og etisk mote. Shopping på Me & My Cousin gir deg tidløse klær som oser av kvalitet og som du kan bruke år etter år.

Klær for den kresne

På Fornebu S finner du flere nisjebutikker. Butikken Alpaca Society selger en eksklusiv merkevare som har vakre jakker, kjoler og tilbehør. Klærne er laget av et av verdens fineste og mest behagelige naturmaterialer. Her kan du handle vakre og miljøvennlige klær. Fornebu kjøpesenter er stolt av å huse Alpaca Society som også er merkets første brand store. Alpaca lager klær som oser kvalitet, men som er bærekraftig produsert. Skandinavisk design på sitt beste.

Den familieeide butikken Ferner Jacobsen har valgt Fornebu kjøpesenter som et hjem for deres tredje butikk. I den ærverdige familiebutikken kan du finne topp designklær og god service fra fagfolk som lever og ånder for mote. Ferner Jacobsen har drevet klesbutikk siden 1916 – så klær, trender og mote kan de!

Fornebu S har klær for både de minste og for ungdommer som ønsker moteriktige og tøffe klær. I klesbutikken Rått & Flott er det noe både for de små, og for de som ikke er så små lenger. Her kan de unge finne kule klær fra merker som Ralph Lauren, Tommy Hilfiger og Scotch & Soda. De selger også rimelige alternativer, som merkene Hust & Claire og Mayoral. Servicen er topp og de unge vil garantert finne noe de liker.

Har du som kunde lyst på noen nye plagg mot huden, finner du på Fornebu S spesialbutikken Siluette. Siluette er spesialist på badetøy, undertøy, strømper, natt-tøy, morgenkåper og hold-in-produkter. Uansett behov er personalet proffe og hjelpsomme. Her får du hjelp til å finne badetøy og undertøy som er spesialtilpasset deg og din kropp.

Mens din kjæreste, kone eller kvinnene i familien er inne på Siluette, kan gutta ta seg en tur på Kutt. På Kutt kan du gjøre unna hårklippen, få en god gammeldags barbering eller gå for ordentlig spabehandling for menn. Kutt har kule lokaler inspirert av 50-tallet. Salongen har drop-in timer hvis du har dårlig med tid, og bare vil stelle skjegget eller få en barbering.

Mat mellom shoppingslagene

Er du sulten? Eller kanskje du vil ta en pust i bakken under shoppingen? Fornebu kjøpesenter har noe for alle i familien. Nyt en god kaffe fra Kaffebrenneriet. Eller en kald juice og sandwich hos Godt Brød mens du ser deg rundt på dette unike og miljøvennlige senteret, enten du vil sitte inne i senteret eller bruke en av våre uteserveringer.

Er du ute etter kvalitetssushi er Fornebu shoppingsenter noe for deg. Her holder nemlig en av Norges mest erfarne sushikonger til: Sushikokken Jonathan Romano serverer det som kanskje er Oslos beste sushi på Fornebu S. Jonathan – Sushi & Asian Dining har både inne og uteservering. Du kan nyte den deilige sushien, i tillegg til retter fra Thailand, Indonesia, Malaysia og Kina.

Sportslig shopping Fornebu

”Sommer og Vinter” er en eneste stor butikk for de sportsglade. Butikken ligger i Fornebu S og tilbyr sporty og riktig fritidstøy, samt sko og bager fra kjente merker. ”Sommer og Vinter” rendyrker sportsfashion som konsept, og her finner du kjente og unike merker som Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Peak Performance og Lacoste.

Fornebu S byr også på fasjonabelt fottøy i alle prisklasser i Grændsen Skotøimagasin. Her kan du finne sko til herrer, damer og barn. Sko til hverdag eller fest. Uansett årstid finner du riktig fottøy hos Grændsen skotøimagasin. Er du ute etter sko til din lille krabat eller ditt aktive skolebarn? På Grændsens skotøimagazin har de et stort utvalg av barnesko til babyer og barn. Her måler de føttene til ditt barn slik at man finner riktig størrelse til de små føttene. Du finner pumps, sandaler, joggesko og selskapsko. Blant merkene som selges kan vi nevne Adidas, Birkenstock, Converse, Hugo Boss og Nike.

Hos ”Yes, vi leker” er lek, opplevelser og gode leker i fokus. Her får du tak i kjente merker og klassikere, men også nye og spennende leker og merker. Der er en egen avdeling for Skandinavisk design – til glede for store og små. En stor Legoavdeling og egen Panduro Hobby-avdeling for den kreative. God service og personal som kan sitt fag, gjør at turen innom ”Yes! Vi leker” vil være uforglemmelig for store og små. Butikken har mange kule merker, som 2Fast2Fun, Barbie, Brio og Lego.

Senteret har også butikken for den motebevisste mann. Herrebutikken Volt kombinerer internasjonale og skandinaviske varemerker med et flott og stilsikkert interiør. For den motebevisste mann er dette den perfekte butikken. Skal du shoppe her kan du nyte godt av et kunnskapsrikt og vennlig personale. Hos Volt kan du finne merkevarer J.Lindeberg, Lyle & Scott, Tiger Jeans, Tiger of Sweden og mange flere.

Kjedebutikken Bik Bok er et must for trendy unge jenter og førstevalget for motebevisste jenter. Bik Bok lager sine egne kolleksjoner, men følger med på trender i verden. Hos Bik Bok kan du finne merkevaren med samme navn.

Did you know that?

Visste du at …

… Fornebu før var Norges hovedflyplass? Flyplassen opptok denne store tomten frem til 1998.

… stranden på Fornebu, Storøya Badestrand, har EUs strengeste sertifisering for rent vann, Blått flagg?

The local perspective

Gjør som osloboerne, kjør kollektivt

Å bo like utenfor bykjernen, og likevel så tett til naturen, er noe innbyggerne på Fornebu setter pris på. De bruker naturen her, og de lokale kafeene og restaurantene. Odonata en et kombinert galleri og restaurant som holder til i det gamle kontrolltårnet på Fornebu - og har blitt en favoritt både blant innbyggerne og besøkende. Restauranten The Local har blitt et naturlig samlingspunkt på Fornebu som består av består av The Local Kitchen, The Local Oven og The Local Bar - man har med andre ord flere steder å velge mellom her. The Local forsøker å benytte kortreiste råvarer dersom dette er mulig, så man vil sikkert finne noe som faller i smak her.

 

Innbyggerne i Bærum og Oslo reiser stort sett kollektivt, og for å komme deg til Fornebu kjøpesenter kan du ta buss nr. 24, 28, 31 Fornebu/Snarøya, 31E og 36E fra Oslo. Buss 31 Fornebu tar du til endeholdeplassen Fornebu Vest, som er rett utenfor hovedinngangen, mens 31 Snarøya tar du til IT Fornebu. Derfra kan du se Fornebu S, som er fem minutter unna til fots. 23- og 32-bussene går til Lysaker, der man har overgang til de bussene som går til Fornebu. Informasjon for kollektivtransport i sanntid finnes inne i senteret.

Et miljøbevisst shoppingvalg

Fornebu S har mange hyggelige serveringssteder og fellesarealer. Gjør unna shoppingen i et fantastisk bygg som møter dagens og fremtidens miljøkrav på høyeste nivå. Fornebu Shopping tenker miljø i alle ledd og er et grønt kjøpesenter. På taket av Fornebu S er det montert et gigantisk solcellepanel, et av landets største solcellepanel på 2000 kvadratmeter, og det er laget et eget område med lokal vegetasjon (Kilde). 1450 kvadratmeter av taket er dekket med 49 ulike variasjoner av vegetasjon fra Fornebuområdet. Fornebu kjøpesenter ble kåret til Årets Bygg 2014.