Need Some Inspiration?

Select a Theme
All inclusive
Mallorca

Intro

Alt inkludert på Mallorca - En bekymringsfri ferie

Mallorca er den største av de fire Baleariske øyene utenfor østkysten av Spania. Øya har værten enorm turistmagnet for nordboere helt siden 50-tallet, og er det fortsatt. Her finner du storbypuls, kultur og historie, og typiske turistbyer. Felles for hele øya er et mangfold av flotte strender, så dette kan være stedet for din neste all inclusive-ferie. Uansett reisefølge, er all inclusive et fantastisk konsept. Rikholdige buffeter til morgen, middag og kvelds, uten noen gang å måtte tenke over regningen. All inclusive-hotellene er mange på Mallorca og de har god beliggenhet og holder høy standard. Av alle all inclusive-destinasjoner er Mallorca et av de beste valgene med sine korte avstander skulle du ønske å gjøre mer utenfor hotellet.

continued

Mange av all inclusive-hotellene ligger i umiddelbar nærhet til de herlige strendene. Med øyas vel 80 strender gir de deg et hav av muligheter, enten du vil ha strand med mye liv eller en folketom strand. Samtidig finner du også andre gode beliggenheter, som i nærheten av Albufeira naturpark eller Western vannpark. Dette er noe barna kommer til å elske, med varme, lange dager fulle av fysisk aktivitet i morsomme badeparker. Prøv også et leilighetshotell med all inclusive, så kan du både bli skjemt bort i matveien og nyte friheten ved å disponere egen leilighet. En all inclusive-reise til Mallorca er som en resept fra legen etter en lang vinter i nord. Hvem vil ikke ha sol hver dag med bading, bekymringsløs bespisning og hyggelig underholdning på kveldstid?

Top things to Do

Populært på Mallorca

I løpet av all inclusive-oppholdet ditt på Mallorca, bør du sørge for å få tatt en tur til Palma Aquarium. Her finner du over 8 000 fiskearter, deriblant elleve arter hai. Dette er også et utpreget barnevennlig sted, hvis du har med deg små på reisen. Marineland er et annet alternativ, der det våte element er i sentrum. Her kan du se delfiner, haier, pingviner, sjøløver så vel som en tropisk park. Dette stedet er også en sikker vinner blant barna. Når det kommer til andre fornøyelsesparker, ta en tur til Katmandu Park og bli med på masse spennende aktiviteter, som for eksempel 4D-kino, besøke opp/ned-huset eller spille golf.

I Sa Coma finner du en Safari Zoo, som også er en opplevelse for hele familien. For en litt annerledes og eksotisk parkopplevelse, kan du prøve Jumaica tropiske park, på østkysten av øya. Go-kart er kanskje også noe for deg eller følget ditt? I Cala Millor finner du to baner i full størrelse. Ønsker du en roligere type aktivitet, anbefales Ocimax i Palma. Her kan du bowle eller få med deg en kinoforestilling, samtidig som det er servering. Mot Santa Ponça finner du underholdningsshow om kveldene, med ingredienser som akrobatikk, komedie og dans.

Er du mer glad i historie og kultur, har Mallorca flere ess i ermet. Ta turen til Capdepera-slottet, hvor du finner ruiner av et slott bygget på 1300-tallet. Gå alle trappetrinnene til topps, og du vil bli belønnet med fantastisk utsikt. Det er også verdt å besøke klosteret Sanctuari de Lluc. Klosteret kan dateres tilbake til 1700-tallet og går for å være det spirituelle sentrum av Mallorca. Mange fotturister valfarter hit for å finne ro, besøke museet eller spise på restauranten. En bonus er også den fantastiske utsikten. Els Calderers, et statlig hjem og museum, bør også være med på listen din. Her kan du oppleve et jordbruksmuseum og gårdsbygg, og også foreta smaksprøver.

Did you know that?

Visste du at …

flere millioner turister besøker Mallorca årlig? Et grovt estimat ligger på mellom 20-25 millioner besøkende, noe som burde være en god attest for Mallorca som reisemål. (Kilde)

øya er vertskap for mer 350 000 sykkelentusiaster årlig? Dette er ikke bare turister, men også profesjonelle syklister som liker å utnytte de flotte sykkelforholdene. (Kilde)

Mallorca-strendene er blant de mest besøkte i hele verden? Over 500 000 besøker for eksempel årlig Es Trenc-stranden. Det er så mange at de årlig bidrar til at 25 tonn sand forsvinner fra stranden. (Kilde)

nesten halvparten av øyas befolkning er sentrert rundt Palma by? (Kilde)

 

Find things you can do in Mallorca

The local perspective

De lokale innbyggernes favoritter

Mallorca er en arena for mange yrende markeder, og du finner markedene de fleste stedene på øya. De foregår hele uka, fra mandag til fredag, og spesielt i helgene. Søndag er den ultimate markedsdagen, noe også turister etter hvert har fått opp øynene for. I Alcúdia, Felanitx, Inca, Pollença, Porto Cristo og Valldemossa kan du finne fersk frukt og grønnsaker, fisk, oster og mye mer. I Consell finner du til og med et bruktmarked, med alt mellom himmel og jord. Markedene er det perfekte stedet for å kjøpe noen suvenirer fra all inclusive-ferien din på Mallorca.

Mallorcas mange små landsbyer er et bra utgangspunkt for å oppleve det autentisk spanske. Ta for eksempel turen til Esporles, bare 12 km fra Palma. Ved foten av Tramuntana-fjellet kan du også oppleve San-Pedro-festivalen i august. Deià er også en spennende liten landsby i samme område, og den er veldig populær blant kunstnere. I tillegg har den en fascinerende kirkegård. Hvis du ønsker en stille og rolig strand, kan du prøve Es Carbó-stranden. Den har nydelig finmalt sand og turkis vann.

Ønsker du å spise som de lokale, kan du du starte med signaturretten paella. Ellers er lokale favoritter for eksempel frityrretten, frit mallorqui, og sopes mallorquines – en enkel og sunn grønnsakssuppe med kjøtt og sopp. Du kommer også til å stifte bekjentskap med sausen sobrasada, en ganske sterk saus laget av blant annet svin og paprika. Til frokost kan du prøve det spanske alternativet til croissant, ensaimada. Til dessert anbefales gató, en kake laget av mandler.

Turer med leiebil

Ordner du en leiebil på Mallorca gjennom Expedia.no under all inclusive-ferien, har du de beste forutsetningene for å utforske øya. Alcudía er stedet for å kombinere sykling og strandliv, mens Binissalem, rett nord for Palma, byr på mange fine lokalrestauranter og en imponerende katedral. I Fornalutx finner du det sjarmerende landsbypreget, samtidig som det er et utmerket utgangspunkt for fotturer. Inca er Mallorcas nest største by, med alt hva det innebærer. Byen er spesielt kjent for sine lærprodukter, så kanskje du finner noen shoppingskatter her? Manacor er den tredje største byen, og her kan du blant annet finne spennende møbelbutikker og perlefabrikker. Sineu er det geografiske hjertet av Mallorca, og er blant annet vertskap for en fantastisk jazzfestival årlig. Valldemossa er også et must, som kanskje den mest sjarmerende landsbyen av dem alle. Ingen ringere enn Chopin tilbrakte en vinter her.

Det største trekkplasteret på Mallorca er for mange alle de fine strendene. Likevel kan det bli trangt om plassen og mye støy på de mest populære områdene. Med leiebil står du mye friere, og kan for eksempel besøke Cala Figuera-stranden. Denne finner du dypt inne i en hule, med høye fjell på begge sider av vannet. Utsikten er fantastisk, og omgivelsene likeså. Det trenger ikke bli noe problem, så lenge du har leiebil. En tredje mulighet er Cala Murta-stranden, som byr på fin hvit sand og vann med høy kvalitet. Som en bonus er den også noe avsidesliggende og privat. Ønsker du en flott strand, med liv og røre og moderne fasiliteter, kan du trygt ta turen til Magaluf-stranden. Denne 900 meter lange stripen tilbyr fin sand og klart vann, med en flott promenade og fasiliteter like i nærheten. På Mallorca er veien mye av målet. Over alt er det slående vakkert landskap, utsikt og terreng. Med leiebil kan du følge magefølelsen og skape din helt unike reiserute.

All inclusive resorts Mallorca – Palma

Hver tredje Mallorca-turist finner veien til Palma-bukten. Grunnen er kanskje de flotte sandstrendene og ikke minst nærheten til Palma by. Ønsker du familievennlige all inclusive-hoteller, er dette stedet. Området rundt Palma er litt roligere enn i for eksempel Magaluf og Palma Nova, og tilbyr mye mer enn masseturisme. Palmas gamleby er rik på historie og kultur, mens du også kan se på byen som et moderne shoppingmekka og et knutepunkt for spennende spisemuligheter. La oss heller ikke glemme det sjarmerende havneområdet og utelivet, som nytes av både lokale og turister.

Populære Santa Ponça

Santa Ponça er også et svært populært område for all inclusive-ferie. De langgrunne, fine strendene gjør det til et utpreget familievennlig sted. Samtidig er det mange muligheter for de som reiser på parferie, eller på gutte- eller jentetur. Vannsporttilbudet er utmerket, og det er mange forskjellige muligheter for bespisning og uteliv. Hvis du ønsker å rendyrke strandlivet og de enkle gleder, er Santa Ponça stedet for deg.