Mallorca

Reiseguide
Parc de La Mar som inkluderer kirke eller katedral, fjell og elv eller bekk

Denne vakre øya er best kjent for strendene, og de kan ofte overskygge de like flotte klostrene, middelalderbyene og tradisjonelle markedene.

Mallorca er et av de mest populære reisemålene i det spanske Middelhavet, og øya byr på en fristende blanding av byer oppe i åsene, en kystlinje med strender og frodige olivenlunder. Selv om øyas idylliske strender er populære med rette, er det verdt å reise innover på øya for å utforske et annerledes landskap.

Når du er på ferie på Mallorca, er øyas kulturrike hovedstad, Palma med den flotte gotiske Catedral de Palma, virkelig verdt et besøk. Se den surrealistiske baldakinen laget av Antoni Gaudí og det bisarre malte keramikktablået av skulptøren Miquel Barceló. Når du forlater katedralen, kan du gå gjennom mange sjarmerende gater omgitt av historiske bygninger og gode restauranter.

Nord for Palma ligger den vakre byen Valldemossa. Byen er best kjent for karteuserklosteret fra 1300-tallet. Dette fascinerende klosteret har vært hjem for konger og munker, i tillegg til komponisten Frédéric Chopin og forfatteren George Sand.

Du bør også besøke Sóller, en nydelig by full av storslåtte bygninger fra 1800- og tidlig 1900-tallet. Se interessante bygninger i modernistisk stil tegnet av Antoni Gaudí og andre kunstnere fra samme tid. Ta turen innom det tradisjonelle lørdagsmarkedet.

Rusle gjennom de sjarmerende gatene i Alcudia, med og se de fine steinhusene og flotte kirkene. Besøk ruinene etter den gamle romerske byen Pollentia, som skriver seg tilbake til år 70 f.Kr.

En reise til Mallorca er ikke komplett uten en tur på stranden. El Arenal er en av øyas mest populære strender, og den er kjent for gyllen sand og festing hele natten. Reis til Cala Mesquida på nordøstkysten hvis du vil oppleve utmerkede surfeforhold, eller dra til Cala Comtessa på vestkysten hvis du ønsker roligere vann og en mer familievennlig stemning.

Mallorca ligger 210 km fra Barcelona. Du kommer til øya via båt eller fly. De fleste severdighetene er tilgjengelig med buss fra hovedstaden Palma. Unngå de største folkemengdene ved å reise utenfor høysesongen i juli og august. Vannet er vanligvis varmt nok for bading helt til tidlig i oktober. Våren er også en flott tid her, da øyas velduftende mandelblomster blomstrer.

Discover neighborhoods in Mallorca

Nixe Palace Hotel
Nixe Palace Hotel
5 out of 5
Avenida Joan Miro 269, Palma de Mallorca, Mallorca
Prisen er 1 410 kr per natt fra 4. des. til 4. des.
Dette hotellet ligger ved stranden i Palma de Mallorca og 2 kilometer unna Marivent palass og Cala Mayor strand. Dessuten ligger Palma de Mallorca havn og Porto ...
4.4/5 Wonderful! (978 anmeldelser)
Øresus av bølgebrus.
"Kommer gjerne igjen, men da på et annet rom med badekaret i nærheten av dusjen??! Deilig å ligge og høre bølgene bruse om natten."

Anmeldelse skrevet 5. jul. 2019

Nixe Palace Hotel
Helios Mallorca Hotel & Apartments
Helios Mallorca Hotel & Apartments
3 out of 5
Carrer de la Carabela, 7, Palma de Mallorca, Palma de Mallorca, Mallorca
Prisen er 594 kr per natt fra 30. nov. til 30. nov.
Dette hotellet med et spa ligger i Can Pastilla, 0,2 kilometer unna Palma-stranden og 4,2 kilometer unna El Arenal strand. Dessuten ligger Platja de Can Pastilla ...
4.4/5 Wonderful! (987 anmeldelser)
"Det var fantastisk service og hyggelige arbeidere som tok godt vare på oss og hjalp oss med alt!"

Anmeldelse skrevet 30. jul. 2020

Helios Mallorca Hotel & Apartments
Iberostar Cristina
Iberostar Cristina
4 out of 5
Calle Bartomeu Xamena, s/n, Palma de Mallorca, Palma de Mallorca, Mallorca
Prisen er 591 kr per natt fra 12. des. til 12. des.
Dette hotellet er familievennlig og ligger nær flyplassen i Palma de Mallorca og 2 kilometer unna Palma-stranden og La Porciuncula kirke. El Arenal strand ligger ...
4.3/5 Excellent! (890 anmeldelser)
Ferie med sykkel
"Flått beliggenhet. Nydelig mat. Fin servise. Savner sykkelstall"

Anmeldelse skrevet 20. jan. 2020

Iberostar Cristina
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Aparthotel Fontanellas Playa
Aparthotel Fontanellas Playa
4 out of 5
Calle Caravel la, S/N, Palma de Mallorca, Palma de Mallorca, Mallorca
Prisen er 520 kr per natt fra 17. des. til 17. des.
Dette leilighetshotellet ligger ved stranden i Can Pastilla og 15 kilometer unna Aqualand El Arenal, Sankt Maria-katedralen i Palma og La Rambla. Dessuten ligger ...
4.2/5 Excellent! (778 anmeldelser)
Helt greit
"Hotellet var lyst, pent innredet og god komfort. Det var bra service i resepsjonen, men SPA behandling var dårlig. Hun som masserte kunne bare en måte, så da han i resepsjonen anbefalte å ta sportsmasarsje som behandling for å gå litt mer i dybden- var dobbelt så dyrt til ingen nytte. Maten var god, ..."

Anmeldelse skrevet 7. aug. 2019

Aparthotel Fontanellas Playa
Palma Suites Aparthotel
Palma Suites Aparthotel
4 out of 5
Plaça Mercadal, 8, Palma de Mallorca, Mallorca
Dette leilighetshotellet ligger i Gamlebyen og 10 minutters gange unna Almacenes El Águila, Plaza España og Sankt Maria-katedralen i Palma. Dessuten ligger Palma ...
4.7/5 Exceptional! (346 anmeldelser)
"Vår andre gang på Palma Suites.Fin leilighet i øverste etasje over to plan. Ligger i et hyggelig område med lite turister. Mange bra lokale restauranter og tapasbarer."

Anmeldelse skrevet 24. apr. 2019

Palma Suites Aparthotel
Aparthotel Alcúdia Beach
Aparthotel Alcúdia Beach
3.5 out of 5
Avda. Nicolás Riera Marsá no 6, Alcúdia, Mallorca
Dette leilighetshotellet ligger i nærheten av stranden og 15 minutters gange unna Alcudia strand og Playa de Muro. Alcúdia havn ligger 1,8 kilometer unna.
4/5 Very Good! (109 anmeldelser)
"Rent og velholdt. Hyggelig personale. Kunne ønsket bedre madrasser i sengene."

Anmeldelse skrevet 27. jul. 2019

Aparthotel Alcúdia Beach
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Mallorca

Populære aktiviteter i Mallorca

Byer nær Mallorca