Ting å gjøre i Hollywood

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Hollywood

Glamorøse aktiviteter i Hollywood

Har du en liten skuespiller i magen, eller har du kanskje en drøm om å møte en? Da er det mange ting å gjøre i Hollywood, Los Angeles. Dette er nemlig stedet hvor noen av verdens mest populære filmer og komiserier blir spilt inn, og utgangspunktet for karrieren til mang en filmstjerne. Her er det noe for enhver, enten du bare ønsker å nyte palmene langs Sunset Boulevard, eller vil oppleve en alt inkludert-tur gjennom studioene til noen av filmbransjens største selskaper.

Ting å gjøre i Hollywood

En flott måte å starte oppholdet i Hollywood er en tur langs Walk of Fame mellom Hollywood Boulevard og Vine Street, vel å merke om du takler en del gatesalg og utkledte superhelter. Der finner du også de rosa stjernene som gjør heder på verdenskjendiser fra både fjern og nær.

Mens du går langs den stjernespekkede veien, kommer du også forbi mange andre landemerker og aktiviteter. Blant annet tar veien deg forbi fantastiske TCL Chinese Theatre hvor du kan ta en nærmere titt på betongavtrykk fra føttene til Betty Grable, brillene til Groucho Marx og tryllestavene i Harry Potter-filmene. Der ligger også den originale Hard Rock Café, oscarutdelingens arnested, Dolby Studios, samt Madame Tussauds Hollywood. Noen kvartaler lenger opp har du også Hollywood Bowl, hvor det ofte er store konserter.

Fottur i Hollywood-åsen

Om du føler for en lengre fottur, kan du ta turen opp til det berømte Hollywood-skiltet. Helt inntil er det dessverre ikke mulig å komme, da det er satt opp gjerde – og det er ikke verdt å klatre over dette, selv om det skulle friste å komme nærmere. «Trespassing» er nemlig noe helt annet i USA enn i Norge, og gjør du det, kan du regne med oppmerksomhet fra LAPD.

Er du i form til å gå litt til, er det også flott med en tur innom Runyon Canyon, parken som går opp langs kollen ved Santa Monica. Her kan du få med deg byens kanskje beste utsikt, særlig tidlig om morgenen. Dette er også en ekstra fin plass for deg som er glad i aktiviteter med hund, da store deler av parken er uten båndtvang.

Ta limousin

Det er populært å leie limousin, særlig om du har tenkt deg langs Mulholland Drive for å speide etter kjendiser. Dette er faktisk ikke så dyrt som mange tror, og det er en flott måte å se bydelen på. Ellers er det stor konkurranse om turistene, så du har et godt utvalg av både sightseeingbusser og guidede turer.

Hollywood-aktiviteter for hele familien

Mange drar til Hollywood for å besøke et av de store filmstudioene. Paramount Studios har for eksempel en fin studiotur hvor du får se «behind the scenes» fra filmer de er i gang med. Universal Studios har det samme, i tillegg til en barnevennlig temapark hvor man kan ta turer gjennom Harry Potters Hogwarts, Despicable Me Minion Mayhem og mange fler.

Det er ellers gode sjanser til å få oppleve en TV-innspilling i Hollywood, siden mange show gir ut gratisbilletter for å få publikum.


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.Populære steder å besøke

Områder i Hollywood

Byer nær Hollywood