Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

Trondenes Historiske Senter

Lær mer om livet i Norge i vikingtiden på dette fascinerende muséet på Trondeneshalvøya utenfor Harstad.

Trondenes Historiske Senter tar for seg over tusen år med historie, fra de tidligste vikingbosettingene i området til livet under den tyske okkupasjonen. Lær mer om Trondeneshalvøya og Harstad-områdets fascinerende middelalderhistorie gjennom en spennende multimediautstilling med video, lyd, lys og til og med lukt.

Du må kanskje se to ganger for å få øye på Trondenes Historiske Senter. Det spennende designet til bygningen gjør at den ser ut som om den er bygget inn i omgivelsene sine, og den har et torvtak som ser ut som en skrånende gressplen. Tre inn i bygningen og bli ført tilbake til vikingtiden, da våre barske forfedre styrte i denne regionen. Her kan du lære om høvdingen Tore Hund, som tok livet av Olav den hellige på Stiklestad i 1030.

Museets permanente utstilling blander en rekke forskjellige sanseopplevelser. Audiovisuelle presentasjoner kombineres med spesielle lyseffekter og spennende lukter. Her kan du også se originale gjenstander og arkeologiske funn fra vikingtiden. Gå heller ikke glipp av maleriene og statuene som tar for seg områdets kulturarv.

Når det er på tide med en pause, kan du besøke museumskafeen og ta en kopp kaffe og noe å bite i. Spiseområdet har flott utsikt til fjorden og de omkringliggende fjellene. På vinteren tennes peisen i kafeen, og da er den det perfekte stedet å se fjellene i sin flotteste vinterdrakt.

Trondenes Historiske Senter ligger på Trondeneshalvøya, 3 kilometer nord for Harstad. Du kommer deg enklest til muséet med bil eller som del av en organisert tur. Det er parkeringsplasser på stedet. Muséet har åpent daglig på sommeren, men er stengt på lørdager resten av året. Det er også stengt på offentlige fridager og høytidsdager. Hvis du besøker Trondenes Historiske Senter bør du i tillegg ta en spasertur langs vannet og stanse innom Trondenes kirke, som ligger like i nærheten. De vakre barokke og gotiske kunstverkene du kan se inne i denne 1400-tallskirken er absolutt verdt turen.


De beste hotelltilbudene i Trondenes historiske senter

Vis alle de 66 overnattingsstedene i Trondenes historiske senter
Clarion Collection Hotel Arcticus 1 057 kr
Clarion Collection Hotel Arcticus

Clarion Collection Hotel Arcticus

Havnegata 3, Harstad
   
  4.0 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet ligger midt i hjertet av Harstad og 10 minutters gange unna Gangsastoppen og Grottebadet Waterpark. Dessuten ligger The Troll's Church og Trondenes historiske senter kun 3 kilometer unna.

  F2 Hotel Harstad 695 kr
  F2 Hotel Harstad

  F2 Hotel Harstad

  Fjordgata 2, Harstad
    
   3.0 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet ligger i Harstad og 10 minutters gange unna Grottebadet Waterpark og The Troll's Church. Dessuten ligger Trondenes historiske senter og Trondenes kirke kun 5 kilometer unna.

   Brygga Gjestehus
   Brygga Gjestehus

   Brygga Gjestehus

   Magnus gate 5, Harstad
     
    3.0 av 5.0 Stjerner

    Dette gjestehuset ligger i Harstad og 10 minutters gange unna Gangsastoppen, Grottebadet Waterpark og The Troll's Church. Dessuten ligger Trondenes historiske senter og Trondenes kirke kun 3 kilometer unna.

    Thon Hotel Harstad 1 163 kr
    Thon Hotel Harstad

    Thon Hotel Harstad

    Sjogata 11, Harstad
      
     3.5 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet ligger midt i hjertet av Harstad og få skritt unna Gangsastoppen og Grottebadet Waterpark. Dessuten ligger Trondenes historiske senter og Trondenes kirke kun 3 kilometer unna.

     Scandic Harstad 986 kr
     Scandic Harstad

     Scandic Harstad

     Strandgaten 9, Harstad
       
      3.5 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet ligger midt i hjertet av Harstad og få skritt unna Grottebadet Waterpark, Gangsastoppen og The Troll's Church. Dessuten ligger Trondenes historiske senter og Trondenes kirke kun 5 kilometer unna.

      Midnattsol pensjonat
      Midnattsol pensjonat

      Midnattsol pensjonat

      Skolegata 6B, Harstad
        
       0.0 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet ligger i Harstad og få skritt unna Grottebadet Waterpark, Gangsastoppen og The Troll's Church. Dessuten ligger Trondenes historiske senter og Trondenes kirke kun 5 kilometer unna.

       Nobelgården Apartments
       Nobelgården Apartments

       Nobelgården Apartments

       Rikard Kaarbos gt 7, Harstad
         
        0.0 av 5.0 Stjerner

        Denne leiligheten ligger i Harstad og få skritt unna The Troll's Church og Gangsastoppen. Dessuten ligger Grottebadet Waterpark og Trondenes historiske senter kun 5 kilometer unna.

        Gullhaugen Pensjonat 650 kr
        Gullhaugen Pensjonat

        Gullhaugen Pensjonat

        St Olavs gate 83, Harstad
          
         2.0 av 5.0 Stjerner

         Dette gjestehuset ligger i Harstad og 15 minutters gange unna Grottebadet Waterpark og Gangsastoppen. Dessuten ligger The Troll's Church og Trondenes historiske senter kun 5 kilometer unna.