San Francisco

Reiseguide
San Francisco som inkluderer hus

Videoreiseguide til San Francisco

San Francisco er kjent for sin historiske motkultur og de bratte bakkene, noe som kan være stimulerende for kjærligheten, men kanskje ikke så snilt mot føttene.

Når man skal reise til San Francisco, ser man kanskje for seg bilder av fredstegn, psykedelisk rockemusikk og hippier med blomster i håret. I dag er San Francisco fremdeles alt dette – og kanskje enda mer.

Med en slik rik historie lever hippiedrømmen fortsatt i beste velgående i San Francisco, men den har til en viss grad blitt erstattet av byens voksende omdømme som global drivkraft innen teknologi og innovasjon. Faktisk ville en glorete skjorte se ganske malplassert ut i byens finansdistrikt! Det nye San Francisco er likevel en av USAs mest liberale og progressive byer, og den har fremdeles den uformelle kaliforniske atmosfæren den er så godt kjent for. San Francisco er full av bratte bakker, men med kabelsporvognene kan man raskt og relativt rimelig komme seg rundt i byen. Det kan selvfølgelig være veldig hyggelig å ta seg en spasertur, men det kan fort bli slitsomt å bare gå noen få kvartaler! San Francisco er kjent for både geografien og kvaliteten på turistmålene. Hvis du ikke har vært i byen før, er Fishermans Wharf et bra sted å få oversikt fra og smake litt på San Franciscos berømte ferske sjømat. I kaiområdet fins flere av byens mest populære attraksjoner, for eksempel den familievennlige Pier 39, med butikker, et akvarium og San Francisco Maritime National Historical Park. Her fins til og med et voksmuseum! Herfra kan man ta en kort spasertur mot Union Square for virkelig å tilfredsstille kjøpelysten. Mangfold er det som kjennetegner San Francisco, og det å bare utforske de ulike bydelene kan være svært givende i seg selv. Byen har USAs største Chinatown, som kan utforskes på egen hånd eller som en del av en omvisningstur. Little Italy er også et populært reisemål for turister på jakt etter noe litt annerledes. Dette kan man også finne i Japan Town. En mer tradisjonell opplevelse av San Francisco kan man få på Embarcadero på den østlige strandpromenaden, med utallige sjarmerende restauranter og spektakulær utsikt over bukta. Hvis du vil lage mat selv, har Embarcadero også et imponerende bondemarked som selger det beste av ferske lokale råvarer. Her er det så mange inntrykk å fordøye at du etter hvert kanskje får lyst til å slappe av litt. Golden Gate Park (ved siden av den ikoniske broen) er et vakkert grøntområde på over 4000 mål man kan spasere i. Eller hvis man vil gjøre noe ganske annet, kan man begi seg til Pier 33 og ta en tur ut til den beryktede fengselsøya Alcatraz. Det er godt at fergene selger returbilletter.

Discover neighborhoods in San Francisco

Fisherman\'s Wharf som viser bukt eller havn

Fisherman's Wharf

Pier 39 og San Francisco-bukta er to attraksjoner du bør få med deg i Fisherman's Wharf i tillegg til byens spennende butikker. For å utforske mer er det bare å hoppe på metroen på Jones St and Beach St Stop eller Jefferson St & Taylor St Stop.

Fisherman's Wharf
Default Image

San Fra