Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

København

Reiseguide
København fasiliteter samt bukt eller havn

Det er som kjent deilig å være norsk i Danmark, og det gjelder aller mest København. Dette er den eneste byen i Norden som virkelig kan sies å være en liten metropol, med sine kontinentale tilbud og ikke minst et kjøkken i verdensklasse. Legg neste storbytur til København, og nyt godt av lokalt brygget øl, verdens beste restaurant Noma, samt kjente designermerker som Day og By Malene Birger.

København er den danske hovedstaden vi nordmenn fortsetter å elske. Med en flytur på rundt en time er dette en yndet storbyfavoritt for store og små, par og venner. Storbyen ligger idyllisk til på Sjællands østkyst, og sjarmerer de fleste med sin avslappede skjønnhet, sjarmerende smågater, og ikke minst kjente bygninger som Amalienborg hvor Dronningen holder til, og Christiansborg, som har gjort seg spesielt bemerket gjennom populære tv-serier som Borgen og Forbrytelsen.

Det er få ting som slår populariteten til Tivoli. Fornøyelsesparken fascinerer store og små, og det er fullt lov å ta turen selv om man ikke har småbarn å skylde på. Her finner man imponerende hoteller, karuseller og underholdning som konkurrerer mot store fornøyelsesparker som Disney World og Euro Disney.

I disse dager vil nok mange utlendinger nevne mat som en av hovedattraksjonene i København. Byen er viden kjent for sin konsentrasjon av kvalitetsrestauranter, og høster Michelinstjerner som få andre. Mest fremtredende er Noma, restauranten som stadig kåres til verden beste restaurant. Med sine to Michelinstjerner er dette definitivt verdt et besøk, men et titalls andre restauranter snuser stjernerestauranten i nakken så valget er stort. For den som heller ser for seg et kjapt og vel så tradisjonelt måltid anbefales en tur innom en av byens mange ikoniske pølsevogner. Her finner du igjen den knallrøde pølsen som man vagt kan minnes fra barndommens år. Det er dog ikke bare mat byen er kjent for, men også for sitt verdenskjente øl. Carlsberg er et av verdens største ølmerker, og her kan du meske deg med en kald pils på nesten hvert gatehjørne.

For den historieinteresserte er København også et mekka. Byens historie kan føres tilbake til omkring år 800, men da var byen kun en liten fiskelandsby. Mye skjedde de neste århundrene, og før vi nordmenn visste ordet av det var vi selv underlagt landet i sør, og København var og har forblitt det viktigste senteret. Samtidig som økonomien vokste ble kultur stadig mer viktig. Det mest berømte teateret i byen er Det Kongelige Teater som ble grunnlagt allerede i 1748. Men bli ikke skremt av at dansk til tider kan være vanskelig å forstå, her kan man nyte både teater og musikk, så len deg tilbake og nyt tonene. Om språket fremstår nesten like gresk som gresk selv så er det dermed ikke noe problem.

Dra på storbyferie til København og nyt det gode liv!

Videoreiseguide til København

Discover neighborhoods in København

Comfort Hotel Copenhagen Airport
Comfort Hotel Copenhagen Airport
Ellehammersvej 18, Kastrup, Copenhagen
Prisen er 1 118 kr per natt fra 6. aug. til 6. aug.
Dette hotellet ligger i nærheten av stranden og 10 kilometer unna Amager Strandpark, Royal Arena og Bella-senteret. Dessuten ligger København operahus og Nyhavn ...
4.4/5Excellent! (22 anmeldelser)
"Praktisk beliggenhed, enten før tidlig flyrejse eller bytur. Regionaltog, Metro og bus i gåafstand Fantastisk udsigt fra værelse og skybar Dejligt badeværelse og for en gangs skyld en hårtørrer, der ikke blæser alt for lidt, som på de fleste hoteller Rigelige og hurtige elevatorer Strygerum på hver ..."

Anmeldelse skrevet 28. jul. 2021

Comfort Hotel Copenhagen Airport
Clarion Hotel Copenhagen Airport
Clarion Hotel Copenhagen Airport
4 out of 5
Ellehammersvej 20, Kastrup
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 540 kr per natt fra 8. aug. til 8. aug.
Dette hotellet med et spa ligger i nærheten av stranden og 5 kilometer unna Amager Strandpark, Den Blå Planet (akvarium) og Fields kjøpesenter. Dessuten ligger ...
4.5/5Wonderful! (3,172 anmeldelser)
"THE best Clarion I have stayed at so far. And I've been to a lot if I had to say something negative, it would be about their cesar salad. They could mix it better, but the taste was spot on."

Anmeldelse skrevet 23. nov. 2020

Clarion Hotel Copenhagen Airport
The Square
The Square
4 out of 5
Rådhuspladsen 14, København
Prisen er 1 214 kr per natt fra 2. aug. til 2. aug.
Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i København sentrum og få skritt fra Pumpehuset og Rådhusplassen. Dessuten ligger Tivoli og Strøget kun 5 minutter ...
4.3/5Excellent! (1,694 anmeldelser)
"Vi reiste som par og fikk dette hotellet anbefalt av et annet vennepar, som alltid bruker dette hotellet ved opphold i Kjøbenhavn. Ved innsjekking ble vi godt tatt imot, og selv om det så litt kaotisk ut i resepsjonen, gikk dette smertefritt. Hyggelig betjening, stilig hotell og veldig semtrumsnært. ..."

Anmeldelse skrevet 16. nov. 2020

The Square
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
NORD Hotel Apartments
NORD Hotel Apartments
3.5 out of 5
Nyrnberggade 31, København, Hovedstaden
Prisen er 1 474 kr per natt fra 2. aug. til 2. aug.
Denne leiligheten ligger i Amager og 5 kilometer unna Amager Strandpark, København operahus og Nyhavn. Dessuten ligger Tivoli og Den lille havfrue kun 5 kilometer ...
4.4/5Wonderful! (65 anmeldelser)
"Fint sted"

Anmeldelse skrevet 26. mar. 2021

NORD Hotel Apartments
Adina Apartment Hotel Copenhagen
Adina Apartment Hotel Copenhagen
4 out of 5
Amerika Plads 7, Osterbro, København
Prisen er 1 519 kr per natt fra 8. aug. til 8. aug.
Dette leilighetshotellet med en miljøvennlig profil ligger i København sentrum og 15 minutters gange unna Langelinie-bryggen og Den lille havfrue. Dessuten ligger ...
4.4/5Wonderful! (2,248 anmeldelser)
My new favorite place in Copenhagen
"Great service and quality room. My new favorite place in Copenhage"

Anmeldelse skrevet 11. des. 2020

Adina Apartment Hotel Copenhagen
STAY Seaport
STAY Seaport
4 out of 5
Murmanskgade 15, Nordhavn, København
Dette leilighetshotellet ligger midt i hjertet av København og 3 kilometer unna Parken, Den lille havfrue og Fælledparken. Amalienborg slott ligger 3,4 kilometer ...
4.6/5Exceptional! (575 anmeldelser)
Flott alternativ til hotellrom
"Nytt, fint beliggende leilighetshotell rett ved sjøkanten, veldig greit å benytte metroen inn til sentrum (ca 7-8 min). Fin leilighet, nøytral, men med alt man behøver. Eneste negative er at en del leiligheten har veranda inn mot «kvadraten» der alle andre har soverom - meget lytt og forstyrrende ..."

Anmeldelse skrevet 2. aug. 2020

STAY Seaport
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i København

Populære aktiviteter i København

Byer nær København