Danmark kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

KøbenhavnDenmark

Det er som kjent deilig å være norsk i Danmark, og det gjelder aller mest København. Dette er den eneste byen i Norden som virkelig kan sies å være en liten metropol, med sine kontinentale tilbud og ikke minst et kjøkken i verdensklasse. Legg neste storbytur til København, og nyt godt av lokalt brygget øl, verdens beste restaurant Noma, samt kjente designermerker som Day og By Malene Birger.

København er den danske hovedstaden vi nordmenn fortsetter å elske. Med en flytur på rundt en time er dette en yndet storbyfavoritt for store og små, par og venner. Storbyen ligger idyllisk til på Sjællands østkyst, og sjarmerer de fleste med sin avslappede skjønnhet, sjarmerende smågater, og ikke minst kjente bygninger som Amalienborg hvor Dronningen holder til, og Christiansborg, som har gjort seg spesielt bemerket gjennom populære tv-serier som Borgen og Forbrytelsen.

Det er få ting som slår populariteten til Tivoli. Fornøyelsesparken fascinerer store og små, og det er fullt lov å ta turen selv om man ikke har småbarn å skylde på. Her finner man imponerende hoteller, karuseller og underholdning som konkurrerer mot store fornøyelsesparker som Disney World og Euro Disney.

I disse dager vil nok mange utlendinger nevne mat som en av hovedattraksjonene i København. Byen er viden kjent for sin konsentrasjon av kvalitetsrestauranter, og høster Michelinstjerner som få andre. Mest fremtredende er Noma, restauranten som stadig kåres til verden beste restaurant. Med sine to Michelinstjerner er dette definitivt verdt et besøk, men et titalls andre restauranter snuser stjernerestauranten i nakken så valget er stort. For den som heller ser for seg et kjapt og vel så tradisjonelt måltid anbefales en tur innom en av byens mange ikoniske pølsevogner. Her finner du igjen den knallrøde pølsen som man vagt kan minnes fra barndommens år. Det er dog ikke bare mat byen er kjent for, men også for sitt verdenskjente øl. Carlsberg er et av verdens største ølmerker, og her kan du meske deg med en kald pils på nesten hvert gatehjørne.

For den historieinteresserte er København også et mekka. Byens historie kan føres tilbake til omkring år 800, men da var byen kun en liten fiskelandsby. Mye skjedde de neste århundrene, og før vi nordmenn visste ordet av det var vi selv underlagt landet i sør, og København var og har forblitt det viktigste senteret. Samtidig som økonomien vokste ble kultur stadig mer viktig. Det mest berømte teateret i byen er Det Kongelige Teater som ble grunnlagt allerede i 1748. Men bli ikke skremt av at dansk til tider kan være vanskelig å forstå, her kan man nyte både teater og musikk, så len deg tilbake og nyt tonene. Om språket fremstår nesten like gresk som gresk selv så er det dermed ikke noe problem.

Dra på storbyferie til København og nyt det gode liv!

Videoreiseguide til København

Hvor du bør bo i København

Nyhavn som inkluderer marina, nattbilder og by

København sentrum

4/5Very Good!(227 anmeldelser av området)

København sentrum kan friste med blant annet nydelige hager, nydelig sjøutsikt og spennende butikker. Du kan også få med deg populære attraksjoner som Nyhavn og København operahus. Vil du se mer av byen, er det bare å hoppe på metroen på Kongens Nytorv stasjon eller Gammel Strand Station.

København sentrum
Nyhavn som inkluderer marina, nattbilder og by

Nyhavn - Amalienborg

God mat og nydelig sjøutsikt er bare noe av det byen kan friste med. Mens du er her, bør du også ta turen til Nyhavn og Amalienborg slott, og for å komme deg rundt er det bare å hoppe på metroen på Marmorkirken Station.

Nyhavn - Amalienborg
Amager, København, Hovedstaden, Danmark

Amager

3.5/5Good!(16 anmeldelser av området)

Spennende butikker, særegen arkitektur og hyggelige kaféer er bare noe av det som trekker folk til Amager. Mens du er her, bør du også få med deg Fields kjøpesenter og Koncerthuset, og for å komme deg rundt i byen er det bare å hoppe på metroen på Sundby stasjon eller DR Byen stasjon.

Amager
Vesterbro, København, Hovedstaden, Danmark

Vesterbro

4/5Very Good!(15 anmeldelser av området)

Vesterbro kan blant annet friste med god mat, og tar du metroen fra Carlsberg S-togstasjon eller Enghave Plads Station kan du få med deg severdigheter som Vega.

Vesterbro
Nørrebro, København, Hovedstaden, Danmark

Nørrebro

God mat og livemusikk gjør Nørrebro vel verdt et besøk. Du kan også ta turen til Stengade og Assistens Kirkegård, og det er enkelt å komme seg rundt med metroen fra Nørrebros Runddel Station.

Nørrebro
Church of Our Saviour fasiliteter samt utsikt, by og historisk arkitektur

Christianshavn

Reiser du til Christianshavn, kan du få med deg attraksjoner som København operahus og Loppen. Byen kan også friste med god mat, og for å komme deg rundt er det bare å hoppe på metroen på Christianshavn stasjon.

Christianshavn

De mest populære hotellene i København

citizenM Copenhagen Radhuspladsen
citizenM Copenhagen Radhuspladsen
4 out of 5
H. C. Andersens Boulevard 12, København
Prisen er 1 033 kr per natt fra 16. nov. til 17. nov.

Dette hotellet ligger i København sentrum og 10 minutters gange unna Strøget, Tivoli og Danmarks nasjonalmuseum. Dessuten ligger Christiansborg slott og Botanisk ...

4.6/5Exceptional! (982 anmeldelser)

"Litt vanskelig å finne frem når du kommer med bil. Hotellnavnet står på feil side, slik at du ikke ser det. Fantastisk hotell med lydtette rom. Vi lå i første etg. Ut mot hovedgaten, kunne ikke høre trafikken. Rommet var app. Styrt til alt fra lys til gardiner Fantastisk behjelpelig personell, ..."…"

Anmeldelse skrevet 24. jul. 2020

citizenM Copenhagen Radhuspladsen
Tivoli Hotel
Tivoli Hotel
4 out of 5
Arni Magnussons Gade 2, København
Prisen er 1 167 kr per natt fra 24. nov. til 25. nov.

Dette hotellet er familievennlig og ligger i nærheten av stranden i København og 2 kilometer unna Tivoli, Rådhusplassen og Strøget. Dessuten ligger Nyhavn og ...

4.2/5Excellent! (3,098 anmeldelser)

"Helt greit hotell. Bestilte familie rom til 5 personer, men fikk 3 dobbel rom. Dette var ikke gunstig med 3 barn. Mye bråk fra veien og togstasjonen. Bassenget var stort sett alltid fullbooket pga koronabegrensninger. God frokost, og de tok smittevern alvorlig."…"

Anmeldelse skrevet 26. jul. 2020

Tivoli Hotel
Copenhagen Admiral Hotel
Copenhagen Admiral Hotel
4 out of 5
Toldbodgade 24-28, København
Prisen er 1 122 kr per natt fra 6. nov. til 7. nov.

Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Nyhavn - Amalienborg og 5 minutters gange unna Skuespilhuset, Nyhavn og Amalienborg slott. Dessuten ligger ...

4.4/5Excellent! (2,139 anmeldelser)

"Perfekt beliggenhet, hjelpsomt og hyggelig personale, flotte rom selv om det var litt trangt foran senga. Den var forøvrig veldig god. Dette hotellet kommer vi til å bruke ved framtidige besøk!"…"

Anmeldelse skrevet 30. jul. 2020

Copenhagen Admiral Hotel
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Ferieboliger i København

Rosenborg Hotel Apartments
Rosenborg Hotel Apartments
4 out of 5
9 Landemærket, København
Prisen er 2 719 kr per natt fra 1. nov. til 2. nov.

Denne leiligheten ligger i København sentrum og få skritt unna København hovedbibliotek og Rundetårn. Dessuten ligger Københavns universitet og Strøget kun 10 ...

4.8/5Exceptional! (54 anmeldelser)
Winterholiday

"We were grandparents with 2 grandchildren staying here. We enjoyed the apartment very much and found the location very good. We will certainly consider returning again. The follow-up from management was excellent!"…"

Anmeldelse skrevet 26. feb. 2020

Rosenborg Hotel Apartments
STAY Seaport
STAY Seaport
4 out of 5
Murmanskgade 15, Nordhavn, København

Dette leilighetshotellet ligger midt i hjertet av København og 3 kilometer unna Parken, Den lille havfrue og Fælledparken. Amalienborg slott ligger 3,4 kilometer ...

4.6/5Exceptional! (511 anmeldelser)

"Renholdet og comfort var bra. Noe byggestøy. Fint med metro da det lå litt langt fra sentrum."…"

Anmeldelse skrevet 17. jul. 2020

STAY Seaport
NORD Hotel Apartments
NORD Hotel Apartments
3.5 out of 5
Nyrnberggade 31, København, Hovedstaden
Prisen er 1 374 kr per natt fra 3. nov. til 4. nov.

Denne leiligheten ligger i Amager og 5 kilometer unna Amager Strandpark, København operahus og Nyhavn. Dessuten ligger Tivoli og Den lille havfrue kun 5 kilometer ...

4.4/5Wonderful! (51 anmeldelser)
Super lækker familie hotel lejlighed

"Perfekt til familier, manglede intet og tæt på by, strand og metro .. helt sikkert er sted vi ville vende tilbage til"…"

Anmeldelse skrevet 28. jul. 2020

NORD Hotel Apartments
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i København

Populære aktiviteter i København

Anmeldelser av København

4.6

Populært reisemål

5 - Fantastisk
123
5 - Fantastisk 66.84782608695652%
4 - Bra
52
4 - Bra 28.26086956521739%
3 - OK
9
3 - OK 4.891304347826087%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

4/5 - Bra

Verifisert reisende

6. jan. 2020

En flott by

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

4. jan. 2020

Stemningsfullt og vakkert i Tivoli når mørkt (og de opplyste trær skinner)!

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

9. des. 2019

Elsker København

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

30. sep. 2019

Ta en spasertur over den nye broen ved nyhavn og oppdag alt det nye på andre siden.Ellers er det jo en by med mange severdigheter,mange fine spisesteder og trovelige nyhavn

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

16. aug. 2019

Fantastisk by

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

15. aug. 2019

Vi «falt» for Nyhavn. Hyggelige spisesteder, hyggelig betjening, som også bydde på seg selv. Gamle bygninger, skipene OL Dansk frokost med sild og snaps kan anbefales.En tur i tivoli- selv med litt regn var også vært å få med seg .

Byer nær København

Bilde tatt av Abel Rangel

Hellerup

Frederiksberg som inkluderer snø og står på skøyter i tillegg til en stor gruppe med mennesker

Frederiksberg

Gentofte

Gentofte

Bilde tatt av Jenny Ly

Glostrup