København

Reiseguide

Det er som kjent deilig å være norsk i Danmark, og det gjelder aller mest København. Dette er den eneste byen i Norden som virkelig kan sies å være en liten metropol, med sine kontinentale tilbud og ikke minst et kjøkken i verdensklasse. Legg neste storbytur til København, og nyt godt av lokalt brygget øl, verdens beste restaurant Noma, samt kjente designermerker som Day og By Malene Birger.

København er den danske hovedstaden vi nordmenn fortsetter å elske. Med en flytur på rundt en time er dette en yndet storbyfavoritt for store og små, par og venner. Storbyen ligger idyllisk til på Sjællands østkyst, og sjarmerer de fleste med sin avslappede skjønnhet, sjarmerende smågater, og ikke minst kjente bygninger som Amalienborg hvor Dronningen holder til, og Christiansborg, som har gjort seg spesielt bemerket gjennom populære tv-serier som Borgen og Forbrytelsen.

Det er få ting som slår populariteten til Tivoli. Fornøyelsesparken fascinerer store og små, og det er fullt lov å ta turen selv om man ikke har småbarn å skylde på. Her finner man imponerende hoteller, karuseller og underholdning som konkurrerer mot store fornøyelsesparker som Disney World og Euro Disney.

I disse dager vil nok mange utlendinger nevne mat som en av hovedattraksjonene i København. Byen er viden kjent for sin konsentrasjon av kvalitetsrestauranter, og høster Michelinstjerner som få andre. Mest fremtredende er Noma, restauranten som stadig kåres til verden beste restaurant. Med sine to Michelinstjerner er dette definitivt verdt et besøk, men et titalls andre restauranter snuser stjernerestauranten i nakken så valget er stort. For den som heller ser for seg et kjapt og vel så tradisjonelt måltid anbefales en tur innom en av byens mange ikoniske pølsevogner. Her finner du igjen den knallrøde pølsen som man vagt kan minnes fra barndommens år. Det er dog ikke bare mat byen er kjent for, men også for sitt verdenskjente øl. Carlsberg er et av verdens største ølmerker, og her kan du meske deg med en kald pils på nesten hvert gatehjørne.

For den historieinteresserte er København også et mekka. Byens historie kan føres tilbake til omkring år 800, men da var byen kun en liten fiskelandsby. Mye skjedde de neste århundrene, og før vi nordmenn visste ordet av det var vi selv underlagt landet i sør, og København var og har forblitt det viktigste senteret. Samtidig som økonomien vokste ble kultur stadig mer viktig. Det mest berømte teateret i byen er Det Kongelige Teater som ble grunnlagt allerede i 1748. Men bli ikke skremt av at dansk til tider kan være vanskelig å forstå, her kan man nyte både teater og musikk, så len deg tilbake og nyt tonene. Om språket fremstår nesten like gresk som gresk selv så er det dermed ikke noe problem.

Dra på storbyferie til København og nyt det gode liv!

Videoreiseguide til København

Comfort Hotel Copenhagen Airport
Comfort Hotel Copenhagen Airport
Ellehammersvej 18, Kastrup, Copenhagen
Prisen er 1 300 kr per natt fra 22. okt. til 22. okt.
Dette hotellet ligger i nærheten av stranden og 10 kilometer unna Amager Strandpark, Royal Arena og Bella-senteret. Dessuten ligger Tivoli og København operahus ...
4.5/5 Wonderful! (168 anmeldelser)
Super beliggenhet til en veldig grei pris
"Vi var i transitt og fikk dermed et avkortet opphold. Men hotellet fremstår som utmerket, og med veldig hyggelig betjening."

Anmeldelse skrevet 27. mai 2021

Comfort Hotel Copenhagen Airport
Hotel Mayfair
Hotel Mayfair
4 out of 5
Helgolandsgade 3, København
Prisen er 919 kr per natt fra 7. nov. til 7. nov.
Dette hotellet ligger i København sentrum og 10 minutters gange unna Tivoli, Rådhusplassen og Strøget. Dessuten ligger Ny Carlsberg Glyptotek og Nyhavn kun 2 ...
4/5 Very Good! (840 anmeldelser)
Rom bør oppgraderes
"Rom begynner å bli slitt, hull i møbler og badedør som går i oppløsning av fuktighet. Er en stund siden delux rom var delux. God frokost og sentral beliggenhet"

Anmeldelse skrevet 17. des. 2019

Hotel Mayfair
Wakeup Copenhagen Borgergade
Wakeup Copenhagen Borgergade
2 out of 5
Borgergade 9, København
Prisen er 790 kr per natt fra 16. nov. til 16. nov.
Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i København sentrum og 5 minutters gange unna Guinness verdensrekortmuseum, Kongens Nytorv og Strøget. Dessuten ...
4.1/5 Very Good! (1,022 anmeldelser)
didnt clean our room in 3 days Even when we asked
"We asked for cleaning the room the second day. They didn’t even when we asked for it. They say It’s daily cleaning. They didn’t clean our 2 rooms. We Stayed 3 days without cleaning! Not good!"

Anmeldelse skrevet 19. aug. 2020

Wakeup Copenhagen Borgergade
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Eric Vökel Boutique Apartments - Copenhagen Suites
Eric Vökel Boutique Apartments - Copenhagen Suites
4 out of 5
Colbjørnsensgade 27, København, Sealand
Prisen er 1 293 kr per natt fra 9. nov. til 9. nov.
Denne leiligheten ligger i København sentrum og 10 minutters gange unna Oksnehallen, Tivoli og Ny Carlsberg Glyptotek. Dessuten ligger Tycho Brahe Planetarium ...
4.7/5 Exceptional! (20 anmeldelser)
You should try this....
"Amazing service, great location, good and functional apartments.... i will be back."

Anmeldelse skrevet 18. jan. 2021

Eric Vökel Boutique Apartments - Copenhagen Suites
STAY Seaport
STAY Seaport
4 out of 5
Murmanskgade 15, Nordhavn, København
Dette leilighetshotellet ligger midt i hjertet av København og 3 kilometer unna Parken, Den lille havfrue og Fælledparken. Amalienborg slott ligger 3,4 kilometer ...
4.6/5 Exceptional! (597 anmeldelser)
Fantastisk
"Fantastisk leilighet med sjøutsikt."

Anmeldelse skrevet 13. jul. 2021

STAY Seaport
STAY Bryggen
STAY Bryggen
4 out of 5
Knud Kristensens Gade 6, København, Sealand
Dette leilighetshotellet ligger i Amager og 3 kilometer unna Havnebadet Islands Brygge, Casino Copenhagen og Oksnehallen. Dessuten ligger Vega og Dansk jødisk ...
4.6/5 Wonderful! (228 anmeldelser)
Fint sted litt utenfor sentrum
"Stor, fin leilighet med godt utstyrt kjøkken. Hyggelige folk i resepsjonen. Stort, velutstyrt treningsrom i kjeller. 30 min. gange til Tivoli. Reiste på varme sommerdager,ikke aircondition, varmt om natten, måtte ha vinduer åpne, noe støy fra gate. Det var ikke daglig renhold i vår leilighet."

Anmeldelse skrevet 8. aug. 2020

STAY Bryggen
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.