Starten på sidens hovedinnhold

København sentrum

København

København sentrum

Kjent for Shopping, Museer og Sykkelturer

I sentrum av København kan du se mange severdigheter, shoppe, ha fantastiske gastronomiske opplevelser og nyte Danmarks hovedstad til det fulle.

Slik kommer du deg til København sentrum

På en byferie til sentrum av København kan du oppleve både tradisjonelle og historiske severdigheter i tillegg til den moderne siden av København med verdenskjent gastronomi og nye opplevelser. Brosteinsbelagte gater, imponerende bygninger, dansk politisk liv, viktige historiske steder og et travelt storbyliv er bare noen av tingene som sentrum av København kan by på.

Sentrum av København er hjertet av byen. De brosteinsbelagte gatene, smugene og de grønne spirene på de imponerende bygningene er alle bevis på at dette er hvor alt startet. Siden rundt år 700 har dette området hatt en bylignende karakter, og plasseringen gjorde den ideell for handel.

Nyt et måltid og en kald øl i verdensberømte Nyhavn, omgitt av sjarmerende hus og seilbåter. Dra til fornøyelsesparken Tivoli eller opplev begge de kongelige slottene: Amalienborg, residensen til kongefamilien, og Rosenborg, der kronjuvelene oppbevares. Få med deg en rusletur opp og ned hovedgaten Strøget, klatre opp i Rundetårn eller ta med en piknikkurv til Kongens Have.

Det er utrolig mye å se og gjøre i sentrum av København, og en fin måte å få sett mest mulig på, er å kjøpe et Copenhagen Card. Det gir deg adgang til mange av museene og severdighetene i området samt gratis transport med tog, buss og metro.

Sykkelen er et perfekt fremkomstmiddel for å komme seg rundt i sentrum av København og å oppleve byen som en ekte københavner. En annen måte å komme seg rundt på når du er på weekendtur til København, er å dra på båttur. Du kan også benytte deg av buss, metro og S-toget når du reiser til, fra og rundt om i sentrum.

Med så mange aktiviteter å gjøre og så mange ting å se i sentrum av København, vil du garantert ikke kjede deg. Hvis du vil se hva annet København har å by på, er de andre bydelene like i nærheten.

Aktiviteter i nærheten av København sentrum

Besøk ett av Europas eldste astronomiske observasjonstårn i bruk. Dette tårnet er nå i tillegg et kultursenter og et utmerket sted å skue utover København fra.

Se vaktskiftet eller ta en titt inne i to av de like bygningene hvor den danske kongefamilien bor.

Opplev vakre drivhus og se Danmarks nasjonalblomst på dette nydelig utformede forskningsområdet midt i hjertet av byen.

Få et innblikk i viking- og kongehistorien og Danmarks kultur i dette engasjerende og gratis kulturmuseet.

Denne vakre bygningen ved vannkanten ble designet av en kjent dansk arkitekt og tiltrekker seg både opera- og arkitekturinteresserte fra hele verden.

Se en av de mest omfattende samlingene av eldre kunst i Nord-Europa i en vakker historisk bygning.

Denne actionfylte fornøyelsesparken midt i hjertet av København er et utmerket reisemål for familier. Den er en av verdens eldste fornøyelsesparker.

Statuen av Danmarks mest populære eventyrfigur har fungert som et av de fremste symbolene på byen i over 100 år.

Billetter og turer

Få reserverte plasser og gå foran i køen på Hard Rock Cafe i København. Denne kafeen ligger i byens viktigste shoppingområde og har vært et populært sted helt siden den åpnet dørene i 1995. Nyt et måltid omringet av rockerelaterte gjenstander fra hele verden.

Billetter og turer

Se det viktigste av København med en tur i den danske hovedstaden, der du får besøke severdigheter som Nyhavn-distriktet, Amalienborg slott og Den lille havfruen-statuen. Du reiser med en buss utstyrt med aircondition og kan nyte som gir en fantastisk utsikt over byen.

Billetter og turer

Få mest mulig ut av besøket ditt i vakre København med dette kortet, som gir deg gratis adgang til mer enn 70 populære museer og attraksjoner. Beveg deg mellom kulturelle skatter som Tivoli og det danske nasjonalmuseet, og benytt deg av ubegrenset antall reiser på byens offentlige transportmidler som er enkle å bruke.

Billetter og turer

Vennlige og muntre København har rykte på seg for å være en av de gladeste byene i verden. Beundre de sjarmerende severdighetene i den danske hovedstaden og utveksle smil med den muntre lokalbefolkningen mens du kjører rundt i en toetasjes buss og cruiser langs hovedkanalen i båt.

Billetter og turer

Få en minneverdig og personlig suvenir fra ferien din med en privat fotoseanse med Københavns sentrale landemerker i bakgrunnen. Sammen med en tospråklig fotograf oppdager du byen i ditt eget tempo, og fanger evige minner fra besøket sammen med venner eller familie.

Billetter og turer

Tivoli, som ble grunnlagt i 1843, byr på spektakulær, eksotisk arkitektur og utsøkte hager og natur. De vakre hagene i sentrum av København er en unik blanding av fornøyelsespark, spiseområde og utendørsscene.

Andre områder i København