Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


De beste tingene å gjøre i København

Se de 13 forskjellige aktivitetene du kan gjøre i København

Det er deilig å være i aktivitet i København

Den danske hovedstaden er blant de stedene nordmenn aldri får nok av og København byr stadig på nye ting å gjøre selv for en garvet reisende. Dessuten byr København på severdigheter som aldri går av moten: De bekymringsløse kveldene i Tivoli den urbane og elektriske stemningen på Strøget

den avslappete og opprørske følelsen av å vandre rundt i Christiania og den uformelle og deilige stemningen av Nyhavn om sommeren. Selv om man gjerne går lei av turistmengdene ved Den Lille Havfruen etter et besøk eller to og vaktskiftet ved Amalienborg blir mye av det samme etter hvert er det noe ved København: Man liksom gjennomføre noen velkjente aktiviteter hver gang man er der. Om du skaffer deg et hotell i København nær sentrum vil du ha tilgang til de gode gamle tingene å gjøre men også mye mer.

Klassiske trygge København-aktiviteter

Lei en sykkel og dra på sightseeing i Københavns 350 kilometer lange nettverk av sykkelstier. Dette er københavnernes egen favorittmetode for å komme seg rundt og er både raskt og effektivt. Velger du å gå husk å se opp for de på to hjul! En annen aktivitet for den som vil se København fra en annen vinkel er å hive seg på en kanalbåt fra Nyhavn. Dette er en billig ting å gjøre i København og man får sett mange av de viktigste attraksjonene på kort tid. Dermed kan man bruke resten av tiden sin på mye annet spennende.

Verdens eldste fornøyelsespark er ikke Tivoli men Dyrehavsbakken eller bare Bakken på folkemunne. Dit kommer man med tog eller bil på omtrent 25 minutter fra det sentrale København og det er en gøyal dag for barn i alle aldre. Her finner man et av Skandinavias største utvalg av berg-og-dalbaner en revyscene og mange deilige restauranter som selger mat og drikke i uformelle og sosiale omgivelser.

Strøget er kanskje en av de mest kjente handlegatene i Skandinavia men gaten er også en av de lengste gågatene i hele Europa noe som betyr at det er plass til ganske mange butikker. Så om du skal på shoppingtur til København så er dette et av stedene du må begynne.

Apropos restauranter

København er virkelig et sted å reise for den som er interessert i mat. De små kaféene rundt omkring i byen lager noen deilige smørrebrød som man kan nyte nesten døgnet rundt og bakeriene har alle sine egne hemmelige oppskrifter på wienerbrød. Men for den er virkelig lidenskapelig opptatt av mat finnes det ting å gjøre i København som man ikke kan oppleve noe annet sted. Bestill et bord (i god tid i forveien) på Noma og opplev det som er blitt kåret til verdens beste restaurant i hele fem år. Går ikke reservasjonen gjennom kan man prøve seg på Restaurant AOC Restaurant Geranium eller Den Røde Cottage. Alle tre har stjerner i den renommerte Michelin-boka.

Ta med barna på noe gøy

Vitensentre har dukket opp i flere norske byer i de siste årene men alle vitensentres mor Experimentarium (stengt for renovasjon i 2016) troner fortsatt som en av de beste aktiviteter for barn i København. Her kan du unge håpefulle både lære og leke mens mor og far tar det akkurat så rolig som de vil. Eller kanskje de vil være med på moroa? Her kan alle prøve seg på de utfordrende eksperimentene og kanskje til og med de gamle lærer noe nytt.

Kart

Discover neighborhoods in København

København sentrum

Nyhavn og Frederiks kirke er noen av de mest populære attraksjonene i København sentrum. Det er bare å hoppe på metroen på Kongens Nytorv stasjon eller Christianshavn stasjon og la deg fascinere av nydelige hager, nydelig sjøutsikt og spennende butikker.

SykkelturerMuseerMonumenter

Amager

Spennende butikker, særegen arkitektur og hyggelige kaféer er bare noe av det som trekker folk til Amager. Mens du er her, bør du også få med deg Royal Arena og Fields kjøpesenter, og for å komme deg rundt i byen er det bare å hoppe på metroen på Sundby stasjon eller DR Byen stasjon.

SkyskrapereShoppingArkitektur

Vesterbro

Vesterbro kan friste med blant annet god mat. Du bør også ta turen til Vega, og for å se mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Carlsberg S-togstasjon eller Sydhavn stasjon.

ShoppingSkyskrapereFamilievennlig

Nørrebro

Både god mat og livemusikk står på menyen i Nørrebro. Du bør også sette av tid til å få med deg Stengade og Assistens Kirkegård.

RomantiskFamilievennligShopping

Østerbro

Østerbro er kjent for både god mat og nydelig sjøutsikt. Er du hypp på sightseeing, er Parken og Fælledparken vel verdt et besøk, og du kommer deg enkelt rundt i byen med metroen fra Nordhavn stasjon eller Svanemøllen stasjon.

RomantiskFamilievennligShopping

Indre By

Skal du til Indre By, står garantert Amalienborg slott og Frederiks kirke på menyen, og for å utforske mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Kongens Nytorv stasjon eller Christianshavn stasjon.