Ting å gjøre i Tenerife

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Tenerife

Tenerife – aktiviteter på den største av Kanariøyene

Tenerife er en populær øy å reise til for nordmenn på jakt etter sol og varme. Øya har mange spennende aktiviteter og attraksjoner du kan utforske, og det er på denne øya vulkanfjellet Teide, som faktisk er Spanias høyeste fjell, ligger. Enten du vil slappe av på stranden og bade, danse hele natten lang, eller ta med barna på noe morsomt, er det nok av ting å gjøre på Tenerife under ferieoppholdet. Når man kombinerer dette med god temperatur året rundt, er det lett å skjønne hvorfor så mange reiser til Tenerife.

Sightseeing på Tenerife – utforsk denne spennende øya

Tenerife er en stor øy, men ikke større enn at man kan leie bil og kjøre rundt til alle de forskjellige byene på øya. Dette er en fin måte å oppleve øyas kultur på, siden man da kan besøke de mange små og sjarmerende byene. I Santa Cruz, som er øyas hovedstad, kan du kjøpe billett til City Sightseeing Santa Cruz sine ”hopp på, hopp av”-busser. En billett koster rundt 150 kroner og er gyldig i 24 timer. Det er over ti stopp på bussruten, og etter en dag har du fått med deg alle de største attraksjonene og severdighetene i byen.

Utforsk vulkanfjellet Teide

Det er ikke mange som har besteget et vulkanfjell, men det kan du faktisk gjøre på Tenerife. Teide er hele 3 718 meter høyt, og med kabelbanen kommer du deg enkelt opp til 3 550 meter, noe som for mange vil være det høyeste over havets overflate de noensinne kommer. Det er nemlig ikke så mange steder rundt om i Europa man kommer seg så høyt like enkelt. Fra toppen har du selvfølgelig fantastisk utsikt over øya, så det er bare å glede seg!

Tenerife – ting å gjøre med barna

Tenerife er et perfekt reisemål for deg som reiser med barn, det er nemlig veldig mye morsomt for barna på øya. Foruten de flotte strendene og den herlige temperaturen i vannet, er det flere fornøyelsesparker på øya. Loro Parque i Puerto de la Cruz og Jungle Park i Arona byr på spennende dyreliv. Mens Loro Parque har hovedfokus på dyr som holder til i vannet, kan man se blant annet løver, jaguarer og leoparder i Jungle Park. Det er også flere vannparker på øya, blant annet Siam Park. Denne parken åpnet i 2008 og er blant Europas største. Aqualand i Costa Adeje er ikke like stor, men i denne parken kan du blant annet se et fantastisk delfinshow.

Andre morsomme aktiviteter på øya

Hvis du har lyst til å prøve deg på aktiviteter på Tenerife litt utenom det vanlige, er en tur til Camel Park et godt alternativ. Det er ikke hver dag du får muligheten til å ri på en kamel. I San Miguel kan du bli med på ubåtsafari for å se de mange spennende skapningene som holder til under havets overflate. Turen varer omtrent en time, og prisen er på ingen måte avskrekkende.


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.