Tenerife

Reiseguide
Puerto de la Cruz som inkluderer nattbilder, svømmebasseng og kystby

Den største av Kanariøyene kan by på gnistrende strender, fantastiske landemerker og yrende byliv. Her finner du noe for enhver smak.

På Tenerife kan du gå tur opp til svimlende høyder og nyte et bad ved en gyllen strand noen timer senere. Opplev en blomstrende kultur og talentfulle kunsthåndverkere, eller slapp av ved bassenget med en forfriskende cocktail.

Alle typer turister drar til Tenerife, og samtlige lar seg imponere av det flotte fjellet Teide og nasjonalparken som omgir det. Med sine 3 718 meter er ikke fjelltoppen bare det høyeste punktet på øya, men også det høyeste fjellet i Spania. Enten du tar gondolbanen eller velger den utfordrende 6 timer lange gåturen opp til toppen, er utsikten over øya helt fantastisk.

Dra østover for å oppleve Parque Rural de Anaga og nyte den flotte utsikten, eller dra mot sørvest for å oppleve de vakre strendene. Byen Los Cristianos kombinerer tradisjonell sjarm med en avskjermet bukt. I nabobyen Playa de las Américas finner du restauranter, barer og luksushoteller et steinkast fra stranden. Tilbring ettermiddagen i solen, og avslutt dagen med en unik cocktail.

Ta med familien til Siam Park, og boltre deg i vannsklier og kunstige bølger. Kjør nordover langs Costa Adeje, og opplev bortgjemte resorter og vakre, tomme strender.

Besøk byens hovedstad på østkysten. Santa Cruz de Tenerife er en nydelig by med mange vakre, gamle bygninger og fascinerende gallerier. Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción fra 1600-tallet har en fantastisk arkitektur i islamsk stil. Besøk Museo de la Naturaleza y el Hombre for å se en utrolig kombinasjon av kunst og vitenskap i spektakulære utstillinger. Bli med på bykarneval i februar, en gatefest med ekstravagante paradevogner, kostymer og levende musikk, som varer i tre uker.

Tenerife ligger sentralt plassert blant Kanariøyene. Det går jevnlig fly hit fra hele Europa. De fleste drar til Tenerife om sommeren, men klimaet er varmt hele året, og det regner lite. Bo på et av resortene ved kysten eller velg den roligere østsiden. Maten er typisk spansk. Kos deg med deilig sjømat, paella og tapas.

Hvis du drar på weekendtur eller ferie til Tenerife, får du oppleve en øy full av herlige kontraster og et svært behagelig klima.

Videoreiseguide til Tenerife

Discover neighborhoods in Tenerife

Hard Rock Hotel Tenerife
Hard Rock Hotel Tenerife
5 out of 5
Avenida Adeje, 300, Adeje
Prisen er 2 112 kr per natt fra 6. feb. til 7. feb.
Dette resort-hotellet ligger ved stranden i Costa Adeje, 0,6 kilometer unna Las Galgas og 3,6 kilometer unna Golf Costa Adeje. Dessuten ligger El Pinque og El ...
4.5/5 Wonderful! (862 anmeldelser)
"Flott sted. Høy lyd og stemming. Stor lydlekkasje mellom rommene."

Anmeldelse skrevet 7. mar. 2020

Hard Rock Hotel Tenerife
Bahia Principe Fantasia Tenerife - All Inclusive
Bahia Principe Fantasia Tenerife - All Inclusive
5 out of 5
Avenida JM Galván Bello, San Miguel de Abona, Kanariøyene
Prisen er 2 147 kr per natt fra 26. jan. til 27. jan.
Dette resort-overnattingsstedet, i sentrum, befinner seg ved stranden i San Miguel de Abona og 15 minutters gange unna Golf del Sur Course og Amarilla Golf and ...
4.5/5 Wonderful! (306 anmeldelser)
Ikke nøl med å dra hit!
"Fantastisk service, godt renhold, god mat og god plass til alle gjestene rundt bassengene. Veldig bra show om kveldene. Mye for pengene!"

Anmeldelse skrevet 4. mar. 2020

Bahia Principe Fantasia Tenerife - All Inclusive
Hollywood Mirage
Hollywood Mirage
3.5 out of 5
Dette leilighetshotellet er familievennlig og ligger i nærheten av stranden i Arona og 2 kilometer unna Playa De Los Tarajales og Los Cristianos-stranden. Dessuten ...
4.3/5 Excellent! (269 anmeldelser)
Flott hotell, men litt langt unna stranden
"Et flott hotell med fint bassengområde. Store leiligheter med to soverom og to bad passet veldig bra til en familie med to store barn. Det var bare deler av området som var åpent pga. korona, men atmosfæren var god. Hotellet lå dessverre litt langt unna stranden (ca. 30 minutter å gå). Det ble mye ..."

Anmeldelse skrevet 26. jul. 2021

Hollywood Mirage
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Tenerife

Populære aktiviteter i Tenerife

Byer nær Tenerife