Santa Cruz de Tenerife

Reiseguide
Teresitas strand fasiliteter samt kyst, sandstrand og svømming
I Santa Cruz de Tenerife, som er hovedstaden på Tenerife, kan du rusle nedover skyggefulle bulevarder, utforske kunstgallerier og spise på elegante restauranter.

Santa Cruz de Tenerife er øyas hovedstad og en travel by full av fargerike bygninger, butikker med kjente merker og vakre torg. Legg merke til byens utpregede spanske kulturarv, som står i kontrast til de mer turistrettede reisemålene lenger sør.

Byen var tidligere en av de viktigste havnene ved Atlanterhavet. Santa Cruz de Tenerife blomstret på 1800-tallet fordi byen var et populært stoppested for skip på vei til det amerikanske kontinentet. Den ble øyas hovedstad i 1837. Se de gamle, elegante bygningene som rike innbyggere bygde i byens spede barndom.

Begynn oppdagelsesferden din på det travle Plaza de España, som er byens største torg. På dette unike torget, som fikk nytt utseende i 2008, ligger et enormt basseng som både er plaskedam og et imponerende minnesmerke over den spanske borgerkrigen. Under torget ligger San Cristóbal-museet, der du kan se en beryktet kanon fra 1700-tallet som etter sigende har admiral Nelsons arm på samvittigheten.

Gå ikke glipp av det praktfulle taket i mudéjarstil som pryder Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción, byens eldste kirke. Hold utkikk etter Santa Cruz de la Conquista (seierens hellige kors), et trekors som sies å ha blitt brukt under feiringen av spanjolenes seier over de innfødte guanchene på 1400-tallet.

Sett av tid til å utforske Museo de la Naturaleza y el Hombre, som er et av de beste museene på Kanariøyene. Museet er viet naturvitenskap og arkeologi og har en rekke fascinerende og interaktive utstillinger. Lær hvordan de vulkanske Kanariøyene ble dannet, og se de mumifiserte kroppene til regionens første innbyggere.

Badeliv er en naturlig del av en ferie i Santa Cruz de Tenerife, og utenfor sentrum ligger den praktfulle stranden Playa de Las Teresitas. Svøm i det rolige vannet, rusle langs den gylne sanden fra Sahara, og nyt utsikten mot Anagafjellene.

Ingen reise til Santa Cruz de Tenerife er komplett uten å smake på byens berømte mat. Spis en tradisjonell rett i det fri, for eksempel rancho canario, en mektig suppe med kikerter, poteter, gulrøtter, kål og tykke nudler, eller prøv lokale fiskesorter som sardiner, taggmakrell og havabbor.

Santa Cruz de Tenerife ligger helt nordøst på Tenerife. Det er gode buss- og ferjeforbindelser mellom byen og resten av øya.

Discover neighborhoods in Santa Cruz de Tenerife

Iberostar Heritage Grand Mencey
Iberostar Heritage Grand Mencey
5 out of 5
Calle Doctor Jose Naveiras, 38, Santa Cruz de Tenerife, Tenerife, 38004
Prisen er 1 405 kr per natt fra 1. nov. til 2. nov.
Hvis du bor på dette hotellet i luksuriøs stil i Santa Cruz de Tenerife, får du 5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), 4 restauranter ...
4,6/5 Wonderful! (998 anmeldelser)
Utrolig flott og herskapelig resort
"Fantastisk resort, og fantastiske fasiliteter. Utrolig god service og hyggelig personal. God mat. Gå avstand til det meste, og veldig god beliggenhet i forhold til sentrum."

Anmeldelse skrevet 13. nov. 2021

Hotel Silken Atlántida Santa Cruz
Hotel Silken Atlántida Santa Cruz
4 out of 5
Avenida del Tres de Mayo, s/n, Santa Cruz de Tenerife, Tenerife, 38005
Prisen er 871 kr per natt fra 6. nov. til 7. nov.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Santa Cruz de Tenerife, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), ...
4,4/5 Excellent! (812 anmeldelser)
Shopping/treningsparadis
"Fint hotell i Santa Cruz sentrum med gode shoppingmuligheter samt trening og solbading!"

Anmeldelse skrevet 22. feb. 2020

Hotel Adonis Capital
Hotel Adonis Capital
2 out of 5
Calle Cruz Verde 24, Santa Cruz de Tenerife, Tenerife, 38003
Prisen er 480 kr per natt fra 13. okt. til 14. okt.
Du kan bo på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende under oppholdet i Santa Cruz de Tenerife. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkeringsplasser ...
3,8/5 Good! (178 anmeldelser)
Supert for de som liker byliv
"Rimelig og flott hotel sentralt i byen, supert for de som liker shopping og yrende folkeliv."

Anmeldelse skrevet 17. mar. 2021

Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Apartamentos Bruja
Apartamentos Bruja
3.5 out of 5
Av. de Bélgica, 11, Santa Cruz de Tenerife, 38007
Hvis du bor i denne leiligheten med fasiliteter for forretningsreisende i Santa Cruz de Tenerife, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi ...
4/5 Very Good! (8 anmeldelser)
Estancia Mejorable.
"Buenos días, el sitio no está mal, pero al entrar hay un mal olor horrible. Ya empiezas con mal rollo y te sugestiona el resto de la estancia. En las habitaciones mucho calor, lo que te hace abrir la ventana y te encuentaras con que hay mucho ruido externo. El equipo de aerotermia que tienen en el ..."

Anmeldelse skrevet 1. jul. 2022

Prime Homes Santa Cruz City Central Deluxe Apt.
Prime Homes Santa Cruz City Central Deluxe Apt.
Santa Cruz de Tenerife, CN
Du kan bo i denne leiligheten med familievennlig profil under oppholdet i Santa Cruz de Tenerife. Stedet har blant annet et badeland, parkeringsplasser og en ...
4/5 Very Good! (1 anmeldelse)
"Ubicación perfecta, con muchos servicios cercanos."

Anmeldelse skrevet 22. sep. 2022

Home2Book El Encanto 3 de Mayo
Home2Book El Encanto 3 de Mayo
Santa Cruz de Tenerife, CN
Du kan bo i denne leiligheten under turen til Santa Cruz de Tenerife. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), en terrasse og en TV. Populære severdigheter ...
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Byer nær Santa Cruz de Tenerife