Ting å gjøre i Lanzarote

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Bilde levert av Turismo Lanzarote

Morsomme Lanzarote-aktiviteter for alle

Den vulkanske kanariøyen har mange spennende aktiviteter og severdigheter å by på. Fra de særegne vingårdene – der rankene har sine egne, små levegger – til de spennende bygningene som øyas store arkitekt César Manrique designet: Det finnes et usannsynlig stort spenn med aktiviteter på Lanzarote. Øya tiltrekker seg mange norske turister årlig, og det ikke bare de deilige strendene og den gode maten som lokker. Mange kommer for å oppleve spennende ting å gjøre på Lanzarote, som å se vulkanene i Timanfaya-parken på nært hold.

Vandreturer er i det hele tatt en av de store turistmagnetene på Lanzarote. Utenom det varme vannet, den deilige maten og de nydelige strendene, er det denne typen aktiviteter Lanzarote gjør best. Vil du oppleve en helt spesiell vandretur, anbefales naturområdet La Corona, der du blant annet vil finne den unike og veldig spennende grotten Cueva de los Verdes. Den ligger en liten kjøretur unna de største turistområdene, som Puerto del Carmen, Playa Blanca og Caleta de Famara. Men Lanzarote er uansett så liten at å kjøre fra sør til nord ikke tar noe særlig lenger enn en drøy time. Det betyr allikevel ikke at man har lyst til å komme seg fra punkt A til B på kortest mulig tid – det er mange ting å se og ting å gjøre på Lanzarote – har man først satt seg bak rattet, kan man utforske ordentlig med én gang.

Aktiviteter på Lanzarote for adrenalinglade

Lanzarote har mange strender som egner seg spesielt godt til surfing, så dersom du er glad i å kjempe mot bølgene med brettet, vil du finne likesinnede her. Det tilbys en rekke vannbaserte aktiviteter på Lanzarote, og veldig mange av dem utnytter de gode bølgeforholdene langs øyas nord- og vestkyst. På steder som La Santa og San Juan bryter bølgene fra venstre, og begge områdene går for å være lite befolket. Vindforholdene er også perfekte for både windsurfing og surfkiting, så det er ingen mangel på ting å gjøre på Lanzarote for den som vil suse over bølgetoppene.

Hvis du vil få opp hjerterytmen og adrenalinet på andre måter enn ute i vannet, finner du også dette på Lanzarote. Hva med en sykkeltur i naturområdene med en mountain bike? I flere av parkene er det laget store rutenettverk som utfordrer alt fra rutinerte utforsyklere til de som bare vil tråkke rundt og svette litt. Vil du sitte på et annet fremkomstmiddel enn sykkel, kan du gå den mer gammeldagse ruten og leie deg inn på kamelsafari, eller høyoktanruten og leie en motorsykkel.

Tradisjonsrik matkultur

Kanariøyene har utviklet sine unike matkulturer som følge av nærheten til havet og Afrika, og den relative isolasjonen til moderlandet Spania. Hvis du går ut og spiser på en av de mer tradisjonelle restaurantene på øya, vil du kunne velge og vrake i en mengde lokale retter. Liker du det du får servert, kan du melde deg på et matlagingskurs slik at du kan tilberede denne deilige maten for venner og familie når du kommer hjem.


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.