Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


De beste tingene å gjøre i Göteborg

Se de 3 forskjellige aktivitetene du kan gjøre i Göteborg

Et stort antall aktiviteter i Göteborg, som alle venter på å bli oppdaget.

Langs den svenske vestkysten, noen få timer med bil fra Oslo, ligger Sveriges nest største by, Göteborg. Den har rykte på seg for å være en inkluderende og avslappet storby, med aktiviteter som appellerer til de fleste. Hvem har vel ikke hørt om Liseberg, Trollhättankanalen og Paddan? Her finnes det så mye mer å oppleve, og med kort avstand til sentrale deler av Østlandet, gode forbindelser både i luften, på vannet og langs veien, er det ingen grunn til ikke å legge din neste hotellferie til Göteborg.

Aktiviteter med barna i Göteborg

Både store og små barn vil ha timevis, om ikke dagevis, med moro på Liseberg. Fornøyelsesparken ligger midt i sentrum av Göteborg, og tiltrekker seg store mengder besøkende hver eneste sesong. Men å besøke Liseberg er langt ifra det eneste som er en morsom ting å gjøre i Göteborg for barn: Like nord for sentrum, finner man Nordens største flymuseum, Aeroseum, i en bunker som tidligere tilhørte det svenske flyvåpenet. Her kan man prøve seg i flysimulator, få en guidet rundtur, og til og med overnatte! Aeroseum ligger rett ved siden av Göteborg – City Lufthavn, omtrent 20 minutter i bil fra sentrum.

Besøker man Göteborg i sommerhalvåret og trenger å dyppe seg i vannet, finner man Fiskebäcksbadet en kort biltur utenfor sentrum. Her kan man glede seg over västkust-skjærgården, og finne på en rekke deilige aktiviteter når gradestokken kryper oppover. Caféen serverer lette retter, mens svabergene holder på dagens varme lenge etter at solen har gått ned.

Sentralt i Göteborg – aktiviteter

Rett ved siden av Liseberg finner man vitenskapssenteret Universeum, som er et sted der både store og små kan lære noe nytt, enten det er om fysikk, kjemi eller biologi. Interaktive utstillinger gjør det spennende og lærerikt for alle, og man går ikke tom for ting å gjøre med det første. For å sette seg inn i alt som har med Göteborgs maritime historie å gjøre, finnes det ikke noe bedre sted enn Maritiman, og her kan far virkelig briljere med sin sjømannskompetanse – om de er aldri så liten. Kommer man til Göteborg uten barn, er man kanskje tilbøyelig til heller å gå på litt mere "voksne" museer, som for eksempel Göteborgs Konstmuseum, som huser nærmere 65 000 objekter, av blant annet Picasso, Monet og Carl Larsson. Ønsker man seg mer høykultur, setter Göteborgsoperan opp de store klassikerne, samt et utvalg spennende, moderne stykker med jevne mellomrom. Vel verdt en tur, om man er musikkinteressert. For musikkinteresserte, er det også et stort utvalg klubber med live musikk, alt fra rock til jazz, med konserter nesten hver eneste ukedag. Steder som Musikens Hus, Lokal Sinnet og Truckstop Alaska åpner dørene til nye opplevelser og flotte konserter.

Shopping i Gøteborg er også en populær aktivitet som byen byr på. Avenyen som er hovedgaten i Gøteborg finner du det største utvalget av butikker, også forrettninger som du ikke finner i Norge, noe som gjør det litt mer spennende med en shopping tur til Gøteborg.

Så nærme som Göteborg ligger til Norge, er det overraskende at ikke flere nordmenn finner veien hit året rundt. Byen byr på et stort utvalg aktiviteter som bør appellere til et bredt utvalg mennesker.