Ting å gjøre i Berlin

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Mitte som inkluderer elv eller bekk og historisk arkitektur

Et vell av aktiviteter lokker deg til Berlin

Som de aller fleste tyskere vil fortelle deg, er Berlin nesten for en egen verden å regne. Her finnes det mennesketyper og ting å gjøre som er ganske unike fra resten av Tyskland. Allikevel hadde ikke byen fått sin status som reisemål hvis det ikke var for noen klassiske må-se aktiviteter og ting å gjøre i Berlin. I nesten 30 år delte Berlinmuren de vestlige og østlige bydelene fra hverandre, og deler av muren står fortsatt som et minne om denne tiden. De beste stedene å oppleve dette er Berlinmurens minnested, Gedenkstätte Berliner Mauer, som ligger i Bernauer Straße, der man kan se rester av slik det var, med vakttårn og ingenmannsland. En annen, mye mere fargerik hyllest til historien, er East Side Gallery. Her har et lang strekke mur blitt beholdt og utsmykket av en rekke kunstnere.

Andre symboler på Berlins politiske historie er Riksdagen, Brandenburger Tor og Potsdamer Platz, som alle spilte viktige roller under den kalde krigen. Ved alle disse er det masse å lære. Men byen har mye annet å lære kunnskapshungrige turister, og perlen i Berlins museumstilbud er Museumsinsel, som ligger i elva Spree. Her er det mange spennende aktiviteter og utstillinger året rundt. Pergamonmuseet, Altes Museum og Neues Museum er bare noen av institusjonene som hører hjemme her, og man kan virkelig la seg fortape i de mange opplevelsene området har å by på.

Ikke bare museer

Når museene stenger, og mørket senker seg over byen, er berlinerne blant de mest eventyrlystne i Europa. De flokker utpå restauranter og barer, teatre og klubber hver eneste ukedag. Det er mange aktiviteter i Berlin som finner sted lenge etter at man ellers kanskje ville krøpet til køys der hjemme: Admiralspalast bringer frem minner av mellomkrigstidens Berlin, med sine ville og populære show, mens Deutsche Oper og Philharmonie gir konserter med noen av verdens største orkestre og solister. Vil du heller høre moderne musikk, kan du ikke gå feil med Quasimodo. Yorkschlösschen i Kreuzberg er hjem til noen av de kuleste jazzkonsertene byen har å by på, men er det elektronisk musikk du er ute etter, må du legge aktivitetene til legendariske Berghain. Du finner også gode musikaler og teater i Berlin, som er verdt å besøke.

Barnas Berlin

Det er massevis av ting å gjøre i Berlin hvis du tar med deg barna. Berlin Zoo er plassert midt i byen, og er – med sine over 20 000 dyr – verdens største samling fauna. Parken er lett å komme seg rundt i, selv for de minste. BergWerk i Hellersdorf er en innendørs klatrearena, der barna kan forsøke seg helt oppunder taket.

Hvis du har noen Euro som brenner hull i lommeboka, er shopping i Berlin noe utenom det vanlige. Om du ikke finner på noen ting å gjøre i Berlin, er det et enormt utvalg av butikker å gå i. Enten du liker second hand, haute couture eller design vil du finne noe som passer deg. Langs Kurfürstendamm finner du alle de velkjente merkene, mens bydelen Friedrichshain kan skilte med et kornukopia av bruktbutikker. Om du bestiller et hotell i Berlin, vil du ha utallige ting å gjøre rett rundt hjørnet. Du vil ikke gå lei.


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


Populære aktiviteter