Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

MitteBerlin

Dette sentrale området i Berlin er en blanding av boligområder, store sovjetiske plasser og noen av Europas mest anerkjente museer.

Området var delt av Berlinmuren i flere tiår, og er en sammensmelting av svært ulike nabolag. Velger du en ferie til Mitte, får du derfor et spennende innblikk i hva Berlin har å by på. Det ruvende TV-tårnet på Alexanderplatz, som ble bygd under den kalde krigen, har blitt et anerkjent symbol på byen. Her har du både mulighet for shopping, kulturopplevelser og, ikke minst, å besøke noen av Tysklands fineste restauranter. Opplev området til fots og se flere av de største attraksjonene i Berlin. På den måten kan du også komme i kontakt med de lokale og slå av en prat.

Start dagen på Alexanderplatz, hvor du finner det storslåtte TV-tårnet Berliner Fernsehturm. Tårnet er 368 meter høyt, og er en av de høyeste bygningene i Tyskland og Europa. Gå langs gangveien rundt tårnet og kikk på den praktfulle klokken. Her finner du også restauranter, barer og hoteller. Like foran deg finner du U-Bahn-stasjonen Alexanderplatz, en av de travleste i byen.

Med bare en kjapp gåtur kan du komme deg til Hackescher Markt, hvor du har supre shoppingmuligheter. Her kan du velge og vrake mellom spesielle butikker eller internasjonale merkevarer. I boligområdet i nord, mellom Linienstrasse and Torstrasse, finner du flere små restauranter, koselige barer og KW Institute, et av de fremste kunstinstituttene i Berlin.

Vil du se mer kunst, bør du dra til Museumsinsel. Den lille øya har en spennende historie som går tilbake til 1200-tallet, da dette var søsterbyen til Berlin, ved navn Cölln. Den nordlige delen av øya er nå kjent som «Museumsøya». Her finner du flere av byens beste museer og galleri, som Pergamonmuseum, Alte Nationalgalerie og Neues Museum. Kjøp en pakkebillett for å se flere av museene.

Bli med på en guidet gåtur fra Alexanderplatz for å se historiske landemerker i byen, som Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor og Holocaust-minnesmerket, også kjent som Minnesmerket over Europas myrdete jøder. Du kommer deg til Mitte med både trikk, tog og buss. Hvis du velger å kjøre bil, finnes det flere parkeringshus, eller du kan parkere langs gaten.

De mest populære hotellene i Mitte

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Hotel Berlin, Berlin
Hotel Berlin, Berlin
4.5 out of 5
Lützowplatz 17, Berlin, BE
Prisen er 724 kr per natt

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Mitte og 3 kilometer unna Potsdamer Platz, Brandenburger Tor og Riksdagsbygningen. Dessuten ligger Checkpoint Charlie-museet ...

4.2/5Very Good! (8,318 anmeldelser)
Familietur til Berlin

"Bra hotell med god beliggenhet. Kort avstand til U-bahn (Nollendorfplass). Bussholdeplass rett utenfor hotellet ( M29-buss og 100- buss til sentrum. God frokost. Fine familierom."…"

Anmeldelse skrevet 19. feb. 2020

Hotel Berlin, Berlin
MEININGER Hotel Berlin Tiergarten
MEININGER Hotel Berlin Tiergarten
3.5 out of 5
Turmstrasse 25-26, Berlin
Prisen er 414 kr per natt

Dette hotellet er familievennlig og ligger nær flyplassen i Berlin og 2 kilometer unna Tiergarten Park, Bellevue palass og Siegessäule (seierssøylen). Dessuten ...

4.3/5Excellent! (884 anmeldelser)

"Sentralt, nytt og rent, litt preg av å være et ungdomshotell pga. rimelig pris. Rommet var fint innredet, gode senger, lite men pent bad. Noen minustegn, bl.a upraktiske kleshengere, ikke glass på rommet/badet. Høy musikk i resepsjonsarealet. Hotellet ligger i et kryss der det passerer mange ambullanser ..."…"

Anmeldelse skrevet 9. feb. 2020

MEININGER Hotel Berlin Tiergarten
Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz
Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz
3.5 out of 5
Otto-Braun-Strasse 69, Berlin
Prisen er 798 kr per natt

Dette hotellet ligger i Mitte og 15 minutters gange unna Torstrasse og Berliner Fernsehturm. Dessuten ligger Hackescher Markt og DDR-museet kun 2 kilometer unna. ...

4.4/5Wonderful! (2,603 anmeldelser)
Anbefales

"Flott hotell med god beliggenhet. Kort vei til shoppingområdet. Matbutikk 2 min unna. Transport rett utenfor. Lurt lite treningsrom i kjelleren som vår familie brukte mye. Kjempegod frokost. Vi var en familie på fem personer og hadde to familierom."…"

Anmeldelse skrevet 3. mar. 2020

Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz
Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus
Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus
3 out of 5
Oranienburger Strasse 67/68, Berlin, BE
Prisen er 447 kr per natt

Dette hotellet ligger i Mitte og 10 minutters gange unna Friedrichstrasse, Friedrichstadt-Palast og Hackescher Markt. Dessuten ligger Humboldt-universitetet ...

4.1/5Very Good! (567 anmeldelser)

"Hotellet var rent og komfortabelt, og beliggenheten var kjempebra."…"

Anmeldelse skrevet 26. mar. 2019

Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus
TITANIC Comfort Berlin Mitte
TITANIC Comfort Berlin Mitte
3.5 out of 5
Elisabeth-Mara-Strasse 4, Berlin
Prisen er 585 kr per natt

Dette hotellet ligger i Mitte og 15 minutters gange unna Gendarmenmarkt, Nikolaikirche og Checkpoint Charlie. Dessuten ligger Museumsinsel (museumsøy) og Berliner ...

4.2/5Very Good! (1,127 anmeldelser)

"My friends and I really liked the man working night shifts in the bar. Don’t remember his name, but he was supernice and sat with us for a long time just talking about everything one night. Very nice place and nice people working there!"…"

Anmeldelse skrevet 8. mar. 2020

TITANIC Comfort Berlin Mitte
MEININGER Hotel Berlin Hauptbahnhof
MEININGER Hotel Berlin Hauptbahnhof
3 out of 5
Ella - Trebe - Straße 9, Berlin, BE
Prisen er 478 kr per natt

Dette hotellet ligger i Mitte og 15 minutters gange unna Den tyske kanslerboligen og Riksdagsbygningen. Dessuten ligger Brandenburger Tor og Friedrichstrasse ...

3.7/5Good! (993 anmeldelser)
Topp beliggenhet, harde madrasser

"Helt greit. Topp beliggenhet, bra pris. Litt bråkete å sove med vinduet åpent, men når det ligger helt inntil Hauptbahnhof, må man nesten regne med det. Det kjipeste var altfor tynn madrass. Jeg liker å sove på harde madrasser, men dette var drøyt. Sleit med å sove."…"

Anmeldelse skrevet 17. jul. 2019

MEININGER Hotel Berlin Hauptbahnhof

Populære steder å besøke i Mitte

Alexanderplatz
Bilde av Alexanderplatz

Alexanderplatz

4.5/5(60 anmeldelser)

Med sitt nakne 1960-tallspreg er "Alex" et utstillingsvindu for kommunisttidens arkitektur og en livlig, sentral møteplass for lokalbefolkningen.

Potsdamer Platz
Bilde av Potsdamer Platz

Potsdamer Platz

4/5(53 anmeldelser)

Hit, til denne åpne plassen som ble jevnet med jorden under andre verdenskrig og isolert under den kalde krigen, kommer berlinerne for å feire byen sin.

Berliner Fernsehturm
Bilde av Berliner Fernsehturm

Berliner Fernsehturm

4/5(27 anmeldelser)

Nyt fantastisk utsikt over Berlin og nyt et måltid i en snurrende restaurant inne i kulen på dette ikoniske tårnet, det høyeste byggverket i Tyskland.

Brandenburger Tor
Bilde av Brandenburger Tor

Brandenburger Tor

4.5/5(61 anmeldelser)

Finn ut mer om bakgrunnen til Brandenburger Tor, et populært monument i Unter den Linden. Dette urbane området har monumenter og shoppingmuligheter du bør oppleve.

Zoologischer Garten Berlin
Bilde av Zoologischer Garten Berlin

Zoologischer Garten Berlin

4.5/5(21 anmeldelser)

Si "guten Tag" til noen av verdens mest eksotiske skapninger i en av Europas største og mest elegante dyreparker.

Riksdagsbygningen
Bilde av Riksdagsbygningen

Riksdagsbygningen

4.5/5(45 anmeldelser)

Påtent av Hitler, bombet av britene og stormet av russerne: Dette hovedsetet for Tysklands makt har igjen reist seg som et symbol på et forent og moderne Tyskland.

Populære aktiviteter i Mitte

Halvdagstur til sentrum til fots
Bilde av Halvdagstur til sentrum til fots

Halvdagstur til sentrum til fots

Anbefales av 94 % av reisende
214 kr
per voksen
Berlin-tur med sightseeingbuss
Bilde av Berlin-tur med sightseeingbuss

Berlin-tur med sightseeingbuss

Anbefales av 74 % av reisende
236 kr
per voksen
Heldagstur til Sachsenhausen konsentrasjonsleir
Bilde av Heldagstur til Sachsenhausen konsentrasjonsleir

Heldagstur til Sachsenhausen konsentrasjonsleir

Anbefales av 92 % av reisende
207 kr
per voksen
Tur med sightseeingbuss
Bilde av Tur med sightseeingbuss

Tur med sightseeingbuss

Anbefales av 76 % av reisende
228 kr
per voksen
Tur med sightseeingbuss – Det beste i Berlin
Bilde av Tur med sightseeingbuss – Det beste i Berlin

Tur med sightseeingbuss – Det beste i Berlin

Anbefales av 72 % av reisende
105 kr
per voksen
Billetter til Spionmuseet
Bilde av Billetter til Spionmuseet

Billetter til Spionmuseet

Anbefales av 84 % av reisende
128 kr
per voksen

Andre områder i Berlin

Tiergarten fasiliteter samt kulturarv og historisk arkitektur

Tiergarten

Potsdamer Platz og Zoologischer Garten Berlin er to attraksjoner du bør få med deg i Tiergarten i tillegg til byens spennende butikker. For å utforske mer er det bare å hoppe på metroen på Kurfürstenstrasse U-bahn-stasjon eller Bundestag U-bahn-stasjon.

Tiergarten
Wedding, Berlin, Tyskland
Jacinto Delgado på trover

Wedding

Wedding kan friste med blant annet god mat. Du bør også ta turen til Plötzensee, og for å se mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Rehberge U-bahn-stasjon eller Seestrasse U-bahn-stasjon.

Wedding
Vest-Berlin sentrum, Berlin, Tyskland

Vest-Berlin sentrum

Spennende museer er bare én av grunnene til at mange drar til Vest-Berlin sentrum. For å få med deg attraksjoner som Kurfürstendamm er det bare å hoppe på metroen på Uhlandstrasse U-bahn-stasjon eller Savignyplatz S-bahn-stasjon. .

Vest-Berlin sentrum
Prenzlauer Berg fasiliteter samt by

Prenzlauer Berg

Trivelige barer er én av grunnene til at mange reiser til Prenzlauer Berg, og mens du er i byen, bør du ta turen til Velodrom. For å utforske mer kan du hoppe på metroen på Greifswalder Straße S-Bahn-stasjon eller Prenzlauer Allee S-bahn-stasjon.

Prenzlauer Berg
Kreuzberg fasiliteter samt utendørs kunst i tillegg til en kvinne

Kreuzberg

4.5/5Wonderful!(5 anmeldelser av området)

God mat og spennende museer er noe av det som trekker folk til Kreuzberg. Populære attraksjoner som Checkpoint Charlie og Friedrichstrasse er også verdt et besøk, og for å utforske byen er det bare å hoppe på metroen på Prinzenstrasse U-bahn-stasjon eller Moritzplatz U-bahn-stasjon.

Kreuzberg
Schöneberg som inkluderer by

Schöneberg

3.5/5Good!(12 anmeldelser av området)

Schöneberg kan friste med blant annet spennende butikker, og du bør også få med deg Kurfürstendamm, som er en populær attraksjon. For å se mer av Berlin er det bare å hoppe på metroen på Schöneberg S-Bahn-stasjon eller Innsbrucker Platz stasjon.

Schöneberg