Reiserestriksjoner, inkludert karantenekrav, kan være iverksatt i Tyskland grunnet COVID-19.

FriedrichshainBerlin

Dette tidligere industrielle området ligger idyllisk til langs begge sider av elven Spree, og er hjemmet til noen av Berlins mest nyskapende nattklubber.

Friedrichshain har gjennomgått store forandringer de siste 30 årene. Den mørke historien har gjort dette til et av de mest fascinerende nabolagene i Berlin. Etter Berlinmurens og Øst-Tysklands fall ble Friedrichshain et symbol på de forlatte bygningene i Øst-Berlin. I dag er dette et av de livligste områdene i Berlin, hvor du finner både unge innbyggere, internasjonal kultur og noen av Europas mest anerkjente nattklubber.

Ta en rusletur og se på restene av Berlinmuren langs elven mellom Friedrichshain og naboområdet Kreuzberg. Det kjente East Side Gallery er en 1,3 kilometer lang strekke av restene av muren, hvor du kan se kunstverk av mer enn 100 kunstnere fra hele verden. Gå langs muren og se veggmaleri av Thierry Noir, Dmitri Vrubel og Bodo Sperling.

Dra til Volksgarten om sommeren og ta en piknik, eller besøk parken om vinteren, når den er forvandlet til et vakkert snølandskap med akebakker. Her i parken kan du få øye på Märchenbrunnen-fontenen, som ble laget i 1913.

Gå langs brosteinsgatene som ligger rundt Boxhagener Platz og oppdag lokale butikker og koselige kaféer. Disse gatene var en gang sentrumet for Berlins husokkupant-bevegelse. Selv om området har gjennomgått en gentrifisering det siste tiåret, vil du fortsatt se du tydelige spor av støtten for venstreorientert politikk.

Dra til Boxhagener Platz på en søndag og besøk det populære loppemarkedet. Se etter antikke møbler, klær og se etter suvenirer fra Øst-Tyskland som du kan ta med deg hjem.

På kvelden kan du dra til Revaler Straße og besøke en av Berlins beste nattklubber. Velger du en ferie i Friedrichshain, bør du også planlegge et besøk til RAW Gelände, en tidligere stasjon for reparasjon av tog, som nå har blitt gjort om til et festdistrikt. Her finner du ølhager, nattklubber, konsertarenaer og til og med en utendørs klatrevegg.

Det er enkelt å komme seg rundt i Friedrichshain. Prøv gjerne en guidet gåtur eller en av kjente omvisningene av gatekunst. For å komme deg til Friedrichshain kan du ta trikk eller tog, for eksempel fra Mitte eller Kreuzberg.


Populære steder å besøke i Friedrichshain

Populære aktiviteter i Friedrichshain


De mest populære hotellene i Friedrichshain

Michelberger Hotel Berlin
Michelberger Hotel Berlin
4 out of 5
Warschauer Straße 39/40, Berlin, BE
Prisen er 826 kr per natt fra 22. jan. til 23. jan.

Dette hotellet ligger i Friedrichshain og 5 minutters gange unna Oberbaum bro og East Side Gallery. Dessuten ligger Mercedes-Benz Arena og Alexanderplatz kun ...

4.5/5Wonderful! (498 anmeldelser)
home away from home

"As always I had a great stay at Michelberger. It’s a lovely place to stay especially when I’m traveling alone as I feel at home there. Everyone who works there are very friendly, and the interior is so nice and practical. The only thing I don’t like is that the fancy mirror design gives to little ..."…"

Anmeldelse skrevet 18. feb. 2020

Michelberger Hotel Berlin
Luxoise Apartments Berlin Friedrichshain
Luxoise Apartments Berlin Friedrichshain
4 out of 5
Gärtner Str. 32, Berlin, BE
Hent priser

Denne leiligheten ligger i Friedrichshain og 2 kilometer unna Simon-Dach-Strasse og East Side Gallery. Dessuten ligger Berliner Fernsehturm og DDR-museet kun ...

4.6/5Wonderful! (156 anmeldelser)
Flott leilighet sentralt i øst berlin

"Veldig bra leilighet med bra fasiliteter i en fantastisk del av øst berlin."…"

Anmeldelse skrevet 10. sep. 2019

Luxoise Apartments Berlin Friedrichshain
Best Western Hotel City Ost
Best Western Hotel City Ost
3.5 out of 5
Frankfurter Allee 57-59, Berlin, BE
Prisen er 424 kr per natt fra 17. feb. til 18. feb.

Dette hotellet ligger i Friedrichshain og 3 kilometer unna Simon-Dach-Strasse, Mercedes-Benz Arena og East Side Gallery. Dessuten ligger Oberbaum bro og Velodrom ...

4/5Very Good! (985 anmeldelser)

"supert hotell med god beliggenhet, men vi reagerer på denne "sengeskatten" på 5% av prisen man allerede har betalt for oppholdet. vi måtte betale 40 euro ved ankomst i tillegg til den ordinære prisen vi hadde betalt på forhånd. dette er en uting. vi er i Berlin hvert år, og mange hoteller gjør ikke ..."…"

Anmeldelse skrevet 6. jan. 2020

Best Western Hotel City Ost
Leonardo Royal Hotel Berlin Alexanderplatz
Leonardo Royal Hotel Berlin Alexanderplatz
4.5 out of 5
Otto-Braun-Strasse 90, Berlin, BE
Prisen er 642 kr per natt fra 1. feb. til 2. feb.

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Friedrichshain og 15 minutters gange unna Torstrasse og Alexanderplatz. Dessuten ligger Berliner Fernsehturm og DDR-museet ...

4.4/5Wonderful! (997 anmeldelser)
Praktisk og sentralt

"Rent, pent og veldig sentralt uten å ligge rett i turistfella Alexanderplatz. Hyggelig nærområde med park for morgenjoggen og restauranter etc i gangavstand."…"

Anmeldelse skrevet 14. feb. 2020

Leonardo Royal Hotel Berlin Alexanderplatz
Hotel Indigo Berlin - East Side Gallery
Hotel Indigo Berlin - East Side Gallery
4 out of 5
Muehlenstrasse 13-19, Berlin
Prisen er 829 kr per natt fra 25. jan. til 26. jan.

Dette hotellet ligger i Friedrichshain, 0,1 kilometer unna Mercedes-Benz Arena og 5 kilometer unna Alexanderplatz og Berliner Fernsehturm. Dessuten ligger Potsdamer ...

4.8/5Exceptional! (179 anmeldelser)

"Flott beliggenhet i øst- god standard på rommene. Hyggelig betjening - og en fin bar i øverste etasje :-)"…"

Anmeldelse skrevet 15. apr. 2019

Hotel Indigo Berlin - East Side Gallery
MEININGER Hotel Berlin East Side Gallery
MEININGER Hotel Berlin East Side Gallery
3 out of 5
Am Postbahnhof 4, Berlin
Prisen er 407 kr per natt fra 19. feb. til 20. feb.

Dette hotellet ligger i Friedrichshain og 10 minutters gange unna Mercedes-Benz Arena og East Side Gallery. Dessuten ligger Alexanderplatz og Berliner Fernsehturm ...

4.1/5Very Good! (720 anmeldelser)
Helt ok!

"Hotellrommet var rent, men veldig lite. Vi sov tre stykker på rommet og det var litt for mange i forhold til størrelsen. Frokosten var grei. Hadde noen spørsmål til hotellet i forkant av reisen, men det var helt umulig å komme frem på telefon, prøvde flere ganger om dagen i over en uke. Ganske bra ..."…"

Anmeldelse skrevet 22. mai 2019

MEININGER Hotel Berlin East Side Gallery
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Andre områder i Berlin

Friedrichshain

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: