Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

FriedrichshainBerlin

Dette tidligere industrielle området ligger idyllisk til langs begge sider av elven Spree, og er hjemmet til noen av Berlins mest nyskapende nattklubber.

Friedrichshain har gjennomgått store forandringer de siste 30 årene. Den mørke historien har gjort dette til et av de mest fascinerende nabolagene i Berlin. Etter Berlinmurens og Øst-Tysklands fall ble Friedrichshain et symbol på de forlatte bygningene i Øst-Berlin. I dag er dette et av de livligste områdene i Berlin, hvor du finner både unge innbyggere, internasjonal kultur og noen av Europas mest anerkjente nattklubber.

Ta en rusletur og se på restene av Berlinmuren langs elven mellom Friedrichshain og naboområdet Kreuzberg. Det kjente East Side Gallery er en 1,3 kilometer lang strekke av restene av muren, hvor du kan se kunstverk av mer enn 100 kunstnere fra hele verden. Gå langs muren og se veggmaleri av Thierry Noir, Dmitri Vrubel og Bodo Sperling.

Dra til Volksgarten om sommeren og ta en piknik, eller besøk parken om vinteren, når den er forvandlet til et vakkert snølandskap med akebakker. Her i parken kan du få øye på Märchenbrunnen-fontenen, som ble laget i 1913.

Gå langs brosteinsgatene som ligger rundt Boxhagener Platz og oppdag lokale butikker og koselige kaféer. Disse gatene var en gang sentrumet for Berlins husokkupant-bevegelse. Selv om området har gjennomgått en gentrifisering det siste tiåret, vil du fortsatt se du tydelige spor av støtten for venstreorientert politikk.

Dra til Boxhagener Platz på en søndag og besøk det populære loppemarkedet. Se etter antikke møbler, klær og se etter suvenirer fra Øst-Tyskland som du kan ta med deg hjem.

På kvelden kan du dra til Revaler Straße og besøke en av Berlins beste nattklubber. Velger du en ferie i Friedrichshain, bør du også planlegge et besøk til RAW Gelände, en tidligere stasjon for reparasjon av tog, som nå har blitt gjort om til et festdistrikt. Her finner du ølhager, nattklubber, konsertarenaer og til og med en utendørs klatrevegg.

Det er enkelt å komme seg rundt i Friedrichshain. Prøv gjerne en guidet gåtur eller en av kjente omvisningene av gatekunst. For å komme deg til Friedrichshain kan du ta trikk eller tog, for eksempel fra Mitte eller Kreuzberg.

De mest populære hotellene i Friedrichshain

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
MEININGER Hotel Berlin East Side Gallery
MEININGER Hotel Berlin East Side Gallery
3 out of 5
Am Postbahnhof 4, Berlin
Prisen er 438 kr per natt

Dette hotellet ligger i Friedrichshain og 10 minutters gange unna Mercedes-Benz Arena og East Side Gallery. Dessuten ligger Berliner Fernsehturm og Friedrichstrasse ...

4.1/5Very Good! (666 anmeldelser)
Helt ok!

"Hotellrommet var rent, men veldig lite. Vi sov tre stykker på rommet og det var litt for mange i forhold til størrelsen. Frokosten var grei. Hadde noen spørsmål til hotellet i forkant av reisen, men det var helt umulig å komme frem på telefon, prøvde flere ganger om dagen i over en uke. Ganske bra ..."…"

Anmeldelse skrevet 22. mai 2019

MEININGER Hotel Berlin East Side Gallery
nhow Berlin
nhow Berlin
4 out of 5
Stralauer Allee 3, Berlin, BE
Prisen er 742 kr per natt

Dette hotellet ligger i Friedrichshain og 10 minutters gange unna East Side Gallery og Mercedes-Benz Arena. Dessuten ligger Treptower Park (krigsminnesmerke) ...

4.3/5Excellent! (991 anmeldelser)
anbefales for vennegjeng

"Veldig kult party hotell, alt er rosa og urbant design . Menyen på restauranten veldig liten men super bra, dj på frokosten og fri prosecco i helgene . Bra service og fine store rom."…"

Anmeldelse skrevet 12. feb. 2020

nhow Berlin
IntercityHotel Berlin Ostbahnhof
IntercityHotel Berlin Ostbahnhof
3.5 out of 5
Am Ostbahnhof 5, Berlin, BE
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 716 kr per natt

Dette hotellet ligger i Friedrichshain og 15 minutters gange unna Mercedes-Benz Arena og East Side Gallery. Dessuten ligger Alexanderplatz og Berliner Fernsehturm ...

4.2/5Excellent! (993 anmeldelser)
Fint hotell på Ostbahnhof

"Helt greit hotell beliggende inne i stasjonshallen på Ostbahnhof. Rent og pent. God service. Pluss for gratis kollektivbillett som er gyldig hele oppholdet, men skriv det gjerne i beskrivelsen så man er klar over det."…"

Anmeldelse skrevet 20. jan. 2020

IntercityHotel Berlin Ostbahnhof
a&o Berlin Friedrichshain
a&o Berlin Friedrichshain
2.5 out of 5
Boxhagener Str. 73, Berlin, BE
Prisen er 409 kr per natt

Dette hotellet ligger i Friedrichshain og 5 kilometer unna Mercedes-Benz Arena, East Side Gallery og Berliner Fernsehturm. Velodrom ligger 3,6 kilometer unna. ...

3.7/5Good! (450 anmeldelser)
Nice place

"Central and easy to find, lot's of spätis around, close to many places to go for a dinner and/or a drink. Reasonably priced."…"

Anmeldelse skrevet 4. feb. 2020

a&o Berlin Friedrichshain
Leonardo Royal Hotel Berlin Alexanderplatz
Leonardo Royal Hotel Berlin Alexanderplatz
4.5 out of 5
Otto-Braun-Strasse 90, Berlin, BE
Prisen er 621 kr per natt

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Friedrichshain og 15 minutters gange unna Torstrasse og Alexanderplatz. Dessuten ligger Berliner Fernsehturm og Hackescher ...

4.4/5Wonderful! (992 anmeldelser)
Praktisk og sentralt

"Rent, pent og veldig sentralt uten å ligge rett i turistfella Alexanderplatz. Hyggelig nærområde med park for morgenjoggen og restauranter etc i gangavstand."…"

Anmeldelse skrevet 14. feb. 2020

Leonardo Royal Hotel Berlin Alexanderplatz
Sunflower Hostel Berlin
Sunflower Hostel Berlin
1 out of 5
Helsingforser Str. 17, Berlin, BE
Prisen er 346 kr per natt

Dette vandrerhjemmet ligger i Friedrichshain og 15 minutters gange unna Mercedes-Benz Arena og East Side Gallery. Dessuten ligger Berliner Fernsehturm og Friedrichstrasse ...

3.9/5Very Good! (161 anmeldelser)
Average

"This is an average place. It is not the most central, but you can walk to centre of Berlin in one hour. It also exists metro nearby. It is easy and quick to reach from the airport. Nearby the premises are a local supermarket and a drinks-shop, so you will be able to get food or drinks for cheap price, ..."…"

Anmeldelse skrevet 25. jul. 2018

Sunflower Hostel Berlin

Populære steder å besøke i Friedrichshain

Mercedes-Benz Arena
Bilde av Mercedes-Benz Arena

Mercedes-Benz Arena

4/5(7 anmeldelser)

Få med deg et arrangement ved Mercedes-Benz Arena under turen til Berlin. Dette urbane området har et godt underholdningstilbud og teatre du bør oppleve.

East Side Gallery
Bilde av East Side Gallery

East Side Gallery

5/5(6 anmeldelser)

Besøk dette monumentet langs elven Spree for å se på over 100 veggmalerier som hyller Berlinmurens fall og Berlins gjenforening.

Oberbaum bro
Bilde av Oberbaum bro

Oberbaum bro

Gå langs et av Berlins mest kjente landemerker som en gang var en del av Berlins forsvarsverker, og som knyttet sammen øst og vest. Nå kan den by på fantastisk utsikt over byen og elven.

Molecule Man
Bilde av Molecule Man

Molecule Man

Ta bilder av dette imponerende kunstverket, som forestiller tre mennesker med hundrevis av hull som symboliserer molekylene vi består av.

Karl-Marx-Allee
Bilde av Karl-Marx-Allee

Karl-Marx-Allee

Du vil lære mer om den fascinerende bakgrunnen til Berlin med en tur innom Karl-Marx-Allee. Dette urbane området har både teatre og monumenter du bør oppleve.

Badeschiff
Bilde av Badeschiff

Badeschiff

Sett av litt tid til å besøke Badeschiff under turen til Berlin. Dette urbane området har kunst og interessante museer du bør oppleve.

Populære aktiviteter i Friedrichshain

Berlin-tur med sightseeingbuss
Bilde av Berlin-tur med sightseeingbuss

Berlin-tur med sightseeingbuss

Anbefales av 74 % av reisende
236 kr
per voksen
Havneutflukt: Tur med sightseeingbuss i Berlin
Bilde av Havneutflukt: Tur med sightseeingbuss i Berlin

Havneutflukt: Tur med sightseeingbuss i Berlin

236 kr
per voksen
Berlin: Tur med mat og kunst i funky Kreuzberg – Liten gruppe
Bilde av Berlin: Tur med mat og kunst i funky Kreuzberg – Liten gruppe

Berlin: Tur med mat og kunst i funky Kreuzberg – Liten gruppe

Anbefales av 100 % av reisende
719 kr
per voksen
Halvdagstur til sentrum til fots
Bilde av Halvdagstur til sentrum til fots

Halvdagstur til sentrum til fots

Anbefales av 94 % av reisende
214 kr
per voksen
Tur med sightseeingbuss
Bilde av Tur med sightseeingbuss

Tur med sightseeingbuss

Anbefales av 76 % av reisende
228 kr
per voksen
Skip-the-Line & Dine på Hard Rock Cafe Berlin
Bilde av Skip-the-Line & Dine på Hard Rock Cafe Berlin

Skip-the-Line & Dine på Hard Rock Cafe Berlin

Anbefales av 88 % av reisende
229 kr
per voksen

Andre områder i Berlin

Prenzlauer Berg fasiliteter samt by

Prenzlauer Berg

Trivelige barer er én av grunnene til at mange reiser til Prenzlauer Berg, og mens du er i byen, bør du ta turen til Velodrom. For å utforske mer kan du hoppe på metroen på Greifswalder Straße S-Bahn-stasjon eller Prenzlauer Allee S-bahn-stasjon.

Prenzlauer Berg
Kreuzberg fasiliteter samt utendørs kunst i tillegg til en kvinne

Kreuzberg

4.5/5Wonderful!(5 anmeldelser av området)

God mat og spennende museer er noe av det som trekker folk til Kreuzberg. Populære attraksjoner som Checkpoint Charlie og Friedrichstrasse er også verdt et besøk, og for å utforske byen er det bare å hoppe på metroen på Prinzenstrasse U-bahn-stasjon eller Moritzplatz U-bahn-stasjon.

Kreuzberg
Lichtenberg

Lichtenberg

4/5Very Good!(1 anmeldelse av området)

God mat er bare én av grunnene til at mange drar til Lichtenberg. For å få med deg attraksjoner som Stasi Museum Berlin er det bare å hoppe på metroen på Friedrichsfelde Ost stasjon eller Gehrenseestraße S-Bahn-stasjon. .

Lichtenberg
Mitte fasiliteter samt by og moderne arkitektur

Mitte

4/5Very Good!(97 anmeldelser av området)

Mitte har mye å by på, blant annet interessante museer og spennende butikker. Du bør absolutt få med deg attraksjoner som Minnesmerket over Berlinmuren og Riksdagsbygningen, og hopper du på metroen på Schwartzkopffstrasse U-bahn-stasjon eller Reinickendorfer Strasse U-bahn-stasjon, kan du utforske mer av byen.

Mitte
Tiergarten fasiliteter samt kulturarv og historisk arkitektur

Tiergarten

Potsdamer Platz og Zoologischer Garten Berlin er to attraksjoner du bør få med deg i Tiergarten i tillegg til byens spennende butikker. For å utforske mer er det bare å hoppe på metroen på Kurfürstenstrasse U-bahn-stasjon eller Bundestag U-bahn-stasjon.

Tiergarten
Schöneberg som inkluderer by

Schöneberg

3.5/5Good!(12 anmeldelser av området)

Schöneberg kan friste med blant annet spennende butikker, og du bør også få med deg Kurfürstendamm, som er en populær attraksjon. For å se mer av Berlin er det bare å hoppe på metroen på Schöneberg S-Bahn-stasjon eller Innsbrucker Platz stasjon.

Schöneberg