Ting å gjøre i Milano

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Milano fasiliteter samt gatescener, solnedgang og historisk arkitektur

Milano – aktiviteter i verdens motehovedstad

Milano ligger i Nord-Italia og er en ledende global by. Her finner du blant annet viktige finansielle institusjoner, universiteter og forskningsinstitusjoner. Byen er også svært viktig i design- og moteverden. Her finner du i tillegg mange kulturhistoriske bygninger og severdigheter. Milano er en svært populær turistdestinasjon som besøkes av over ni millioner mennesker årlig. Det er mange ting å gjøre i Milano, enten du reiser med venner, kjæresten eller familien.

Sightseeing i Milano

Hvis du skal benytte mye offentlig transport og besøke mange museer og severdigheter, kan det lønne seg å kjøpe MilanoCard. Kortet gir deg fri bruk av offentlig transport og rabatt på inngangsbillettene til de mest populære attraksjonene. Det kan også være smart å bestille en guidet tur og først i køen-billett til Duomo, så kan du bare spasere rett forbi den lange køen og oppleve alle delene av dette berømte kirkebygget, inkludert den fantastisk takterrasse med utsikt over byen. Det er også flere kunstgallerier i byen. Det viktigste er kanskje Pinacoteca di Brera hvor du kan se den største samlingen av italienske malerier.

Utflukter og aktiviteter i Milano

Kanskje er det en forestilling i Italias mest kjente opera, La Scala, når du er i byen? I museet som hører til operaen, kan du se flotte kostymer og rekvisitter. Det er også et aktivt natteliv i Milano med mange klubber og barer. Hvis du vil besøke litt av området rundt byen, kan du for eksempel ta en dagstur til Cosmosjøen og Bellagio for å oppleve litt luksus. Du kan også ta Bernina-ekspressen til St. Moritz og se det fantastiske landskapet langs denne togstrekningen.

Milano – ting å gjøre for deg som reiser med barn

Ta barna med til museet for forskning og teknologi, hvor du blant annet kan se modeller av mange av Leonardo da Vincis oppfinnelser. Du kan også ta en tur til fornøyelsesparken i Luna Park, hvor det i tillegg til tivoliattraksjonene også er anlagt en innsjø du kan bade i. For de litt større barna som kanskje er interessert i italiensk fotball, er en tur til fotballstadionet, San Siro, hvor lagene Inter Milan og AC Milan spiller, en kjempesuksess. Det italienske kjøkkenet er svært barnevennlig, og de mange pasta- og pizzarettene vil garantert falle i smak hos barna.

Handle i Milano

I Milano kan du uten problemer kjøpe deg en helt ny garderobe hvis lommeboken tillater. Her finner du alle motehusene og i tillegg et stort utvalg av interiør- og kjøkkenartikler. Armanis varehus er nærmest en attraksjon i seg selv. Hvis lommeboken ikke tillater de store innkjøpene her, kan en tur til Dmagazine være et bra tips. Her får du nemlig "haute couture" til en rimelig penge, vel og merke er dette forårets modeller. Unngå å kjøpe billige replika av gateselgerne. Det vanker nemlig klekkelige bøter hvis du kommer ut for en politikontroll med slike varer i veska. Hvis du vil ha med noen delikatesser hjem, er en tur til mathuset Peck å anbefale. Her finner du alle slags produkter fra kjøtt til ost.

Populære aktiviteter i Milano


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


Mest populære steder å besøke

1. Katedralen i Milano

Still deg opp foran katedralen i Milano (Il Duomo) for å nyte synet av en av de største kirkene i verden. De mange kunstferdige spirene på denne bygningen i sengotisk stil er virkelig imponerende, og det er ikke rart at dette byggverket tok nesten 600 år å fullføre. Il Duomo er selve symbolet på Milano. Du kjenner den umiddelbart igjen i hjertet av byen, der den dekker et område på nesten 12 000 kvadratmeter.
Les mer
Midtpunktet i Milano er også den største kirken i Italia, og den er kronet med en forgylt statue av jomfru Maria.

2. Piazza del Duomo

Piazza del Duomo er det viktigste torget i Milano. Den romslige piazzaen er omgitt av katedralen i Milano (Il Duomo) og andre århundregamle bygninger. Det travle torget har et yrende folkeliv hele uken. Start ferien din i Milano her, for mange av de viktigste bygningene i byen ligger like i nærheten, og byens hovedgater har utgangspunkt i piazzaen. Handle i et av de eldste kjøpesentrene i verden, beundre arkitekturen eller ta en kopp espresso på en av kafeene rundt torget.
Les mer
Ved dette sentralt beliggende torget kan du kjøpe italienske luksusvarer i et av verdens eldste kjøpesentre eller besøke den største kirken i Milano.

3. Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II er et av de eldste kjøpesentrene i verden. Det storslåtte kjøpesenteret under glass rommer i dag luksuriøse italienske motemerker og eksklusive restauranter. Dra dit for å beundre arkitekturen fra 1800-tallet. Handle i flaggskipbutikkene til mange av de største navnene innen mote, eller nipp til prosecco på en av barene. Den overbygde handlegaten ligger ved Piazza del Duomo.
Les mer
Ærverdige og vakre Galleria Vittorio Emanuele II huser noen av de største navnene innen mote, f.eks. Prada og Gucci, samt tradisjonelle restauranter og små kafeer.

4. Sentralstasjonen i Milano (Stazione Centrale di Milano)

Du vil lære mer om bakgrunnen til Milano hvis du går innom et godt besøkt sted som Sentralstasjonen i Milano (Stazione Centrale di Milano). Området har kunst og interessante museer du bør oppleve.
Les mer
Du vil lære mer om bakgrunnen til Milano hvis du går innom et godt besøkt sted som Sentralstasjonen i Milano (Stazione Centrale di Milano). Området har kunst og interessante museer du bør oppleve.

5. Teatro alla Scala

Kjøp billett til en opera, ballettforestilling eller konsert på ærverdige La Scala, som har vært i drift i århundrer. I dag finnes det også et museum ved operahuset, og det settes opp forestillinger her nesten hver kveld i uken. Lær om italiensk opera og bygningens historie. Se studentene på sin vei til en time på den prestisjefylte skolen Accademia Teatro alla Scala, som også holder hus her.
Les mer
På La Scala, en av verdens mest berømte scener, kan du oppleve opera, ballett og klassisk musikk. Her finnes også et museum.

6. Corso Buenos Aires

Finn suvenirer til venner og kjente når du legger turen innom Corso Buenos Aires, et populært shoppingområde i Milano. Dette familievennlige området er kjent for sine mange restauranter.
Les mer
Finn suvenirer til venner og kjente når du legger turen innom Corso Buenos Aires, et populært shoppingområde i Milano. Dette familievennlige området er kjent for sine mange restauranter.

Populære steder å besøke i Milano

Områder i Milano

Byer nær Milano