Viterbo

Reiseguide
Montefiascone som inkluderer by
På en ferie i Viterbo finner du et landskap bestående av bølgende åser dekket med tette skoger, vingårder og oliventrær hele veien ned til Maremma-kysten.

Viterbo, den kjente pavebyen, er kjent for sine varme kilder og som Italias første virkelige velværesenter for kropp og sjel. Viterbo er en gammel by med flotte historiske tradisjoner. Byen spilte en viktig rolle som pavesete og har svært interessante monumenter og kunstverk, hvor nesten alle er samlet i gamlebyen, San Pellegrino-området, som fortsatt har sitt opprinnelige middelalderutseende. Her finner du hoteller, agriturismo, B&B og mange andre overnattingssteder som passer alle behov og budsjetter, noe som gjør det enkelt å planlegge en reise til Viterbo.

Gamlebyen i Viterbo er kjent som en av de vakreste og best bevarte i Italia. De fleste gamle monumentene har enda eldre fundamenter. En av de største severdighetene er utvilsomt Palazzo dei Papi, en bygning fra 1200-tallet i vakre omgivelser. Palasset var den andre residensen til pavene etter Roma, og ble bygget spesielt for å lokke paven utenfor Romas murer.

Uansett hvor du ønsker å starte reisen, bør du absolutt ikke gå glipp Viterbos utrolige palasser. Det første er rådhuset, en bygning som skriver seg tilbake til 1400-tallet og ble bygget av pave Sixtus IV della Rovere. Det opprinnelige byggverket omfattet en stor søylegang, men på 1600-tallet ble utseendet til bygningen endret og størrelsen ble doblet. Du bør heller ikke gå glipp av Palazzo Farnese og Palazzo del Podestà. Det første ble bygget på 1400-tallet og er fortsatt et av de mest imponerende byggverkene i sentrum av byen, mens det andre er eldre, men fortsatt svært godt bevart. Videre har du Palazzo degli Alessandri, et typisk patrisisk palass i hjertet av det middelalderske Viterbo, og Prefekturpalasset, som ligger midt på Piazza del Plebiscito, der du også kan se byens symboler, løver og palmetrær. Fra Piazza Plebiscito krysser du Via Roma for å komme til Corso Italia, et område med butikker, barer og nattklubber. Corso Italia fører direkte til Via Verdi og Santa Rosa-helligdommen, hvis nåværende utseende er resultatet av en gjenoppbygging på 1800-tallet av en religiøs bygning som ble reist for å bevare de hellige levningene etter helgenen. Dette er også den endelige destinasjonen til den kjente prosesjonen for skytshelgenen til Viterbo, som foregår den 3. september. Dette er en historisk prosesjon med menn i klesdrakter fra perioden som bærer et 30meter langt lystårn som veier 5tonn.

Viterbo har mye annen flott arkitektur i tillegg til palassene. På den sentrale Piazza San Lorenzo ligger katedralen som plassen har fått navnet sitt etter. Dette romanske byggverket er en skattekiste av verkene til noen av de største kunstnerne på 1400- og 1700-tallet. Andre interessante bygninger er den gotiske Santa Maria della Salute kirke, med sin rike og elegante portal, Chiesa del Gesù, i romansk stil fra 1000-tallet og Santa Maria della Verità kirke, med elegante fresker fra tidlig renessanse laget av Lorenzo da Viterbo, som ligger i Capella Mazzatosta.

Ikke kast bort tiden, ta en titt på våre pakkereiser til Viterbo og gjør deg klar for nye, uforglemmelige opplevelser.

Alla Corte delle Terme
Alla Corte delle Terme
4 out of 5