Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

Japan

Reiseguide
Japan

Reis til "Soloppgangens land", et moderne land som holder på sine tradisjoner. Landet kan by på skyhøye bygninger, eldgamle templer og snødekte fjell.

Japan er et land med enorme kontraster. Det gamle og det moderne smelter sammen når den flyktige skjønnheten, "wabi", møter det elegante og forfinede, "sabi". Japan kan by på fantastiske tradisjonelle monumenter, som for eksempel templer, uforstyrrede hager og helligdommer, ved siden av slående moderne høybygg. Alt dette er innvevd i et dramatisk landskap med forrevne, snødekte fjell, tette skoger og en vakker kystlinje.

Tokyo, landets hovedstad, er en moderne storby full av yrende shoppingstrøk, fantastiske restauranter og et livlig uteliv. I Sumida-strøket i Tokyo kan du besøke et sumo-stadion og fascinerende museer og nyte synet av den vakre Sumida-elven. I april kan du oppleve "hanami" (når kirsebærtrærne står i blomst), og i juli kan du få med deg en fyrverkerifestival. I Harajuku kan du se en eldgammel helligdom og ungdommens ville moter på søndager. Roppongi er strøket for en morsom helaften.

Den majestetiske, snødekte toppen av Fujiyama stiger til værs bortenfor Tokyos skyskrapere. Besøk Fuji-Hakone-Izu nasjonalpark, der du kan se tette fjellskoger, innsjøer og fossefall. I juni og juli kan du gå opp til toppen av dette avholdte fjellet. Den nordlige øya Hokkaido og De japanske alper på Honshu er også steder å besøke hvis du har lyst til å oppleve flotte fjell. Vest på øya Honshu ligger de flotte byene Osaka, Kobe, Kyoto og Nara. I sør ligger Kyushu, Japans tredje største øy med varme kilder og landets mest aktive vulkan.

Utforsk eldgamle Zen-hager i Ritsurin-parken i Takamatsu. Oppdag Japans sjarmerende bondelandsbyer, som ligger i et frodig skogsområde. Rundt på landsbygda ligger det flere vakre slott. Prøv matvarer fra regionen og lekker sashimi, rå sjømat på japansk vis.

Japans klima varierer mye fra nord til sør, noe som gjør landet til et flott reisemål året rundt. Om våren kan du få med deg den velluktende kirsebærblomstringen, og om høsten kan du se når de vakre lønnebladene blir røde. Japans "gylne uke", en lang offentlig ferie, inntreffer sent i april. Regntiden begynner i mai i sør. Den trekker nordover og kommer til Hokkaido sent i juli. Det kan være svært fuktig her om sommeren. Vintrene er milde på Stillehavskysten på Honshu.

Du kan komme deg til Japan med fly via Haneda flyplass eller Narita internasjonale flyplass i Tokyo, eller via Kansai internasjonale flyplass i Osaka. Japan er berømt for sitt jernbanenettverk, en rask og behagelig måte å utforske både byene og landsbygda på. Busser, drosjer, ferger og mange innenriksfly dekker også transportbehovet i landet.

Japan – populære byer

Shibuya som inkluderer by, sentralt businessområde og torg eller plass
Tokyo
Kjent for Shopping, Tempel og Urbant
De aller fleste har et slags forhold til Japan, og Tokyo spesielt. Enten du er en fanatisk fan av sushi, liker elektronikk eller ganske enkelt er fascinert av japanere så er dette en by de fleste har formeninger om. Så legg din neste tur til Asia innom Tokyo, enten du bruker byen som base mens du reiser rundt i landet, eller om du rett og slett blir der og nyter den fantastiske byen fra ende til annen.

Grunner til å reise

 • Shibuya krysningspunkt
 • Takeshita-gaten
 • Tokyo Dome
Heian-helligdommen som viser tempel eller hellig sted, historisk arkitektur og religiøse elementer
Kyoto
Kjent for Tempel, Tur og Slott
I Kyoto, en japansk by med en rik historie, kan du oppleve en tradisjonell teseremoni, mate ville aper og se templer og helligdommer som står på verdensarvlisten.

Grunner til å reise

 • Nishiki-markedet
 • Kyoto internasjonale mangamuseum
 • Kenninji-tempelet
Osaka
Osaka
Kjent for Middag, Shopping og Slott
Osaka er Japans tredje største by og full av tradisjonell og moderne kultur. Her finner du alt fra templer til anime, og den er kjent for mat, mote og familiemoro.

Grunner til å reise

 • Amerikamura
 • Shinsaibashi kjøpesenter
 • Ebisu-broen
Landemerketårnet som inkluderer kyst, moderne arkitektur og bro
Yokohama
Kjent for Shopping, Chinatown og Museum
En av Japans største byer har et Chinatown som er blant verdens største. Den er dessuten kjent for sine attraksjoner, monumenter og lokale retter.

Grunner til å reise

 • Pacifico Yokohama
 • Landemerketårnet
 • Yokohama Minato Mirai-hallen
Atsuta-helligdommen fasiliteter samt tempel eller hellig sted, gatescener og religion
Nagoya
Kjent for Shopping, Slott og Tur
I denne travle metropolen kan du beundre luksusbiler, se historiske steder, få en massasje med utsikt over byen eller kjøpe noen av Japans største merkevarer.

Grunner til å reise

 • Oasis 21
 • Nagoya-stasjonen turistinformasjon
 • Atsuta Jingu-helligdomen
Busena marinpark som inkluderer kyst
Okinawa
Kjent for Shopping, Øy og Slott
Besøk denne tropiske øya sør for Japan og slapp av på de vakre strendene, ta en dukkert med snorkel og opplev et av verdens største akvarier.

Grunner til å reise

 • Heiwa Dori
 • Tomari havn
 • Makishi Public Market

Populære steder å besøke i Japan

Japan

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: