Indonesia

Reiseguide
Prambanan fasiliteter samt solnedgang, historisk arkitektur og kulturarv

Eventyr, avslapping og fantastisk landskap venter deg om du drar på ferie til denne tropiske øygruppa, som består av fredelige strender, vill jungel og mystiske gamle monumenter.

Med vidunderlige tropiske strender, pulserende byer, fantastisk naturlandskap og en blanding av fascinerende kulturer spredt over mer enn 18 000 øyer, er Den indonesiske republikk et mangfoldig reisemål. På en reise til Indonesia kan du utforske kulturelle Java, krysse tett jungel på Sumatra og slappe av på vakre palmestrender på Bali. Seile rundt i denne fantastiske øygruppen og opplev den rike kulturen i hver region. Se storslagne islamske moskeer, hindutempler og sultanpalasser, eller hør et unikt indonesisk gamelan og se en skyggeteaterforestilling.

Reis den lille øya Bali i den sentrale sørlige delen av Indonesia for å oppleve et tropisk strandparadis. Bad i det varme vannet eller surfe på bølgene på Balis vakre strender. Unn deg selv en spabehandling eller massasje på et velværesenter ved stranden. Gå fotturer langs åskammene i Batur-fjellet, og nyt den fantastiske utsikten fra vulkanen. Gå gjennom Ubud Monkey-skogen for å se det flotte grønne landskapet i regnskogen, hellige steinuthugginger, gamle templer og lekne apekatter. Se flotte hindutempler blant frodige risterrasser og vannhager, slik som Gunung Kawi, Saraswati og Klungung.

Dra til Indonesia for å oppleve et verdenskjent dykkereisemål. Utforsk de vakre fargenyansene til korallrevene, og se det tropiske livet under vannet i Bunaken, Wakatobi og på Gili-øyene. Lei en privat båt og dra til Mentawai-øyene, utenfor vestkysten av Sumatra, for å oppleve de beste surfestedene i øygruppa.

Utforsk Java og hovedstaden Jakarta, som er en travel metropol med fantastisk shopping, kunstinstitusjoner og kulturelle skatter. Se tradisjonelle dukketeater- og danseforestillinger i Yogyakarta, ta en nærmere titt på det gamle buddhistmonumentet ved Borobudur og beundre de flotte spirene til Prambanan hindutempel.

Prøv maten til de ulike regionene i Indonesia. Smak på nydelig gado-gado, som er sesongens grønnsaker med peanøttsaus, eller tradisjonell nasi goreng, som er stekt ris. Gateselgere (warung) og mathus (rumah makan) selger enkle, autentiske måltider og drikke. Indonesisk skikk krever at du spiser kun med høyre hånd dersom bestikk ikke er tilgjengelig.

Du kommer til Indonesia med fly eller båt. Utforsk øygruppa med fly, ferje, buss, leiebil eller scooter. Det går også passasjertog på Java og Sumatra. Indonesia har varmt klima hele året, med regntid mellom oktober og april.

Indonesia – populære byer

Jakarta fasiliteter samt blokk, by og nattbilder
Jakarta
Kjent for Shopping, Business og Kafeer
Indonesias hovedstad er en travel metropol berømt for sine kulturminner fra kolonitiden, praktfulle moskeer, gode shoppemuligheter og familieaktiviteter.

Grunner til å reise

 • Taman Mini Indonesia Indah
 • Bundaran Hi
 • Nasjonalmonumentet
Nusa Dua-stranden fasiliteter samt tropisk landskap og sandstrand
Denpasar
Kjent for Strandutsikt, Familievennlig og Romantisk
Opplev romantiske Denpasar: strender, templer, god mat og mye mer!

Grunner til å reise

 • Sanur-stranden
 • Bajra Sandhi-monumentet
 • Pantai Karang-stranden
Puri Lukisan-museet som viser tempel eller hellig sted
Ubud
Kjent for Skoger, Spa og Yoga
Besøk Ubud, Balis kulturelle sentrum, og se hindutempler omgitt av frodige skoger, nyt forfriskende kroppspleie og utforsk det pulserende kunstmiljøet.

Grunner til å reise

 • Ubud Monkey-skogen
 • Ubud kongelige palass
 • Ubud marked for tradisjonell kunst
Prambanan fasiliteter samt historisk arkitektur og ruiner
Yogyakarta
Kjent for Templer, Kulturelle aktiviteter og Historisk
Oppdag gamle templer, tradisjonell batikk, wayan-skyggebildedukker og gamelan-musikk i byen som står sentralt i Javas kulturarv.

Grunner til å reise

 • Vredeburg-fortet museum
 • Yogyakarta presidentpalass
 • Malioboro-gaten
Surabaya
Surabaya
Kjent for Kaffe, Dans og Golf
Indonesias nest største by er et blomstrende forretningssenter med livlige mathaller, markeder og et fargerikt lokalt kunstmiljø. Her ligger også en av Indonesias største moskeer.

Grunner til å reise

 • Suramadu-broen
Bandung fasiliteter samt åkre, solnedgang og fjell
Bandung
Kjent for Kaffe, Fritidsaktiviteter og Fornøyelsesparker
Bandung, tidligere kjent som Javas Paris, kan skilte med vakker koloniarkitektur og et blomstrende kunst- og kafémiljø, med Parahyangun-fjellene i bakgrunnen.

Populære steder å besøke i Indonesia

Indonesia

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din:
Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: