Ting å gjøre i Bali

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Nusa Dua-stranden fasiliteter samt tropisk landskap og sandstrand

Bali – aktiviteter på en av verdens vakreste øyer

For mange er det en livslang drøm å dra på ferie til Bali – og så flott som Bali er, kan ikke dette sies å være noen overraskelse. Naturen er frodig, strendene er vakre, og klimaet er fantastisk. Det krystallklare vannet utenfor øya egner seg like godt til bading, som til dykking og snorkling. Når du er lei av å tilbringe late dager på stranden, kan du dra på safari i øyas fascinerende regnskog. Allsidigheten til Bali er noe av det som er med på å gjøre øya til et så flott reisemål, og som du skjønner er det nok av ting å gjøre på Bali.

Spennende utflukter på Bali

Det er veldig mange spennende utflukter du kan melde deg på når du er på Bali. Hvis du vil lære mer om øyas kultur, bør du bli med på en fortryllende utflukt til Ubud. Det er mye spennende håndverk du kan se på og kjøpe i byen, og du kan ta turen innom Puri Lukisan-museet for å se verker av lokale og internasjonale kunstnere. Hvis du er ute etter noe litt mer actionfylt, kan du bli med på et raftingeventyr i den vakre Siap-elven. Hvis du synes maten på Bali er god, kan du melde deg på Paon Bali-matlagingskurset. Dette kurset varer en halv dag, og du blir hentet utenfor hotellet ditt i Ubud.

Strandliv og vannaktiviteter

Det er ingen mangel på paradisstrender på Bali, og dersom du har planer om å tilbringe det meste av ferien liggende på stranden, bør du velge et hotell i nærheten av stranden Kuta-Legian-Seminyak. I tillegg til den perfekte sanden og det krystallklare vannet, er det mulig å prøve seg på surfing utenfor denne stranden. Dykking er en annen populær aktivitet på øya, og det er mange dykkesentre du kan ta kontakt med for å utforske havets hemmeligheter, blant annet skipsvraket USS Liberty.

Bali – ting å gjøre med barna

Reiser du med barn til Bali, kan du virkelig gi de små en opplevelse for livet. Start med en tur til Bali Safari Marine Park, hvor du kan møte mer enn 60 dyrearter, blant annet neshorn, sebraer og løver. Det er også et dyre- og elefantshow i denne parken det er verdt å få med seg. En annen populær attraksjon for barn, er Waterbom Bali. I denne vannparken er det mange spennende vannsklier for barn i alle aldre. Selv tenåringene vil nok tenke seg om to ganger før de setter utfor Smash Down, som har en topphastighet på 70 km/t. Parken finner du i byen Kuta, som ligger helt sør på øya.

Andre morsomme aktiviteter på øya

Det er selvfølgelig mange andre aktiviteter på Bali enn de vi nå har nevnt, og du vil ikke ha problemer med å fylle ferien med spennende opplevelser. Et godt tips kan være å bo forskjellige steder på øya i løpet av ferieoppholdet ditt, så du får sett flere sider av denne fantastiske øya. Det tar omtrent 12 timer å kjøre rundt hele øya, så Bali er på ingen måte en liten øy.

Populære aktiviteter i BaliMest populære steder å besøke

1. Kuta strand

Du kan slappe av under en parasoll eller ta deg en dukkert, dykke eller surfe på det som er et av de best besøkte stedene på Bali. Livlige Kuta Beach er kjent for sitt varme vann, utmerkede surfemuligheter, rimelige massasjer og imponerende solnedganger og tiltrekker seg millioner av besøkende fra hele verden.
Les mer
Ta turen til Balis mest populære strand for å surfe, dykke eller studere menneskene her, og nyt den spektakulære solnedgangen som har bergtatt mang en turist gjennom tidenes løp.

2. Seminyak-stranden

På Seminyak Beach kan du slappe av i mer stilfulle omgivelser, da denne stranden er roligere og mer eksklusiv enn de nærliggende strendene Kuta og Legian. Du kan bruke dagene på å sole deg og plaske rundt i vannet og nyte den friske havbrisen på denne lange sandstranden. Mot slutten av dagen kan du innta et bedre måltid i en restaurant i verdensklassen ved stranden mens du beundrer den vakre solnedgangen.
Les mer
Unngå trengselen på Kuta Beach og dra heller til den mer avslappende sandstranden som knytter Seminyaks luksuriøse spa sammen med eksklusive hoteller og restauranter vendt mot havet.

3. Nusa Dua-stranden

Hva med å tilbringe en avslappende ettermiddag på Nusa Dua-stranden under turen til Kuta Selatan? Området har nydelige solnedganger du bør oppleve.
Les mer
Hva med å tilbringe en avslappende ettermiddag på Nusa Dua-stranden under turen til Kuta Selatan? Området har nydelige solnedganger du bør oppleve.

4. Ubud Monkey-skogen

Ubuds apeskog er et hellig sted for Balis hinduister og hver del av skogen har en religiøs betydning, fra trær og templer til de langhalede makakene. Dette stedet er også et forskningssenter der du kan lære mer om apene og de omtrent 115 treartene. Området er også kjent som Padangtegals apeskog ettersom det eies av landsbyen Padangtegal, et av Ubuds lokalsamfunn.
Les mer
Stig inn i en tett regnskog full av banyantrær og rennende bekker for å besøke gamle hinduistiske templer og ta deg et bad omgitt av makaker som svinger seg gjennom tretoppene.

5. Legian-stranden

Finn en strandstol eller ta surfebrettet ditt med ut i bølgene på Balis idylliske Legian Beach.
Les mer
Panoramautsikt, perfekte bølger, vakre solnedganger og et spennende natteliv venter deg på Legian Beach, et møtested for surfere og andre feriegjester på Bali.

6. Tanah Lot

Du vil lære mer om historien til Beraban dersom du besøker et populært sted som Tanah Lot. Området har strender og sjøutsikt du bør oppleve.
Les mer
Du vil lære mer om historien til Beraban dersom du besøker et populært sted som Tanah Lot. Området har strender og sjøutsikt du bør oppleve.

7. Double Six strand

Double Six Beach, eller 66 Beach, er en sandstrand langs Seminyak by. Denne stranden er roligere enn Kuta Beach men tilbyr likevel mange aktiviteter. På Double Six Beach kan du velge mellom å slappe av eller bli med på spennende og energikrevende aktiviteter.
Les mer
Slapp av på en solseng, la blikket hvilke på bølgene, få en massasje, nipp til en tropisk drink eller ri på hest på denne behagelige sandstranden langs Seminyaks kyststripe.

8. Sanur-stranden

Geografisk sett ligger Sanur Beach mindre enn 15 km fra de sterke lysene fra Kuta Beach, men på andre måter ligger de milevis fra hverandre. Selv om det er et av Balis første hotellområder, har Sanur Beach og landsbyen klart å beholde sin avslappede, rolige atmosfære. Det gjør dette til et populært reisemål for familier og par i alle aldre.
Les mer
God plass, vakkert blått vann og en landsby med avslappet atmosfære gjør denne stranden til en rolig oase i det ellers så travle Sør-Bali.

9. Jimbaran-stranden

Den bortgjemte Jimbaran Beach er et attraktivt sted hvis du er på utkikk etter et rolig sted på populære Bali. Du kan se fargerike trebåter duppe på vannet i bukten, studere de lokale fiskerne som kommer tilbake på land etter en natt ute til havs, og smake på dagens fangst på stranden ved solnedgang. Takket være strandklubbene, restaurantene og barene som ligger ved vannkanten, er det dessuten et visst natteliv her.
Les mer
Få fred og ro fra det hektiske livet i Kuta og besøk den pittoreske bukten i en liten fiskerlandsby for å smake fersk sjømat mens du beundrer solen som går ned over havet.

Populære steder å besøke i Bali

Områder i Bali

Byer nær Bali