KreuzbergBerlin

Kreuzberg er et av de kuleste nabolagene i Berlin, og har en lang tradisjon for ungdomskultur, tilflytning fra flere deler av verden og noen av byens beste underholdningssteder.

Befinner du deg i sentrum, drar du vest for elven Spree for å komme deg til Kreuzberg – et av de mest boblende områdene i Berlin. På 1970-tallet var dette et av byens fattigste områder. I dag er Kreuzberg kjent for sin multikulturelle befolkning, en haug med barer og kaféer og en sterk tradisjon for alternativ kultur. Ta en ferie til Kreuzberg og prøv tyrkiske og libanesiske delikatesser på en av grillrestaurantene, eller ta en piknik i en av de mange parkene i området.

Kreuzberg krysses av Berlins nettverk av kanaler, og er derfor et fantastisk område for en spasertur på kvelden. Gå langs en av kanalene og prøv en av barene eller restaurantene, eller kjøp en kebab og slå deg ned på en plen ved vannet. Du kan også prøve en båttur på kanalen og oppleve Kreuzberg fra vannet. Det tilbys guidede turer på flere språk, inkludert engelsk, for de som ikke kan tysk.

Planlegger du en tur på våren, kan du henge med den unge lokalbefolkningen og nyte stemningen når solen endelig titter frem etter vinteren. Besøk Görlitzer Park og se hvordan byen har transformert den tidligere trikkelinjen til en populære møteplass. Dra til toppen av Viktoriapark i den vestre delen av Kreuzberg og få en fantastisk utsikt over byen.

På kvelden bør du dra til Schlesisches Tor, som blir et av de travleste områdene i byen. Lave leiekostnader har ført til stor variasjon i mattilbudet, og i dag har Kreuzberg flere av byens mest ettertraktede restauranter. Velg mellom tradisjonell tysk mat, europeiske veikroer eller hurtigmat. Etterpå kan du ta en cocktail eller høre musikk på en av barene i området. Hvis du fortrekker frisk luft, bør du se etter et sted hvor de har røykfrie rom. Det er nemlig fortsatt lov til å røyke innendørs på mange av barene og restaurantene i Berlin.

Du kommer deg til Kreuzberg med både U Bahn og S Bahn, for eksempel til Merringdamm i sør eller Kottbusser Tor i nord. Området er massivt. Selv om det kan være gøy å oppleve noen av området til fots, bør du vurdere kollektivtransport for å se mest mulig av Kreuzberg.

De mest populære hotellene i Kreuzberg

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
aletto Hotel Potsdamer Platz
aletto Hotel Potsdamer Platz
Luckenwalder Straße 12-14, Berlin
Prisen er 467 kr per natt

Dette hotellet ligger i Kreuzberg og 10 minutters gange unna Deutsches Technikmuseum Berlin og Tempodrom. Dessuten ligger Friedrichstrasse og Potsdamer Platz ...

4.6/5Exceptional! (8 anmeldelser)

"Das Personal war mega freundlich und trotz eines ziemlich jungen Teams gab es nichts zu beanstanden. Die Lage war sehr gut und die Anbindung war hervorragend. Das nächste Mal definitiv wieder !!!"…"

Anmeldelse skrevet 10. jul. 2020

aletto Hotel Potsdamer Platz
Crowne Plaza Berlin - Potsdamer Platz
Crowne Plaza Berlin - Potsdamer Platz
4.5 out of 5
Hallesche Str. 10, Berlin, BE
Prisen er 817 kr per natt

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Kreuzberg og 10 minutters gange unna Tempodrom og Friedrichstrasse. Dessuten ligger Checkpoint Charlie-museet og Checkpoint ...

4.5/5Wonderful! (993 anmeldelser)
Good hotel, very helpful and nice staff

"Had a good stay! Nice and helpful staff, room was clean and nice, and bathroom was spacious. The bed was okay, but unfortunately the mattress and pillows don't fit my body, but that's just a personal taste. Location was excellent for my stay."…"

Anmeldelse skrevet 25. jan. 2020

Crowne Plaza Berlin - Potsdamer Platz
Movenpick Hotel Berlin
Movenpick Hotel Berlin
4.5 out of 5
Schoeneberger Str. 3, Berlin, BE
Prisen er 853 kr per natt

Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Berlin og 5 minutters gange unna Berlin Story Bunker og Tempodrom. Dessuten ligger Friedrichstrasse ...

4.6/5Wonderful! (1,346 anmeldelser)
Bra hotell, men merkelig dørløsning til bad

"Fin beliggenhet rett ved S-bane stasjon. Fint hotell og i utgangspunktet fint rom, men to ting trekker ned. Det første er den håpløse løsningen med skyvedør til badet. Alle lyder høres ut i rommet, og med glassbyggerstein som vegg blir det lyst i soverommet når noen er på badet. Det andre er sengene. ..."…"

Anmeldelse skrevet 10. mar. 2020

Movenpick Hotel Berlin
NH Berlin Potsdamer Platz
NH Berlin Potsdamer Platz
4 out of 5
Stresemannstr. 47, Berlin, BE
Prisen er 655 kr per natt

Dette hotellet ligger i Kreuzberg og 10 minutters gange unna Tempodrom og Friedrichstrasse. Dessuten ligger Checkpoint Charlie-museet og Checkpoint Charlie kun ...

4.3/5Excellent! (604 anmeldelser)
Sentralt hotell i Berlin

"Veldig flott hotell med hyggelig betjening. Ligger sentralt og ikke minst veldig god frokost."…"

Anmeldelse skrevet 6. aug. 2019

NH Berlin Potsdamer Platz
Mondrian Suites Berlin Checkpoint Charlie
Mondrian Suites Berlin Checkpoint Charlie
4.5 out of 5
Markgrafenstrasse 16 - 16a, Berlin, BE

Denne leiligheten er familievennlig og ligger i forretningsområdet i Berlin og 10 minutters gange unna Det jødiske museet i Berlin og Checkpoint Charlie. Dessuten ...

4.3/5Excellent! (1,166 anmeldelser)

"Greit hotel med bra beliggenhet"…"

Anmeldelse skrevet 8. des. 2019

Mondrian Suites Berlin Checkpoint Charlie
Novotel Suites Berlin City Potsdamer Platz
Novotel Suites Berlin City Potsdamer Platz
3 out of 5
Anhalter Str. 2, Berlin, BE
Prisen er 777 kr per natt

Dette hotellet ligger i Kreuzberg og 5 minutters gange unna Berlin Story Bunker, Friedrichstrasse og Tempodrom. Dessuten ligger Checkpoint Charlie-museet og ...

4.1/5Very Good! (991 anmeldelser)
Funksjonelt hotell med god beliggenhet

"Funksjonelt hotell. Stort rom. Hjelpsom resepsjon. Gir inntrykk av å være mer «budsjett-hotell» enn ordinære Novotel. S-banestopp (Anhalter Bahnhof) rett over gaten. Populær italiensk restaurant på nærmeste gatehjørne. Lidl-butikk og hyggelig cafe 50 meter unna. Under ti minutter å gå til Potsdamer ..."…"

Anmeldelse skrevet 11. sep. 2019

Novotel Suites Berlin City Potsdamer Platz

Andre områder i Berlin

Tiergarten fasiliteter samt kulturarv og historisk arkitektur

Tiergarten

Potsdamer Platz og Zoologischer Garten Berlin er to attraksjoner du bør få med deg i Tiergarten i tillegg til byens spennende butikker. For å utforske mer er det bare å hoppe på metroen på Kurfürstenstrasse U-bahn-stasjon eller Bundestag U-bahn-stasjon.

Tiergarten
Friedrichshain som inkluderer utendørs kunst

Friedrichshain

4/5Very Good!(5 anmeldelser av området)

Trivelige barer og spennende museer er noe av det som trekker folk til Friedrichshain. Populære attraksjoner som Mercedes-Benz Arena og East Side Gallery er også verdt et besøk, og for å utforske byen er det bare å hoppe på metroen på Frankfurter Tor U-bahn-stasjon eller Warschauer Straße stasjon.

Friedrichshain
Schöneberg som inkluderer by

Schöneberg

3.5/5Good!(12 anmeldelser av området)

Schöneberg kan friste med blant annet spennende butikker, og du bør også få med deg Kurfürstendamm, som er en populær attraksjon. For å se mer av Berlin er det bare å hoppe på metroen på Schöneberg S-Bahn-stasjon eller Innsbrucker Platz stasjon.

Schöneberg
Mitte fasiliteter samt by og moderne arkitektur

Mitte

4/5Very Good!(97 anmeldelser av området)

Mitte har mye å by på, blant annet interessante museer og spennende butikker. Du bør absolutt få med deg attraksjoner som Riksdagsbygningen og Brandenburger Tor, og hopper du på metroen på Schwartzkopffstrasse U-bahn-stasjon eller Reinickendorfer Strasse U-bahn-stasjon, kan du utforske mer av byen.

Mitte
Prenzlauer Berg fasiliteter samt by

Prenzlauer Berg

Trivelige barer er én av grunnene til at mange reiser til Prenzlauer Berg, og mens du er i byen, bør du ta turen til Velodrom. For å utforske mer kan du hoppe på metroen på Greifswalder Straße S-Bahn-stasjon eller Prenzlauer Allee S-bahn-stasjon.

Prenzlauer Berg
Vest-Berlin sentrum, Berlin, Tyskland

Vest-Berlin sentrum

Spennende museer er bare én av grunnene til at mange drar til Vest-Berlin sentrum. For å få med deg attraksjoner som Kurfürstendamm er det bare å hoppe på metroen på Uhlandstrasse U-bahn-stasjon eller Savignyplatz S-bahn-stasjon. .

Vest-Berlin sentrum