Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

Holocaust-minnesmerket

Denne arkitektoniske perlen er en djerv, men fredfull hyllest til de millioner av jøder som mistet livet under holocaust.

En spasertur mellom betongblokkene i minnesmerket over de myrdede jødene i Europa, eller holocaust-minnesmerket, er en opprivende, men likevel fredelig opplevelse. Minnesmerket omfatter ca. 3000 glatte betongblokker, kalt "Stelenfeld", som strekker seg over to hektar. Det er en viktig påminnelse om et av de mørkeste kapitlene i menneskets historie: Det systematiske mordet på millioner av jøder under Det tredje riket på 1930- og 40-tallet.

Minnestedet har en helt annen atmosfære enn den travle byen. Det er et stille sted som oppfordrer til alvorlig refleksjon. Det er spesielt slående når du kommer inn til midten. Her er betongsteinene så høye at de blokkerer ut det meste av trafikkstøyen. Selv om betongblokkene kan se ut som trinn, anses det som upassende å gå på dem. Gå langs stiene mellom blokkene, som er av ulike høyde og følger kuperingene i terrenget.

Minnesmerket ble åpnet i 2005, og utformingen ble valgt i en konkurranse. Det er ingen plakett med en offisiell forklaring av hva minnesmerket betyr. Dette var arkitekt Peter Eisenmans hensikt. Representerer betongblokkene forskjellige mennesker? Er de gravsteiner? Bruk litt tid på vurdere symbolikken og trekk din egen konklusjon.

Under Holocaust-minnesmerket er informasjonssenteret. Det inneholder et rom som lister opp navnene på alle jødene som ble drept under holocaust. Informasjonssenterets åpningstider varierer i løpet av året. Det er stengt på noen offentlige fridager.

"Stelenfeld" er åpent hele døgnet. Det er gratis inngang, men donasjoner mottas med takk. Omvisninger med guide eller audioguide er tilgjengelig til en lav pris.

Minnesmerket ligger ved siden av Brandenburger Tor og er en kort spasertur fra U-banestasjonene Potsdamer Platz og Brandenburg.


Guide til Holocaust-minnesmerket


Kart