Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.

Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


De beste tingene å gjøre i Barcelona

Se de 41 forskjellige aktivitetene du kan gjøre i Barcelona

Den stolte byen Barcelona, har mange herlige aktiviteter å by på.

Med et iskaldt glass gin & tonic kan du nyte late dager ved Middelhavet. Eller du kan bli med fiskere ut og hente ut havets herligste delikatesser. Kanskje er det en av festivalene som lokker deg hit – Primavera Sound selger nesten 200 000 billetter til sitt årlige 5-dagers party. Mat og drikke i verdensklasse kulturopplevelser og historie; alle er aktiviteter som man kan hive seg uti i Barcelona.

Spanias nest største by ligger langs Middelhavet med kortere vei til resten av Europa enn resten av landet og dette har gjort byen åpen

innbydende og veldig internasjonal. Allikevel er det ting å gjøre i Barcelona som er veldig typiske for byen og som man ikke finner mange andre steder. Husk at Barcelona er katalansk i første rekke spansk i andre. De aller fleste skilt og offentlige dokumenter er på det lokale språket så ikke bli bekymret om du tror at skolespansken har tapt seg. Barcelonas største personligheter Gaudí Miró og Dalí er alle viktige bidragsytere til den katalanske kulturen – ikke den spanske.

Byens store landemerker er verdenskjente og vel verdt et besøk. Gaudís arkitektur er helt unik for Barcelona og man bør i hvert fall få med seg Parc Güell La Pedrera og La Sagrada Familia. Alle disse bygningene ligger enkelt til i sentrum og representerer noe av det fremste og mest nyskapende som skjedde i arkitekturen på begynnelsen av 1900-tallet. Mens Antonin Gaudí revolusjonerte arkitekturen gikk Salvador Dalí sine egne veier innen malerkunsten. Museet dedikert til hans livsverk – Dalí Theatre-Museum – finner man i byen Figüeres en times togtur utenfor Barcelona. Er det én ting å gjøre utenfor byen på reisen er det dette. Publikum blir transportert til kunstnerens surrealistiske verden på et blunk.

Mye mer enn kunst

Men Barcelona har mye mer å by på enn gallerier og arkitektur. Den store turiststripa La Rambla er ikke til å unngå og selv om det kan bli litt mange "levende statuer" ølselgere og suvenirbutikker er det en ypperlig måte å kjenne på byens puls. Skal du på shoppingtur til Barcelona kan du starte her. Det er også en rekke flotte restauranter som ligger enten på La Rambla eller rett ved. Går man vekk fra hovedstripa kan man i tillegg velge mellom de flotte gamle bydelene El Raval Ciutat Vella Born eller Barri Gòtic. Det føles lett å gå seg vill i disse vakre bakgatene og skjer det er det bare én ting å gjøre: Stikk hodet inn på en av de mange koselige barene ta et lite copa de tinto og nyt atmosfæren mens du får veibeskrivelsen ut til hovedveien igjen.

Har du med barn er havneområdet en fantastisk lekeplass og akvariet er en veldig populær Barcelona-aktivitet. Her kan man vandre i timevis og la seg fascinere av det marine liv. Etter besøket har man en rekke spisesteder i La Barceloneta å velge mellom. Velg mellom paella tapas eller andre lekre spanske retter.

Barcelona er lett tilgjengelig fra Norge og stadig flere nordmenn får opp øynene for denne deilige livlige og genuine byen. Som sagt finnes det mange ting å gjøre i storbyen men du kan enkelt dra på en weekendtur til Barcelona fra Norge. Kanksje det lønner seg å bestille billetter til ting å gjøre før du drar slik at du kan få mest ut av turen.

Kart

Discover neighborhoods in Barcelona

Barri Gòtic

Barri Gòtic har mye å by på, blant annet flotte katedraler og spennende butikker. Du bør absolutt få med deg attraksjoner som La Rambla og Port Vell, og hopper du på metroen på Jaume I stasjon eller Liceu stasjon, kan du utforske mer av byen.

KatedralShoppingArkitektur

Eixample

Eixample har mye å by på, blant annet flerfoldige kaféer og spennende butikker. Du bør absolutt få med deg attraksjoner som Casa Batllo og Passeig de Gracia, og hopper du på metroen på Passeig de Gràcia stasjon eller Diagonal stasjon, kan du utforske mer av byen.

ArkitekturKunstKatedral

Gracia

Særegen arkitektur, hyggelige kaféer og spennende butikker er bare noe av det som trekker folk til Gracia. Mens du er her, bør du også få med deg Park Guell og Passeig de Gracia, og for å komme deg rundt i byen er det bare å hoppe på metroen på Lesseps stasjon eller Vallcarca stasjon.

ArkitekturKunstKafé

Barceloneta

Mange reiser til Barceloneta på grunn av vakre strender, god mat og vakker sjøutsikt. Mens du er i byen, bør du også få med deg attraksjoner som Barceloneta strand og San Sebastian-stranden.

Beach ViewSjøArkitektur

Poblenou

Poblenou kan friste med blant annet vakre strender, og du bør også få med deg kjente attraksjoner som Bogatell strand og Mar Bella strand. For å se mer av Barcelona er det bare å hoppe på metroen på Poblenou stasjon eller Llacuna stasjon.

Beach ViewFamilievennligBusiness

El Raval

El Raval har mye å by på, blant annet trivelige barer og spennende butikker. Du bør absolutt få med deg attraksjoner som Palau Guell og Boqueria marked, og hopper du på metroen på Parc de Montjuïc stasjon eller Paral-lel stasjon, kan du utforske mer av byen.

ArkitekturShoppingMiddag