Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


De beste tingene å gjøre i Barcelona

Se de 140 forskjellige aktivitetene du kan gjøre i Barcelona

Den stolte byen Barcelona, har mange herlige aktiviteter å by på.

Med et iskaldt glass gin & tonic kan du nyte late dager ved Middelhavet. Eller du kan bli med fiskere ut og hente ut havets herligste delikatesser. Kanskje er det en av festivalene som lokker deg hit – Primavera Sound selger nesten 200 000 billetter til sitt årlige 5-dagers party. Mat og drikke i verdensklasse, kulturopplevelser og historie; alle er aktiviteter som man kan hive seg uti i Barcelona.

Spanias nest største by ligger langs Middelhavet, med kortere vei til resten av Europa enn resten av landet, og dette har gjort byen åpen, innbydende og veldig internasjonal. Allikevel er det ting å gjøre i Barcelona som er veldig typiske for byen, og som man ikke finner mange andre steder. Husk at Barcelona er katalansk i første rekke, spansk i andre. De aller fleste skilt og offentlige dokumenter er på det lokale språket, så ikke bli bekymret om du tror at skolespansken har tapt seg. Barcelonas største personligheter, Gaudí, Miró og Dalí, er alle viktige bidragsytere til den katalanske kulturen – ikke den spanske.

Byens store landemerker er verdenskjente, og vel verdt et besøk. Gaudís arkitektur er helt unik for Barcelona, og man bør i hvert fall få med seg Parc Güell, La Pedrera og La Sagrada Familia. Alle disse bygningene ligger enkelt til i sentrum, og representerer noe av det fremste og mest nyskapende som skjedde i arkitekturen på begynnelsen av 1900-tallet. Mens Antonin Gaudí revolusjonerte arkitekturen, gikk Salvador Dalí sine egne veier innen malerkunsten. Museet dedikert til hans livsverk – Dalí Theatre-Museum – finner man i byen Figüeres, en times togtur utenfor Barcelona. Er det én ting å gjøre utenfor byen på reisen, er det dette. Publikum blir transportert til kunstnerens surrealistiske verden på et blunk.

Mye mer enn kunst

Men Barcelona har mye mer å by på enn gallerier og arkitektur. Den store turiststripa La Rambla er ikke til å unngå, og selv om det kan bli litt mange "levende statuer", ølselgere og suvenirbutikker, er det en ypperlig måte å kjenne på byens puls. Skal du på shoppingtur til Barcelona, kan du starte her. Det er også en rekke flotte restauranter som ligger enten på La Rambla eller rett ved. Går man vekk fra hovedstripa, kan man i tillegg velge mellom de flotte gamle bydelene El Raval, Ciutat Vella, Born eller Barri Gòtic. Det føles lett å gå seg vill i disse vakre bakgatene, og skjer det, er det bare én ting å gjøre: Stikk hodet inn på en av de mange koselige barene, ta et lite copa de tinto og nyt atmosfæren mens du får veibeskrivelsen ut til hovedveien igjen.

Har du med barn, er havneområdet en fantastisk lekeplass, og akvariet er en veldig populær Barcelona-aktivitet. Her kan man vandre i timevis, og la seg fascinere av det marine liv. Etter besøket, har man en rekke spisesteder i La Barceloneta å velge mellom. Velg mellom paella, tapas eller andre lekre, spanske retter.

Barcelona er lett tilgjengelig fra Norge, og stadig flere nordmenn får opp øynene for denne deilige, livlige og genuine byen. Som sagt finnes det mange ting å gjøre i storbyen, men du kan enkelt dra på en weekendtur til Barcelona fra Norge. Kanksje det lønner seg å bestille billetter til ting å gjøre før du drar, slik at du kan få mest ut av turen.