Sydney

Reiseguide
Sydney fasiliteter samt bro, nattbilder og moderne arkitektur

Reis til Sydney, byen som er velsignet med mer enn 100 strender, og som summer med ungdommelig vitalitet. Når det kommer til det gode liv, er det vanskelig å overgå denne havnebyen.

Sydney er hovedstad i New South Wales, og hjem til mer enn fire millioner mennesker, og byen er en av de mest kosmopolitiske byene på jorden. Denne relativt unge byen er utstyrt med en voldsom, smittende optimisme, og de solbrune innbyggerne er like komfortable på surfebrett som de er når det kommer til ballett.

Den gylne sanden og det glitrende vannet på Bondi Beach, og de lett gjenkjennelige kurvene til operahuset i Sydney, gjør denne byen til en fotografs drøm.

Start eventyret ditt i denne havnebyen med en «Skywalk» i Sydney-tårnet. Deretter kan du utforske de kongelige botaniske hagene som ligger i nærheten, og de majestetiske seilene på operahuset i Sydney. En kort spasertur fra Sydneys utendørs svar på New Yorks Grand Central Station, finner du Circular Quay. Fra dette samlingspunktet for transport kan du hoppe på en av kjente Sydney-fergene, og ta turen til nesten hvor som helst langs Sydneys havn. Nær Darling Harbour finner du Sea Life Sydney-akvariet, og Australias nasjonale maritime museum.

Følg vannkanten, hvor det kryr med restauranter og parker, til The Rocks, hvor du nesten kan føle spøkelsene fra byens tidligere straffefanger, som ble oppbevart her, og den sjøfarende fortiden. De som er ute etter spenning kan ta en tur i Wild Mouse-berg-og-dal-banen, som er en del av attraksjonene i Luna Park. Hvis du ikke er redd for høyder, kan du strekke bena med «BridgeClimb», som du finner på havnebroen i Sydney – det er virkelig en svimlende opplevelse.

Hils på kenguruer, koalabjørner og nebbdyr i Taronga Zoo. Pass også på å få med deg showet med frittflyvende fugler, med den spektakulære havnen som bakteppe.

En kort spasertur fra sentrum finner du landsbylignende forsteder, som Paddington, Surrey Hills og Newtown. Disse sjarmerende bydelene er spekket med spesielle kafeer, butikker og gallerier. Darlinghurst og Potts Point er populære steder for de som er glade i mat. De beste plassene for shopping er Bondi Junction og Westfield-kjøpesenteret midt i sentrum.

Sydney er et paradis for naturelskere, siden både bushen og strendene aldri er langt unna. Se havnens ujevne kystlinje på en 30 minutters fergetur til Manly Beach, en av byens vakreste strender.

Det er enkelt å komme seg rundt i Sydney, som har et strålende nettverk av tog, busser og ferger. Klimaet er temperert, med varme somre og behagelige, kjølige vintre, noe som gjør havnebyen til et ideelt reisemål i Australia året rundt.

Videoreiseguide til Sydney

Discover neighborhoods in Sydney

The Grace Hotel
The Grace Hotel
4.5 out of 5
77 York Street, Sydney, NSW
Prisen er 1 246 kr per natt fra 12. des. til 12. des.
Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Sydney sentrale forretningsdistrikt og 5 minutters gange unna Pitt Street Mall, Théâtre Royal og SEA LIFE Sydney Aquarium. ...
4.4/5 Wonderful! (1,298 anmeldelser)
"Affordable and charming. Great location"

Anmeldelse skrevet 26. nov. 2021

The Grace Hotel
Shangri-La Sydney
Shangri-La Sydney
5 out of 5
176 Cumberland Street, The Rocks, NSW
Prisen er 1 896 kr per natt fra 19. des. til 19. des.
Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Sydney sentrale forretningsdistrikt og 5 minutters gange unna Circular Quay og Samtidskunstmuseum. Dessuten ligger The ...
4.3/5 Excellent! (1,962 anmeldelser)
Supert.
"Fantastisk hotell."

Anmeldelse skrevet 19. des. 2019

Shangri-La Sydney
Four Seasons Hotel Sydney
Four Seasons Hotel Sydney
5 out of 5
199 George St., Sydney, NSW
Fullt refunderbart
Prisen er 1 914 kr per natt fra 29. des. til 29. des.
Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Sydney, få skritt unna Circular Quay og Samtidskunstmuseum. Dessuten ligger The Rocks Markets ...
4.7/5 Exceptional! (1,809 anmeldelser)
Høy kvalitet!
"Veldig flott hotell! Anbefales’"

Anmeldelse skrevet 22. des. 2019

Four Seasons Hotel Sydney
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Meriton Suites Kent Street, Sydney
Meriton Suites Kent Street, Sydney
5 out of 5
528 Kent Street, Sydney, NSW
Denne leiligheten i luksuriøs stil ligger i Sydney sentrale forretningsdistrikt og 5 minutters gange unna Sydney rådhus og The Galeries. Dessuten ligger Nattmarked ...
4.4/5 Wonderful! (1,210 anmeldelser)
Flott leilighet
"Flott leilighet som lå veldig sentralt til alt. Vi var der i 4 netter og var fornøyd med alt. Benyttet bassenget i 15 etg ( litt kaldt vann i bassenget ) men ellers bra."

Anmeldelse skrevet 20. mai 2018

Meriton Suites Kent Street, Sydney
Meriton Suites Sussex Street
Meriton Suites Sussex Street
5 out of 5
234 Sussex Street, Sydney, NSW
Dette leilighetshotellet i luksuriøs stil ligger i Darling Harbour og 10 minutters gange unna Sydney rådhus, SEA LIFE Sydney Aquarium og International Convention ...
4.6/5 Exceptional! (366 anmeldelser)
"Clean, Modern, spacious"

Anmeldelse skrevet 4. des. 2021

Meriton Suites Sussex Street
Meriton Suites Pitt Street, Sydney
Meriton Suites Pitt Street, Sydney
5 out of 5
329 Pitt Street, Sydney, NSW
Denne leiligheten i luksuriøs stil ligger i Sydney sentrale forretningsdistrikt og få skritt unna The Galeries og Sydney rådhus. Dessuten ligger Queen Victoria-bygningen ...
4.5/5 Wonderful! (526 anmeldelser)
"Loved the spacious well appointed apartment. Great location, very clean and surprisingly quiet. The gym was disappointing - absolutely no working cardio equipment, just some weights that were usable but no wipes or towels to sanitize anything. Sydney itself was outstanding and we really loved our ..."

Anmeldelse skrevet 14. nov. 2021

Meriton Suites Pitt Street, Sydney
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Sydney

Populære aktiviteter i Sydney

Byer nær Sydney