Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

Sandefjord
Reiseguide

Sandefjord

Med en kystlinje på 146 kilometer og en historie sterkt preget av hvalfangst, er Sandefjord midt i blinken for en helgetur ved sjøen.

Sandefjord har en fantastisk plassering langs Oslofjorden, og er spesielt populært på sommeren. De to halvøyene Østerøya og Vesterøya tilbyr begge turstier langs kysten , og har en rekke fine badestrender som er egnet for hele familien. Det er også utleie av båt, kano og kajakk ved Langeby utenfor Sandefjord sentrum, for den som ønsker en aktiv ferie.

I løpet av din ferie i Sandefjord kommer du til å merke hvor preget byen er av hvalfangstindustrien som spilte en vesentlig rolle for utviklingen av området. Allerede i indre havn finner du Hvalfangstmonumentet , og rett i nærheten ligger Southern Actor , verdens eneste gjenværende, fullt operative hvalbåt.

Selve Hvalfangstmuseet i Sandefjord er Europas eneste spesialmuseum innenfor hval og hvalfangsthistorie. Bygningen er fra 1917 og hovedattraksjonen er en modell av en blåhval i full størrelse. Senteret har aktivitetsrom for barna, som også kommer inn gratis.

Skipsreder Anders Jahres gamle bolig, Midtåsen , er nå et vernet kulturminne med parkanlegg, trapper og fontener. I Midtåsen Skulpturpaviljong og skulpturpark finner du 16 verker av Knut Steen i marmor og bronse.

Preståsen er et turområde ovenfor Sandefjord der du kan nyte utsikten til både byen og havnen. Hit kom ofte besøkende på det tidligere kurbadet for å mosjonere og male naturen. Innunder Preståsen ligger Bjerggata med sin idylliske trebebyggelse som på grunn av plasseringen sin unnslapp bybrannene. Her bodde det hvalfangere og håndverkere rundt forrige århundreskifte.

Etter fire bybranner i perioden 1892–1922 ble store deler av Sandefjord sentrum bygget om, og mange bygninger er derfor oppført i jugendstil. Selv om stedet ikke lenger har noe kurbad, er Badeparken en del av bybildet og tilbyr avslapning for store og små midt i hjertet av byen. På en litt regntung dag kan du heller ta med familien til det store fornøyelsessenteret Metro Bowling og Lekeland.

Sandefjord er lett tilgjengelig med bil, buss, tog og til og med fly, da Sandefjord lufthavn Torp ligger en drøy mil fra sentrum. Vil du se byen fra lufta, flyr Norges eldste flyvedyktige passasjerfly, en DC3 Dakota fra 1942, fra Torp i sommersesongen.

Hotel Kong Carl
Hotel Kong Carl
3.5 out of 5
Torggata 9, Sandefjord
Prisen er 1 095 kr per natt fra 30. mai til 30. mai
Dette hotellet med en historisk profil ligger i Sandefjord og 5 minutters gange unna Bakgaarden og Sandefjord museum. Dessuten ligger Hvalfangstmonumentet og ...
4.1/5Very Good! (626 anmeldelser)
Anbefales sterkt 👍
"Var der to netter fra fredag til søndag. Aldeles nydelig servise og så hyggelige ansatte. Spiste middag en kveld og det var bare så nydelig. Koselige rom og sjel i dette hotellet. Sentralt og alt er på tre minutters avstand. Anbefales.."

Anmeldelse skrevet 15. feb. 2021

Hotel Kong Carl
Clarion Collection Hotel Atlantic
Clarion Collection Hotel Atlantic
3.5 out of 5
Jernbanealléen 33, Sandefjord
Prisen er 1 153 kr per natt fra 23. mai til 23. mai
Dette hotellet ligger midt i hjertet av Sandefjord og 5 minutters gange unna Olav's Chapel og Sandefjord museum. Dessuten ligger Bakgaarden og Hvalfangstmonumentet ...
4.4/5Excellent! (558 anmeldelser)
Vi kommer tilbake 👍
"Nydelig rom og loungen område. Rent og pent over alt. Kjempehyggelig betjening og god mat. Vi er veldig fornøyd med hele opplevelsen."

Anmeldelse skrevet 14. des. 2020

Clarion Collection Hotel Atlantic
Scandic Park Sandefjord
Scandic Park Sandefjord
3.5 out of 5
Strandpromenaden 9, Sandefjord
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 161 kr per natt fra 3. jun. til 3. jun.
Dette hotellet med et spa ligger på strandpromenaden og 10 minutters gange unna Hvalfangstmonumentet og Sandefjord museum. Dessuten ligger Midtasen Sculpture ...
4.1/5Very Good! (987 anmeldelser)
Fornøyd
"Fine rom, hyggelige folk i resepsjonen. Vi koste oss."

Anmeldelse skrevet 30. nov. 2020

Scandic Park Sandefjord
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
5 Roms Overnatting i Sandefjord
5 Roms Overnatting i Sandefjord
Grindholmveien 21, Sandefjord, Vestfold og Telemark
Dette feriehjemmet ligger i Sandefjord, 3 kilometer unna Skjellvika og 3,6 kilometer unna Hagaløkka. Dessuten ligger Sandefjord museum og Olav's Chapel kun 10 ...
5 Roms Overnatting i Sandefjord
Royal Apartment Sandefjord City Centre
Royal Apartment Sandefjord City Centre
4 out of 5
Rådhusgata 12, Sandefjord
Denne leiligheten ligger i Sandefjord og 5 minutters gange unna Sandefjord museum og Olav's Chapel. Dessuten ligger Bakgaarden og Hvalfangstmonumentet kun 10 ...
4.1/5Very Good! (7 anmeldelser)
Sandefjords ferie
"Meget sentralt, fin leilighet, enkel måte å kommunisere på. Bra beskrivelse av hvor det lå, hvordan man fikk nøkler osv. Vi er meget fornøyde og kan fint anbefale leiligheten."

Anmeldelse skrevet 29. jul. 2020

Royal Apartment Sandefjord City Centre
Your Place to Stay, Sandefjord
Your Place to Stay, Sandefjord
Odinsvei, 1, Sandefjord, Vestfold og Telemark
Denne villaen ligger i Sandefjord og 2 kilometer unna Midtasen Sculpture Park, Olav's Chapel og Sandefjord museum. Dessuten ligger Bakgaarden og Hvalfangstmonumentet ...
5/5Exceptional! (1 anmeldelse)
perfekt
"Hat alles wunderbar gepasst. Küche ist sehr gut ausgestattet, so dass man auch für eine grosse Familie (wir waren 6 Erwachsene und 2 Babies) kochen kann. Können das Haus nur empfehlen"

Anmeldelse skrevet 4. okt. 2019

Your Place to Stay, Sandefjord
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Sandefjord

Populære aktiviteter i Sandefjord

Anmeldelser av Sandefjord

4

Populært reisemål

5 - Fantastisk
2
5 - Fantastisk 15.384615384615385%
4 - Bra
9
4 - Bra 69.23076923076923%
3 - OK
2
3 - OK 15.384615384615385%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

3/5 - OK

Verifisert reisende

29. nov. 2019

Var ikke inne i byen denne gangen.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

11. jul. 2019

enkelt og vandre rundt, kort vei til terminalen til båten

3/5 - OK

Verifisert reisende

8. jul. 2019

Greit sted for en dag

4/5 - Bra

Verifisert reisende

23. apr. 2019

Flott sentrum

Byer nær Sandefjord