Sandefjord

Reiseguide
Sandefjord
Med en kystlinje på 146 kilometer og en historie sterkt preget av hvalfangst, er Sandefjord midt i blinken for en helgetur ved sjøen.

Sandefjord har en fantastisk plassering langs Oslofjorden, og er spesielt populært på sommeren. De to halvøyene Østerøya og Vesterøya tilbyr begge turstier langs kysten , og har en rekke fine badestrender som er egnet for hele familien. Det er også utleie av båt, kano og kajakk ved Langeby utenfor Sandefjord sentrum, for den som ønsker en aktiv ferie.

I løpet av din ferie i Sandefjord kommer du til å merke hvor preget byen er av hvalfangstindustrien som spilte en vesentlig rolle for utviklingen av området. Allerede i indre havn finner du Hvalfangstmonumentet , og rett i nærheten ligger Southern Actor , verdens eneste gjenværende, fullt operative hvalbåt.

Selve Hvalfangstmuseet i Sandefjord er Europas eneste spesialmuseum innenfor hval og hvalfangsthistorie. Bygningen er fra 1917 og hovedattraksjonen er en modell av en blåhval i full størrelse. Senteret har aktivitetsrom for barna, som også kommer inn gratis.

Skipsreder Anders Jahres gamle bolig, Midtåsen , er nå et vernet kulturminne med parkanlegg, trapper og fontener. I Midtåsen Skulpturpaviljong og skulpturpark finner du 16 verker av Knut Steen i marmor og bronse.

Preståsen er et turområde ovenfor Sandefjord der du kan nyte utsikten til både byen og havnen. Hit kom ofte besøkende på det tidligere kurbadet for å mosjonere og male naturen. Innunder Preståsen ligger Bjerggata med sin idylliske trebebyggelse som på grunn av plasseringen sin unnslapp bybrannene. Her bodde det hvalfangere og håndverkere rundt forrige århundreskifte.

Etter fire bybranner i perioden 1892–1922 ble store deler av Sandefjord sentrum bygget om, og mange bygninger er derfor oppført i jugendstil. Selv om stedet ikke lenger har noe kurbad, er Badeparken en del av bybildet og tilbyr avslapning for store og små midt i hjertet av byen. På en litt regntung dag kan du heller ta med familien til det store fornøyelsessenteret Metro Bowling og Lekeland.

Sandefjord er lett tilgjengelig med bil, buss, tog og til og med fly, da Sandefjord lufthavn Torp ligger en drøy mil fra sentrum. Vil du se byen fra lufta, flyr Norges eldste flyvedyktige passasjerfly, en DC3 Dakota fra 1942, fra Torp i sommersesongen.

Hotel Kong Carl
Hotel Kong Carl
3.5 out of 5
Torggata 9, Sandefjord, 3210
Prisen er 1 095 kr per natt fra 29. jan. til 30. jan.
1 095 kr
per natt
29. jan.–30. jan.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Sandefjord, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), ...
4,2/5 Excellent! (991 anmeldelser)
"Trivelig og ærverdig hotell. God frokost og trivelig personale. Godt renhold med unntak av tett vask på rommet."

Anmeldelse skrevet 18. jan. 2023

Hotel Kong Carl
Torp Hotel
Torp Hotel
3 out of 5
Fokserodveien 21, Sandefjord, 3241
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 261 kr per natt fra 10. feb. til 11. feb.
1 261 kr
per natt
10. feb.–11. feb.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Sandefjord, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), ...
4,1/5 Very Good! (252 anmeldelser)
"Mørk parkeringsplass, hadde innbrudd i bilen."

Anmeldelse skrevet 11. des. 2022

Torp Hotel
Scandic Park Sandefjord
Scandic Park Sandefjord
3.5 out of 5
Strandpromenaden 9, Sandefjord, 3212
Prisen er 1 339 kr per natt fra 25. feb. til 26. feb.
1 339 kr
per natt
25. feb.–26. feb.
Hvis du bor på dette hotellet med spa i Sandefjord, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og 4 restauranter. ...
4,2/5 Very Good! (1 010 anmeldelser)
"fikk et helt nyoppusset rom helt supert ikke noe å klage på"

Anmeldelse skrevet 31. des. 2022

Scandic Park Sandefjord
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Krokenskogen
Krokenskogen
4 out of 5
Klaras vei 42, Sandefjord, Vestfold og Telemark, 3244
Hvis du bor i denne leiligheten med fasiliteter for forretningsreisende i Sandefjord, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), ...
5/5 Exceptional! (3 anmeldelser)
"Kjempe hyggelig opphold hos Krokenskogen! God kommunikasjon, utrolig hyggelig eiere, god standard på leiligheten. Vi kommer definitivt tilbake :)"

Anmeldelse skrevet 27. nov. 2022

Krokenskogen
Beautiful Home in Sandefjord With 3 Bedrooms and Wifi
Beautiful Home in Sandefjord With 3 Bedrooms and Wifi
Namløsskogen 34, Sandefjord, Vestfold og Telemark, 3237
Du kan bo i denne ferieboligen under turen til Sandefjord. Stedet har blant annet parkering (inkludert), en hage og DVD-spiller på rommet. Populære severdigheter ...
Beautiful Home in Sandefjord With 3 Bedrooms and Wifi
Your place to stay,  Sandefjord
Your place to stay, Sandefjord
Sandefjord, Vestfold
Du kan bo i denne villaen under turen til Sandefjord. Stedet har blant annet parkeringsplasser, 2 bad og et kjøkken. Populære severdigheter som Midtasen Sculpture ...
5/5 Exceptional! (1 anmeldelse)
perfekt
"Hat alles wunderbar gepasst. Küche ist sehr gut ausgestattet, so dass man auch für eine grosse Familie (wir waren 6 Erwachsene und 2 Babies) kochen kann. Können das Haus nur empfehlen"

Anmeldelse skrevet 4. okt. 2019

Your place to stay, Sandefjord
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Byer nær Sandefjord