Ting å gjøre i Riga

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Gamlebyen som inkluderer gatescener, historisk arkitektur og marked

Riga – aktiviteter for kropp og sjel

Riga er et populært sted å reise til for nordmenn. Det er enkelt å komme seg til byen, og prisnivået i byen er lavt. Riga er spesielt godt kjent for én ting, og det er byens mange flotte spa. Hvis du virkelig vil pleie både kropp og sjel i løpet av ferien, er en spaweekend i Riga perfekt for deg. Mange av spaene er tilknyttet hoteller, men det finnes også frittstående spa, som spakjeden Kolonna Spa som har lokaler rundt om i byen. Det er imidlertid nok av ting å gjøre i Riga selv om det ikke frister med spaopplevelser. Byen har mange spennende attraksjoner og severdigheter, så det er bare å glede seg til en innholdsrik ferie.

Sightseeing i Riga – bli kjent med og opplev byen

Hvis du aldri har vært i Riga før, kan det vært fint å kjøpe billett til byens «hopp på, hopp av»-busser. Disse bussene kjører deg rundt til byens største attraksjoner, og du bestemmer selv hvor lang tid du vil tilbringe på hver attraksjon. Hvis du vil få med deg attraksjoner som Latvias nasjonale kunstmuseum og katedralen i Riga, er det den blå linjen du hopper på. Er du mer interessert i å utforske den gamle bydelen, hvor mange av byens attraksjoner og aktiviteter er samlet på samme sted, hopper du på den røde linjen. En annen måte å få oversikt over byen på, er å besøke TV-tårnet i Riga. Med en høyde på 368,5 meter, er dette TV-tårnet det tredje høyeste TV-tårnet i Europa. Fra observasjonsplattformen kan du se det aller meste av byen.

Aktiviteter i Riga for barn

Det mangler ikke på aktiviteter som egner seg godt for hele familien. Lido-komplekset er en stor fornøyelsespark hvor barna blant annet kan delta på kjøreskole eller klatre i klatreveggene. Det kan være ganske mange folk i parken i helgene, så dra på en ukedag hvis du har muligheten til det. Fra oktober til påske kan hele familien dra på sirkus. Det permanente sirkuset i Riga har holdt det gående i snart 100 år, og har et flott show som barna vil kose seg med. Vil dere heller se mange spennende dyr, er dyrehagen i Riga stedet å dra til. I denne dyreparken er det mer enn 3 000 dyr, og inngangsbilletten er svært rimelig.

Riga – ting å gjøre for den eldre garde

Det er mye spennende arkitektur i Riga, og byens kirker er et godt eksempel på dette. Ta turen innom både Maria Magdalena-kirken og St. George-kirken. Sistnevnte er den eldste bygningen i Riga, og i dag er det et museum du kan besøke i denne kirken. Gaten Maza Pils er et annet sted du må besøke i løpet av oppholdet ditt. Navnet på gaten betyr «de små slotts gate», og i denne gaten ligger noen av de vakreste middelalderbygningene i Riga. Hvis du vil finne ut mer om krigens påvirkning på byen, bør du dra innom okkupasjonsmuseet og krigsmuseet i Riga. Vær oppmerksom på at okkupasjonsmuseet holder stengt i januar og februar.


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.Populære steder å besøke