Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.

Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


De beste tingene å gjøre i Riga

Se de 1 forskjellige aktivitetene du kan gjøre i Riga

Riga – aktiviteter for kropp og sjel

Riga er et populært sted å reise til for nordmenn. Det er enkelt å komme seg til byen og prisnivået i byen er lavt. Riga er spesielt godt kjent for én ting og det er byens mange flotte spa. Hvis du virkelig vil pleie både kropp og sjel i løpet av ferien er en spaweekend i Riga perfekt for deg. Mange av spaene er tilknyttet hoteller

men det finnes også frittstående spa som spakjeden Kolonna Spa som har lokaler rundt om i byen. Det er imidlertid nok av ting å gjøre i Riga selv om det ikke frister med spaopplevelser. Byen har mange spennende attraksjoner og severdigheter så det er bare å glede seg til en innholdsrik ferie.

Sightseeing i Riga – bli kjent med og opplev byen

Hvis du aldri har vært i Riga før kan det vært fint å kjøpe billett til byens «hopp på hopp av»-busser. Disse bussene kjører deg rundt til byens største attraksjoner og du bestemmer selv hvor lang tid du vil tilbringe på hver attraksjon. Hvis du vil få med deg attraksjoner som Latvias nasjonale kunstmuseum og katedralen i Riga er det den blå linjen du hopper på. Er du mer interessert i å utforske den gamle bydelen hvor mange av byens attraksjoner og aktiviteter er samlet på samme sted hopper du på den røde linjen. En annen måte å få oversikt over byen på er å besøke TV-tårnet i Riga. Med en høyde på 368 5 meter er dette TV-tårnet det tredje høyeste TV-tårnet i Europa. Fra observasjonsplattformen kan du se det aller meste av byen.

Aktiviteter i Riga for barn

Det mangler ikke på aktiviteter som egner seg godt for hele familien. Lido-komplekset er en stor fornøyelsespark hvor barna blant annet kan delta på kjøreskole eller klatre i klatreveggene. Det kan være ganske mange folk i parken i helgene så dra på en ukedag hvis du har muligheten til det. Fra oktober til påske kan hele familien dra på sirkus. Det permanente sirkuset i Riga har holdt det gående i snart 100 år og har et flott show som barna vil kose seg med. Vil dere heller se mange spennende dyr er dyrehagen i Riga stedet å dra til. I denne dyreparken er det mer enn 3 000 dyr og inngangsbilletten er svært rimelig.

Riga – ting å gjøre for den eldre garde

Det er mye spennende arkitektur i Riga og byens kirker er et godt eksempel på dette. Ta turen innom både Maria Magdalena-kirken og St. George-kirken. Sistnevnte er den eldste bygningen i Riga og i dag er det et museum du kan besøke i denne kirken. Gaten Maza Pils er et annet sted du må besøke i løpet av oppholdet ditt. Navnet på gaten betyr «de små slotts gate» og i denne gaten ligger noen av de vakreste middelalderbygningene i Riga. Hvis du vil finne ut mer om krigens påvirkning på byen bør du dra innom okkupasjonsmuseet og krigsmuseet i Riga. Vær oppmerksom på at okkupasjonsmuseet holder stengt i januar og februar.

Kart

Discover neighborhoods in Riga

Gamlebyen

Gamle kirker, huset til en president og restene av forsvarsmuren fra middelalderen gjør spaserturen gjennom Rigas gamleby til en spennende opplevelse.

ShoppingHistoriske bygningerRomantisk

Centrs

God mat er noe av det som trekker folk til Centrs, og mens du er her, kan du også ta turen til Latvisk kunstmuseum og Frihetsmonumentet.

RomantiskShoppingBusiness

Zemgale forstatd

Historiske steder og vakker elveutsikt er bare noe av det som gjør Zemgale forstatd verdt et besøk. Mens du utforsker området, bør du også ta turen til SPICE og Latvias historiske jernbanemuseum.

KirkerKatedralerHistoriske bygninger

Latgale forstad

Latgale forstad er kjent for blant annet flotte kirker, og du bør også få med deg populære attraksjoner som Riga hovedmarked og Det latviske vitenskapsakademiet.

KatedralerKirkerHistoriske bygninger

Vidzeme forstad

Spennende butikker og god mat er bare noe av det som gjør Vidzeme forstad verdt et besøk. Mens du utforsker området, bør du også ta turen til Arena Riga og Olympisk sportssenter.

ØkonomiBusinessShopping

Nordre distrikt

Både fine parker og nydelig sjøutsikt står på menyen i Nordre distrikt. Du bør også sette av tid til å få med deg Riga zoologiske hage og Mezapark.

SvømmingGolfMarinaer