Latvia

Reiseguide
Gamlebyen som inkluderer gatescener, historisk arkitektur og marked
Slapp av ved Østersjøen på en 18 timer lang sommerdag. Få en omvisning på et frossent middelalderslott på en kald vintermorgen i dette tidligere sovjetiske landet med lang historie.

Dra på reise til Latvia, den baltiske nasjonen der du finner middelalderruiner og sovjetiske monumenter. Med en tusen år lang handelshistorie, takket være den strategiske plasseringen, er Latvia full av gamle fort og festninger. Det er også et sommerferiereisemål i Øst-Europa, med strendene langs Østersjøkysten i en ellers så strandløs region.

Besøk Riga, som er hovedstaden i Latvia, for å se en imponerende samling middelaldersk og moderne arkitektur. Gamlebyen har en høy konsentrasjon av gamle bygninger. I dag bor den latviske presidenten på Riga slott, som ble bygget på 1400-tallet. Ta heisen opp i kirketårnet i St. Peters kirke for å få en flott utsikt over byen fra 72meter. Riga er også stolt av sine moderne bygninger, blant annet 800 byggverk i art nouveau-stil og den sovjetiske skyskraperen til Det latviske vitenskapsakademiet.

Østersjøkysten til Latvia har lenge vært et populært feriested for østeuropeere fra hele regionen. Dra vestover fra Riga til Jurmala, som er Latvias største ferieby, der 33km med strand langs Østersjøen venter på deg. Følg kystlinjen nordover til Kolkasrags, en spiss odde der vannet fra Rigagulfen møter Østersjøen. Et fyrtårn har utsikt over det urolige vannet.

Utforsk innlandet i Latvia der du finner et bredt utvalg gamle slott og festninger. Gauja nasjonalpark, en kupert skog øst for Riga, skjuler mange ruiner fra 1200-tallet blant sine trær og daler. De to tårnene til Turaida slott stiger høyt over den lille byen Sigulda. Ta en nærmere titt på omgivelsene rundt byen for å finne Sigulda nye slott og Krimulda slott, med en taubane som gir vakker utsikt over dalen rundt. Cesis slott står dypere inn i skogen, med godt bevarte steinmurer som ble bygget i 1213.

Reis til Latvia via Riga internasjonale flyplass eller reis til byen med tog eller ferge fra Skandinavia. I Latvia kan du komme deg til de fleste byer med tog fra Riga. Få mest mulig ut av oppholdet ved å komme hit om sommeren, da dagene er veldig lange.

Latvia – populære byer

Riga
Riga
Kjent for Historisk, Shopping og Business
Riga er kjent for historisk arkitektur, parker, festivaler og musikk.

Grunner til å reise

  • Riga hovedmarked
  • Latvias nasjonalbibliotek
Sigulda
Sigulda
Sigulda er hjem til severdigheter som Gauja nasjonalpark og Ligatnes Nature Trails.

Grunner til å reise

  • Gauja nasjonalpark
Jurmala
Jurmala
Kjent for Strender, Spa og Fritidsaktiviteter
Jurmala venter: spa, strender, sjøutsikt og mye mer!