Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

KrakowPolen

Legg neste langhelg til Krakow, en by som stadig blir mer populær blant reiselystne nordmenn Byen er en av Polens eldste byer, og Gamlebyen har sjarmert mang en turist på besøk med sin kongelige arkitektur og idylliske kaffestuer. Dette er også den naturlige basen for besøkende som ønsker å besøke Auschwitz-Birkenau, den beryktede konsentrasjonsleiren under andre verdenskrig, som til tross for sin triste bakgrunn er verdt å få med seg som en del av verdenshistorien.

Krakow er en perfekt by for en weekendtur med familien, venner eller med kjærestenMed røtter som går tilbake over 22 000 år kan byen sies å være særdeles gammel, og selvom det ikke er mye man ser til disse forhistoriske tidene har byen fortsatt en sjarmerende gammel storhet ved seg, særlig i gamlebyen. Legenden sier at byen ble bygget på grotten til en drage som den mytiske Kong Krak hadde drept, men første registrering av navnet kom for over 1000 år siden da en jødisk handelsmann kom fra Spania, og beskrev byen som en viktig handelsby i de slaviske områdene. Uansett hvilke historier man velger å tro på så er det en spennende by å vandre rundt i, da Krakow har spilt en viktig rolle i området over lang tid.

Krakow er en gammel kongelig hovedstad, og særlig gamlebyen preges av sjarmerende arkitektur. Det er her du finner de fleste turistattrasjonene, så det er verdt å sette av litt tid til å tusle rundt i gatene her. En fin måte å oppleve byen på er ved å gå hele Royal Way, fra St. Florian's Gate, ned Floriańska, gjennom Rynek Główny, og ned Grodzka til Wawel slott. Ta deg tid underveis til å sette deg ned på en av byens mange kaffesteder og hør på Hejnał Mariacki, et slags trompetsignal. Dette spilles hver time fra klokketårnet i St Mary kirken, og er til minne om en trompetist som ble skutt og drept av en Tatarpil i 1241. Det anbefales også et lite cruise nedover elven når sommeren viser seg fra sin beste side.

De fleste ønsker selvsagt å få med seg gamlebyen når de er i Krakow, men glem heller ikke områdene rundt. Kazimierz er et veldig intressanto område hvor man blant annet finner synagogen Remuh. Atmosfæren er fantastisk, og en smule melankolsk. Området Nowa Huta er også verdt et besøk, da dette bærer tydelig preg av å ha blitt bygget under kommunisttiden for folk som jobbet i de store stålfabrikkene. Arkitekturen er typisk for tiden, med store bygninger rundt grønne områder. Området er også i dag et av byens fattige områder, så man kan virkelig føle hvordan det var for 50 år siden.

Mange som kommer til Krakow ønsker å få med seg Auschwitz-Birkenau konsentrasjonsleiren som ligger like utenfor. Konsentrasjonsleiren ble opprettet av nazistene under andre verdenskrig, og har forblitt et av de mest gripende og kjente symbolene på de forferdelige overgrepene som fant sted under krigen.

Hvor du bør bo i Krakow

Krakow som viser moderne arkitektur

Sentrum

4.5/5Wonderful!(120 anmeldelser av området)

Spennende butikker er bare én av grunnene til at mange reiser til Sentrum. Hvis du har tid til å utforske litt, bør du ta turen til Markedsplassen og Wawel slott.

Sentrum
Krakow fasiliteter samt kulturarv og by i tillegg til en stor gruppe med mennesker

Gamlebyen

4.5/5Wonderful!(45 anmeldelser av området)

Gamlebyen kan friste med blant annet spennende butikker. Du bør også få med deg severdigheter som Markedsplassen og Mariabasilikaen.

Gamlebyen
Kazimierz fasiliteter samt by og torg eller plass

Kazimierz

4/5Very Good!(9 anmeldelser av området)

God mat er noe av det som trekker folk til Kazimierz, og mens du er her, kan du også ta turen til Den jødiske kirkegården og Old synagoge.

Kazimierz
Krakow som viser by og kulturarv i tillegg til en liten gruppe med mennesker

Stare Miasto

Interessante museer og flotte kirker er noen av grunnene til at mange drar til Stare Miasto, og når du først er her, bør du også ta turen til Markedsplassen og Wawel slott.

Stare Miasto
Museum of Contemporary Art in Krakow i tillegg til par

Podgórze

4/5Very Good!(3 anmeldelser av området)

God mat og vakker elveutsikt er noen av grunnene til at mange drar til Podgórze, og når du først er her, bør du også ta turen til Oskar Schindlers fabrikk og St. Joseph's kirke.

Podgórze
Kleparz, Krakow, Lillepolske voivodskap, Polen

Kleparz

God mat er noe av det som trekker folk til Kleparz, og mens du er i byen, kan du få med deg populære attraksjoner som Planty og Foto – medium – kunstgalleri.

Kleparz

De mest populære hotellene i Krakow

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Betmanowska Main Square Residence
Betmanowska Main Square Residence
4 out of 5
Ul. Rynek Glowny 44, Krakow
Prisen er 821 kr per natt

Dette hotellet ligger i Gamlebyen og få skritt unna Ravmuseet, Markedsplassen og Mariabasilikaen. Dessuten ligger Tekstilhallen og Krakow Barbican kun 10 minutter ...

4.9/5Exceptional! (1,132 anmeldelser)
Fantastisk for parferie

"Fantastisk hotell for parferie! Helt utrolig beliggenhet, betjening som strekker seg for å imøtekomme ønsker, flott utsikt og store, fine rom. Virkelig et unikt hotell og vi hadde en fantastisk ferie her. Hadde juniorsuite med boblebad på rommet, og fikk gratis prosecco ved ankomst og gratis mineralvann ..."…"

Anmeldelse skrevet 18. feb. 2020

Betmanowska Main Square Residence
Hotel Eden
Hotel Eden
3 out of 5
Ciemna 15, Krakow, Lesser Poland
Prisen er 673 kr per natt

Dette hotellet ligger i Kazimierz og få skritt unna Old synagoge og Den jødiske kirkegården. Dessuten ligger Wawel slott og Oskar Schindlers fabrikk kun 2 kilometer ...

4.4/5Excellent! (234 anmeldelser)
Hyggelig område i Krakow 9

"Ligger i det jødiske området, men likevel sentralt. Mange hyggelige spisesteder overalt. Frokostkjelleren på hotellet var spesiell. Den er gravd ut som en saltgrotte. Komme gjerne tilbake."…"

Anmeldelse skrevet 2. aug. 2018

Hotel Eden
Galaxy Hotel
Galaxy Hotel
4 out of 5
ul. Gesia 22a, Krakow, Lesser Poland
Prisen er 694 kr per natt

Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Krakow og 15 minutters gange unna Cracovia forretningssenter, Oskar Schindlers fabrikk ...

4.4/5Wonderful! (994 anmeldelser)
Romantisk weekend

"Hadde en suite med soverom, stue med sofa og spisebord, stort bad pluss ekstra toalettrom. Stille og rolig både på rommet og i området rundt hotellet. Ikke det mest sentrale, men taxi er latterlig billig så det var ikke noe problem. Ikke mye å utsette på hotellet, men sengen var litt hard, personalet ..."…"

Anmeldelse skrevet 17. feb. 2020

Galaxy Hotel

Populære steder å besøke i Krakow

Markedsplassen
Bilde av Markedsplassen

Markedsplassen

4.5/5(66 anmeldelser)

Dersom du besøker det velkjente shoppingområdet Markedsplassen, kan du se etter den perfekte suveniren å ta med hjem fra reisen til Krakow. Dette kulturelle området har både interessante museer og kirker du bør oppleve.

Wieliczka saltgruve
Bilde av Wieliczka saltgruve

Wieliczka saltgruve

4.5/5(30 anmeldelser)

Denne saltgruven, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste, består blant annet av kapeller laget av salt, en underjordisk innsjø og et museum.  

Oskar Schindlers fabrikk
Bilde av Oskar Schindlers fabrikk

Oskar Schindlers fabrikk

4/5(11 anmeldelser)

Få en bedre forståelse av hvordan det må ha vært å bo i Kraków under krigen gjennom et besøk på fabrikken som ble verdensberømt i filmen "Schindlers liste".

Wawel slott
Bilde av Wawel slott

Wawel slott

4.5/5(45 anmeldelser)

I Krakóws største slott kan du se polske kongers kroningssverd, elegante kongelige rom, renessansemalerier og underjordiske ganger.  

Mariabasilikaen
Bilde av Mariabasilikaen

Mariabasilikaen

4.5/5(34 anmeldelser)

Bli bedre kjent med de mange historiene som er tilknyttet denne gotiske kirken og se dets fantastiske alter fra 1400-tallet.  

Krakow Barbican
Bilde av Krakow Barbican

Krakow Barbican

4.5/5(27 anmeldelser)

Ta deg en tur rundt i bygningen som en gang i tiden var med på å beskytte Kraków, og som i dag er en av de best bevarte i sitt slag i Europa.

Populære aktiviteter i Krakow

Forestilling med polsk folkemusikk og tradisjonell middag
Bilde av Forestilling med polsk folkemusikk og tradisjonell middag

Forestilling med polsk folkemusikk og tradisjonell middag

Anbefales av 78 % av reisende
310 kr
per voksen
Guidet omvisning på Oskar Schindler-museet
Bilde av Guidet omvisning på Oskar Schindler-museet

Guidet omvisning på Oskar Schindler-museet

Anbefales av 78 % av reisende
184 kr
per voksen
Guidet bytur med sykkel
Bilde av Guidet bytur med sykkel

Guidet bytur med sykkel

Anbefales av 94 % av reisende
304 kr
per voksen

Anmeldelser av Krakow

4.6

Populært reisemål

5 - Fantastisk
84
5 - Fantastisk 60.869565217391305%
4 - Bra
51
4 - Bra 36.95652173913044%
3 - OK
3
3 - OK 2.1739130434782608%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

4/5 - Bra

Verifisert reisende

26. feb. 2020

Koselig by med mye historie . Synes generelt at de som jobber i butikker er dårlig service innstilte. Tror ikke jeg så en person bak disken som smilte, unntagen de som jobbet på restauranter

4/5 - Bra

Verifisert reisende

7. des. 2019

Flott by

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

6. des. 2019

Flott by. Fint å vege på ferie på vinteren også. Nydeleg julepynta gater og masse artig på markedet. Og ikkje minst veldig god mat overalt.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

1. des. 2019

Besøkte julemarkedet. Deilig opplevelse. Anbefales!

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

30. nov. 2019

En by man må tilbake til

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

18. nov. 2019

Fantatisk by!

Andre steder som Krakow