Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

Krakow
Reiseguide

Wawel slott fasiliteter samt by, historisk arkitektur og slott

Legg neste langhelg til Krakow, en by som stadig blir mer populær blant reiselystne nordmenn Byen er en av Polens eldste byer, og Gamlebyen har sjarmert mang en turist på besøk med sin kongelige arkitektur og idylliske kaffestuer. Dette er også den naturlige basen for besøkende som ønsker å besøke Auschwitz-Birkenau, den beryktede konsentrasjonsleiren under andre verdenskrig, som til tross for sin triste bakgrunn er verdt å få med seg som en del av verdenshistorien.

Krakow er en perfekt by for en weekendtur med familien, venner eller med kjærestenMed røtter som går tilbake over 22 000 år kan byen sies å være særdeles gammel, og selvom det ikke er mye man ser til disse forhistoriske tidene har byen fortsatt en sjarmerende gammel storhet ved seg, særlig i gamlebyen. Legenden sier at byen ble bygget på grotten til en drage som den mytiske Kong Krak hadde drept, men første registrering av navnet kom for over 1000 år siden da en jødisk handelsmann kom fra Spania, og beskrev byen som en viktig handelsby i de slaviske områdene. Uansett hvilke historier man velger å tro på så er det en spennende by å vandre rundt i, da Krakow har spilt en viktig rolle i området over lang tid.

Krakow er en gammel kongelig hovedstad, og særlig gamlebyen preges av sjarmerende arkitektur. Det er her du finner de fleste turistattrasjonene, så det er verdt å sette av litt tid til å tusle rundt i gatene her. En fin måte å oppleve byen på er ved å gå hele Royal Way, fra St. Florian's Gate, ned Floriańska, gjennom Rynek Główny, og ned Grodzka til Wawel slott. Ta deg tid underveis til å sette deg ned på en av byens mange kaffesteder og hør på Hejnał Mariacki, et slags trompetsignal. Dette spilles hver time fra klokketårnet i St Mary kirken, og er til minne om en trompetist som ble skutt og drept av en Tatarpil i 1241. Det anbefales også et lite cruise nedover elven når sommeren viser seg fra sin beste side.

De fleste ønsker selvsagt å få med seg gamlebyen når de er i Krakow, men glem heller ikke områdene rundt. Kazimierz er et veldig intressanto område hvor man blant annet finner synagogen Remuh. Atmosfæren er fantastisk, og en smule melankolsk. Området Nowa Huta er også verdt et besøk, da dette bærer tydelig preg av å ha blitt bygget under kommunisttiden for folk som jobbet i de store stålfabrikkene. Arkitekturen er typisk for tiden, med store bygninger rundt grønne områder. Området er også i dag et av byens fattige områder, så man kan virkelig føle hvordan det var for 50 år siden.

Mange som kommer til Krakow ønsker å få med seg Auschwitz-Birkenau konsentrasjonsleiren som ligger like utenfor. Konsentrasjonsleiren ble opprettet av nazistene under andre verdenskrig, og har forblitt et av de mest gripende og kjente symbolene på de forferdelige overgrepene som fant sted under krigen.

Discover neighborhoods in Krakow

Hilton Garden Inn Krakow Airport
Hilton Garden Inn Krakow Airport
4 out of 5
3 Medweckiego Street, Balice, Zabierzow
Prisen er 792 kr per natt fra 21. mai til 21. mai
Dette hotellet ligger nær flyplassen og 10 kilometer unna Wolski-skogen, Krakow padleklubb og Blonia park. Dessuten ligger Wawel slott og Markedsplassen 15 kilometer ...
4.6/5Exceptional! (989 anmeldelser)
"Et fint flyplasshotell. Praktisk og komfortabelt."

Anmeldelse skrevet 23. sep. 2020

Hilton Garden Inn Krakow Airport
 Hotel Betmanowska Main Square Residence
Hotel Betmanowska Main Square Residence
4 out of 5
Ul. Rynek Glowny 44, Krakow
Prisen er 962 kr per natt fra 19. mai til 19. mai
Dette hotellet ligger i Gamlebyen og få skritt unna Ravmuseet, Markedsplassen og Mariabasilikaen. Dessuten ligger Tekstilhallen og Krakow Barbican kun 10 minutter ...
4.8/5Exceptional! (999 anmeldelser)
Fantastisk for parferie
"Fantastisk hotell for parferie! Helt utrolig beliggenhet, betjening som strekker seg for å imøtekomme ønsker, flott utsikt og store, fine rom. Virkelig et unikt hotell og vi hadde en fantastisk ferie her. Hadde juniorsuite med boblebad på rommet, og fikk gratis prosecco ved ankomst og gratis mineralvann ..."

Anmeldelse skrevet 18. feb. 2020

Hotel Betmanowska Main Square Residence
The Loft Hotel - Adults Only
The Loft Hotel - Adults Only
4 out of 5
Dietla 113, Krakow
Prisen er 857 kr per natt fra 30. mai til 30. mai
Dette hotellet ligger i Sentrum og 10 minutters gange unna Planty og Mariabasilikaen. Dessuten ligger Markedsplassen og Tekstilhallen kun 15 minutter unna. Krakow ...
4.8/5Exceptional! (176 anmeldelser)
"Great hotel, we had a great time in the top suite. It's really amazing. Great food and a great staff. We are definitely coming back"

Anmeldelse skrevet 31. jul. 2020

The Loft Hotel - Adults Only
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Antique Apartments Old Town
Antique Apartments Old Town
3 out of 5
Plac Szczepanski 2/9, Krakow, Lesser Poland
Prisen er 334 kr per natt fra 9. jun. til 9. jun.
Denne leiligheten er familievennlig og ligger ved The Strip i Krakow og 5 minutters gange unna Kunstmuseum, Markedsplassen og Tekstilhallen. Dessuten ligger ...
4.2/5Very Good! (409 anmeldelser)
Grei leilighet med strategisk beliggenhet.
"Leiligheten vi ble tildelt var bra og umåtelig godt plassert i forhold til gangavstand til gamlebyen og trikkelinjer. Det var noen problemer med nett og TV som ikke ble løst, men ellers var vertskapet imøtekommende og svært hjelpsomme."

Anmeldelse skrevet 4. okt. 2019

Antique Apartments Old Town
Venetian House Market Square Aparthotel
Venetian House Market Square Aparthotel
4 out of 5
Rynek Glowny 11, Krakow, Lesser Poland
Prisen er 677 kr per natt fra 30. mai til 30. mai
Dette leilighetshotellet ligger i Gamlebyen og få skritt unna St. Wojciechs kirke, Markedsplassen og Mariabasilikaen. Dessuten ligger Tekstilhallen og Krakow ...
4.6/5Exceptional! (977 anmeldelser)
Great location
"Great stay in the middle of old town. Clean room."

Anmeldelse skrevet 21. feb. 2020

Venetian House Market Square Aparthotel
Aparthotel Best Views Luxury
Aparthotel Best Views Luxury
ul. Zwierzyniecka 29, Krakow
Prisen er 615 kr per natt fra 18. mai til 18. mai
Dette leilighetshotellet ligger i Sentrum og 10 minutters gange unna Krakow-filharmonien og Dragens hule. Dessuten ligger Wawel slott og Markedsplassen kun 15 ...
4.5/5Wonderful! (112 anmeldelser)
Strålende alternativ i Krakow
"Ankom leilighetshotellet et par timer før innsjekkingstiden, men det var ingen problemer å få rommene på forhånd. Hyggelig resepsjonist som fortalte oss om overnattingsstedet og området. Leilighetene var helt rene, og inneholdt alt som er nødvendig for noen dager i Krakow. Kjøkkenet inneholdt oppvaskmaskin, ..."

Anmeldelse skrevet 20. aug. 2020

Aparthotel Best Views Luxury
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Krakow

Populære aktiviteter i Krakow

Anmeldelser av Krakow

4.6

Populært reisemål

5 - Fantastisk
84
5 - Fantastisk 60.869565217391305%
4 - Bra
51
4 - Bra 36.95652173913044%
3 - OK
3
3 - OK 2.1739130434782608%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

4/5 - Bra

Verifisert reisende

26. feb. 2020

Koselig by med mye historie . Synes generelt at de som jobber i butikker er dårlig service innstilte. Tror ikke jeg så en person bak disken som smilte, unntagen de som jobbet på restauranter

4/5 - Bra

Verifisert reisende

7. des. 2019

Flott by

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

6. des. 2019

Flott by. Fint å vege på ferie på vinteren også. Nydeleg julepynta gater og masse artig på markedet. Og ikkje minst veldig god mat overalt.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

1. des. 2019

Besøkte julemarkedet. Deilig opplevelse. Anbefales!

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

30. nov. 2019

En by man må tilbake til

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

18. nov. 2019

Fantatisk by!

Byer nær Krakow