Danmark kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

NordjyllandDanmark

Lær mer om Danmarks mørke fortid og opplev et fantastisk landskap bestående av elver, røff villmark langs kysten, kupert terreng og historiske bygninger.

Utforsk åsene i billedskjønne Nordjylland for å få med deg romanske og gotiske slott, herregårder, kirker og fiskelandsbyer. Lær om regionens rikholdige historie mens du reiser gjennom det ulendte terrenget ved kysten, sanddyner, heder, plantasjer og innsjøer.

Se gjenstander, gravhauger og runde festninger fra vikingtida. Få med deg de rekonstruerte vikinggårdene på Hobro. Her kan du oppleve daglige gjøremål fra perioden, som bearbeiding av ull, brødbaking, bueskyting og jernsmiing. Opplev utstillinger om vikingene og se hundrevis av steinmonumenter på gravplassen Lindholm Høje.

Spasér langs den underholdende sjøsiden i Aalborg. Stikk innom en populær kafé før du går for å utforske det imponerende KUNSTEN Museum of Modern Art. Bygningens fasade er verdt å se nærmere på før du går innenfor for å se den store samlingen av samtidskunst. Ta en kikk i butikken ved galleriet for å velge ut en unik suvenir.

På weekendtur i Nordjylland kan du høre merkelige historier og mysterier i Dronninglund. Gå gjennom den gåtefulle skogen Dronninglund, der vannet ser ut til å renne oppover. Se på Voergaard slot, bygget i renessansestil. Ta en rusletur langs borggraven og gjennom de tilhørende hagene, for deretter å se på den fantastiske kunstsamlingen. Gå gjennom den skumle slottskjelleren og se blodflekken som ikke kan vaskes bort.

Forsøk å løse mordmysteriet ved et av Danmarks eldste herregårder, Højriis slot i Nykøbing Mors. Let etter spor og følg skuespillere kledt i tidsriktige kostymer. Dra på tur til Nordjylland for å besøke den historiske byen Vendsyssel og gå på omvisning i det imponerende Børglum kloster fra det 12. århundre. Lær om munkene som bodde her og se på den fascinerende katedralen fra det 13. århundre.

Ta en tur til den nordre landsdelen der Skagerrak og Kattegat møtes. Gå på fottur gjennom den nydelige nasjonalparken Thy, regnet som en av landets flotteste villmarker. Her kan du gå over urørte sanddyner og fiske i noen av de reneste innsjøene i Danmark.

Aalborg er den største byen i Nordjylland. Du kommer deg hit lett fra Norge med ferge til Frederikshavn eller Hirsthals. Flyplassen i Aalborg har også flyvninger til flere steder rundt omkring i Europa. Er du på lang ferie i Danmark, ligger Aalborg litt over 30 mil fra København og er lett tilgjengelig med bil.

Nordjylland – populære byer

Skagen som inkluderer vindmølle i tillegg til en kvinne
Skagen
Kjent for Sykkelturer, Havner og Museer

…"

Grunner til å reise
  • Grenen
  • Råbjerg mile
  • Skagens museum
Aalborg
Kjent for Monumenter, Museer og Levende musikk

…"

Grunner til å reise
  • Aalborg Havn
Skagen som viser vindmølle
Frederikshavn
Kjent for Ferjer, Golf og Monumenter

…"

Grunner til å reise
  • Bangsbo herregård
Thisted
Kjent for Landskap, Sjø og Golf

…"

Grunner til å reise
  • Thisted strand
Hjørring
Hjørring
Kjent for Museer, Monumenter og Bowling

…"

Nykøbing Mors
Kjent for Golf, Marinaer og Naturparker

…"