Danmark kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

SkagenDenmark

Jyllands nordligste by er kjent for sine pittoreske hus, utrolige natur og kvaliteten på lyset som tiltrekker seg landskapsmalere fra hele verden.

Bo i Skagen for å utforske eller bli kjent med den fjerneste spissen av Danmark. Den lille kystbyen med sine gulmalte hus og røde tak er et sjarmerende reisemål. De fantastiske naturomgivelsene har blitt godt dokumentert av lokale kunstnere og Skagenmalerne er verdenskjente.

Denne historiske fiskelandsbyen med under 9000 innbyggere er stille og rolig om vinteren. Om sommeren tiltrekker den seg reisende fra hele verden med sine mange solskinnstimer, hvite sandstrender og utendørs attraksjoner. Hotell-, kafé- og restauranteiere åpner sine dører og sentrum blir et travelt samlingspunkt. Hvert år i juni feires Sankthansaften på Sønderstrand i nærheten av byen med et spektakulært bål.

I havneområdet kan du kjøpe ferske skalldyr og fisk. Gå tilbake i tid i Skagen by- og regionalmuseum med en historisk vindmølle, gamle boliger, verksted og fiskerbåter.

Ambisiøse kunstnere vil sette pris på Skagens spektakulære nordlys. Bli med i kunstens verden og besøk Skagens Museum for å få inspirasjon fra de berømte Skagenmalerne. Grenen kunstmuseum drives av den verdensberømte kunstmaleren, Axel Lind, som er kjent for sine sjømotiver.

Gå om bord i "Sandormen", en vogn trukket av en traktor eller gå en fottur til Grenen for å se Nordsjøen og Østersjøen møtes. Her i enden av halvøya flokker trekkfuglene seg i tusenvis to ganger i året. Klatre opp i fyrtårnet, Skagen Fyrbakken, og nyt en majestetisk utsikt.

Reis sørover til Raabjerg Mile, en gigantisk sanddyne som har flyttet seg inntil 15 meter i året i hundrevis av år. Se etter det hvite tårnet til Den Tilsandede Kirke, en historisk kirke som er dekket nesten helt av sanddynene.

Skagen er lett tilgjengelig med fly til København eller Aalborg og deretter med tog eller leiebil derfra. Det er rikelig med overnattingsmuligheter om sommeren.

Utforsk "lysets land" og den pittoreske kystbyen Skagen og kom og se selv hvorfor så mange malere og diktere har blitt inspirert av den naturlige skjønnheten her.

De mest populære hotellene i Skagen

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Skagen Motel
Skagen Motel
2.5 out of 5
Frederikshavnsvej 8-10, Skagen, Skagen
Prisen er 1 125 kr per natt

Dette hotellet ligger i Skagen og 15 minutters gange unna Drachmanns Hus, Kulturhus Kappelborg og Skagen by- og egnsmuseum. Dessuten ligger Michael & Anna Anchers ...

4.3/5Excellent! (33 anmeldelser)
En hyggelig plass å overnatte i Skagen

"Motellet har enkelt standard, men helt OK, veldig hygge eier med mange planer for framtiden, parkering rett ved døren, kort vei t il sentrum god dansk frokost/morgenbufe` Motellet er enkelt å finne ved hovedveien inn til Skagen, Vil gjerne komme tilbake."…"

Anmeldelse skrevet 11. aug. 2019

Skagen Motel
Foldens Bed & Breakfast
Foldens Bed & Breakfast
2.5 out of 5
Sankt Laurentii Vej 41, Skagen
Prisen er 1 125 kr per natt

Dette bed & breakfast-hotellet ligger midt i hjertet av Skagen, 0,3 kilometer unna Kulturhus Kappelborg og 4,4 kilometer unna Grenen. Dessuten ligger Skagens ...

3.8/5Good! (110 anmeldelser)

"Stedet virket gammelt, slitt, urent, støyende og uvennlig. Vi kansellerte bestillingen hos resepsjonisten og fant et annet overnattingssted. Vi har IKKE bodd på Foldens!"…"

Anmeldelse skrevet 10. okt. 2019

Foldens Bed & Breakfast
Hotel Inger
Hotel Inger
2.5 out of 5
Hulsigvej 17, Hulsig, Skagen
Prisen er 885 kr per natt

Dette hotellet ligger i nærheten av stranden, 1,7 kilometer unna Hulsig strand og 3,7 kilometer unna Råbjerg mile. Dessuten ligger Den Tilsandede kirke og Skagens ...

4.4/5Excellent! (274 anmeldelser)
Supert hotel! Anbefales!

"Ble tatt godt imot av et supert og fantastisk personale! Veldig koselig hotel som har vært i flere generasjoner. Lite men fint rom! Veldig god frokost i 70’ stil Litt avstand inn til sentrum, men fin tur og sykle! Eller kjøre bil/taxi!"…"

Anmeldelse skrevet 12. aug. 2019

Hotel Inger

Populære steder å besøke i Skagen

Grenen
Bilde av Grenen

Grenen

5/5(8 anmeldelser)

Nordsjøen og Østersjøen møtes på en spektakulær måte på denne ytterste odden på halvøya Jylland, Danmarks nordligste punkt.

Skagens museum
Bilde av Skagens museum

Skagens museum

5/5(1 anmeldelse)

Dette museet ble grunnlagt for over hundre år siden av de berømte Skagenmalerne, og stiller ut noen av de mest kjente kunstverkene i Danmark.

Anmeldelser av Skagen

4.4

Populært reisemål

5 - Fantastisk
3
5 - Fantastisk 37.5%
4 - Bra
5
4 - Bra 62.5%
3 - OK
0
3 - OK 0%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

Byer nær Skagen