Skagen

Reiseguide
Skagen som inkluderer vindmølle i tillegg til en kvinne

Jyllands nordligste by er kjent for sine pittoreske hus, utrolige natur og kvaliteten på lyset som tiltrekker seg landskapsmalere fra hele verden.

Bo i Skagen for å utforske eller bli kjent med den fjerneste spissen av Danmark. Den lille kystbyen med sine gulmalte hus og røde tak er et sjarmerende reisemål. De fantastiske naturomgivelsene har blitt godt dokumentert av lokale kunstnere og Skagenmalerne er verdenskjente.

Denne historiske fiskelandsbyen med under 9000 innbyggere er stille og rolig om vinteren. Om sommeren tiltrekker den seg reisende fra hele verden med sine mange solskinnstimer, hvite sandstrender og utendørs attraksjoner. Hotell-, kafé- og restauranteiere åpner sine dører og sentrum blir et travelt samlingspunkt. Hvert år i juni feires Sankthansaften på Sønderstrand i nærheten av byen med et spektakulært bål.

I havneområdet kan du kjøpe ferske skalldyr og fisk. Gå tilbake i tid i Skagen by- og regionalmuseum med en historisk vindmølle, gamle boliger, verksted og fiskerbåter.

Ambisiøse kunstnere vil sette pris på Skagens spektakulære nordlys. Bli med i kunstens verden og besøk Skagens Museum for å få inspirasjon fra de berømte Skagenmalerne. Grenen kunstmuseum drives av den verdensberømte kunstmaleren, Axel Lind, som er kjent for sine sjømotiver.

Gå om bord i "Sandormen", en vogn trukket av en traktor eller gå en fottur til Grenen for å se Nordsjøen og Østersjøen møtes. Her i enden av halvøya flokker trekkfuglene seg i tusenvis to ganger i året. Klatre opp i fyrtårnet, Skagen Fyrbakken, og nyt en majestetisk utsikt.

Reis sørover til Raabjerg Mile, en gigantisk sanddyne som har flyttet seg inntil 15 meter i året i hundrevis av år. Se etter det hvite tårnet til Den Tilsandede Kirke, en historisk kirke som er dekket nesten helt av sanddynene.

Skagen er lett tilgjengelig med fly til København eller Aalborg og deretter med tog eller leiebil derfra. Det er rikelig med overnattingsmuligheter om sommeren.

Utforsk "lysets land" og den pittoreske kystbyen Skagen og kom og se selv hvorfor så mange malere og diktere har blitt inspirert av den naturlige skjønnheten her.

Hotel Marie
Hotel Marie
3 out of 5
6 Havneplads, Skagen
Prisen er 1 048 kr per natt fra 17. okt. til 17. okt.
Dette hotellet ligger i Skagen og 10 minutters gange unna Kulturhus Kappelborg og Drachmanns Hus. Dessuten ligger Skagens museum og Michael & Anna Anchers Hus ...
4.8/5 Exceptional! (109 anmeldelser)
Veldig fint hotell, sentralt!
"Veldig fint og stort rom, plass til 2 voksne og ett barn. Heis, noe som var bra da vi hadde med barnevogn. Frokosten var kjempegod, det var koselig å sitte i bakgården."

Anmeldelse skrevet 6. jul. 2021

Hotel Marie
Skagen Harbour Hotel
Skagen Harbour Hotel
3 out of 5
Vestre Strandvej 28, Skagen
Prisen er 1 306 kr per natt fra 28. okt. til 28. okt.
Dette hotellet ligger midt i hjertet av Skagen og 3 kilometer unna Skagens museum, Vippefyret og Den Tilsandede kirke. Dessuten ligger Skagen Odde Naturcenter ...
4.6/5 Wonderful! (180 anmeldelser)
Supert hotell.
"Flott hotell med flotte rom. Rent og pent med gode parkeingsmuligheter og kort vei til restauranter, shopping etc."

Anmeldelse skrevet 26. jun. 2021

Skagen Harbour Hotel
Brøndums Hotel
Brøndums Hotel
3 out of 5
Anchersvej 3, Skagen
Prisen er 1 110 kr per natt fra 26. okt. til 26. okt.
Dette hotellet ved stranden ligger i Skagen og få skritt unna Skagens museum og Michael & Anna Anchers Hus. Dessuten ligger Vippefyret og Skagen Sønderstrand ...
4.2/5 Very Good! (277 anmeldelser)
Strålende, men med skjønnhetsfeil.
"Det meste med oppholdet er strålende- som alltid, men enkelte av kelnerne ved lunch og middag var til tider noe vel travle og utålmodige, hvilket gav en liten ripe i lakken."

Anmeldelse skrevet 4. sep. 2019

Brøndums Hotel
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Skagen Strand Hotel Og Feriecenter
Skagen Strand Hotel Og Feriecenter
4 out of 5
Tranevej 108,Hulsig, Skagen
Prisen er 1 722 kr per natt fra 23. okt. til 23. okt.
Denne leiligheten er familievennlig og ligger ved vannkanten og 15 kilometer unna Den Tilsandede kirke, Skagens museum og Det Hvide Fyr. Dessuten ligger Vippefyret ...
4.2/5 Very Good! (431 anmeldelser)
Flott barnevennlig sted
"Veldig bra sted for familieferie! Veldig bra service og renhold. Det er også kort vei til fine, barnevennlige fasiliteter i nærheten."

Anmeldelse skrevet 25. jul. 2019

Skagen Strand Hotel Og Feriecenter
Skagen Havn Lejligheder
Skagen Havn Lejligheder
3.5 out of 5
Østre Strandvej 2, Skagen
Denne leiligheten ligger i underholdningsområdet og 15 minutters gange unna Skagens museum og Skagen Sønderstrand. Dessuten ligger Vippefyret og Skagen Odde ...
4.4/5 Excellent! (144 anmeldelser)
Helt topp!
"Flotte leiligheter, rent og sentralt."

Anmeldelse skrevet 12. jul. 2021

Skagen Havn Lejligheder
Hotel Strandvejen Apartment 1
Hotel Strandvejen Apartment 1
3 out of 5
Oestre Strandvej 33A, Skagen
Prisen er 781 kr per natt fra 17. okt. til 17. okt.
Denne leiligheten ligger midt i hjertet av Skagen og 10 minutters gange unna Skagens museum, Michael & Anna Anchers Hus og Kulturhus Kappelborg. Dessuten ligger ...
4.1/5 Very Good! (503 anmeldelser)
"Hyggelig besøk på et rent, sentralt og velutstyrt leilighetshotell. Vær forberedt på å re sengene selv. Absolutt verd prisen!"

Anmeldelse skrevet 14. aug. 2020

Hotel Strandvejen Apartment 1
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Skagen

Byer nær Skagen