Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

HjørringDanmark

Legg ferien eller weekendturen til Hjørring og lær mer om byens historie. Byen har mange godt bevarte kulturskatter, som kan kombineres med fantastiske naturopplevelser.

En reise til Hjørring gir innsikt i kultur med røtter i gammel tid. Byen lar deg oppleve historien på mange måter, så det er mange muligheter for å lære noe nytt om fortiden. Til og med naturen gir historisk innsikt, pluss at du kan nyte omgivelsene og dyrelivet i området.

Markedsbyen Hjørring er den største byen i Vendsyssel i nordlige Jylland. Byen har en sentral plass hvor hovedgatene møtes, og tre middelalderkirker ligger like i nærheten. I den gamle delen av byen ligger Sankt Catharinæ Kirke, Sankt Olai Kirke og Sankt Hans Kirke usedvanlig nær hverandre, og et besøk til kirkene er en fin måte å reise flere hundre år tilbake i tiden på når du kommer til Hjørring. Kirkene har blitt restaurert over tid, og du kan studere blandingen av gamle og nye elementer.

På reisen til fortiden finner du også Håndværkernes Hus i den gamle delen av Hjørring. Målet til museet er å ta vare på gamle håndverkstradisjoner ved å vise dem frem for publikum. Her finner du et aktivt museum, hvor det hele tiden produseres nytt håndverk. Du kan også ta en nærmere titt på utstyret som ble brukt i produksjonsprosessen tidligere.

I Vendsyssel Historiske Museum i Hjørring kan du utforske lokalhistorien ytterligere. I historiske bygninger på ulike steder finner du utstillinger fra eldre tider med samlinger fra området. I museumshagen er en urtehage med gamle medisinplanter samt noen rekonstruerte, gamle monumenter.

Har du lyst til å komme i kontakt med naturen, finnes det flere tur- og sykkelstier. På turen til Hjørring Bjerge kan du nyte utsikten over området fra det høyeste fjellet, som til og med har et utkikkstårn. Besøk også Bagterp Plantage, en urban plantasje med rikt fugleliv året rundt. Begge disse stedene er fine for å strekke på beina og få litt frisk luft.

Du kan ta et fly til Aalborg flyplass når du reiser til Hjørring. Fra Aalborg tar du ICL-toget for å komme til byen på omtrent 50 minutter. Du sparer ca. 10 minutters reisetid om du leier bil eller taxi.

Fyll ferien med mange spennende opplevelser i Hjørring. Området rundt byen har også mye å by på, så ikke vent med å besøke denne skjønne regionen.

De mest populære hotellene i Hjørring

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Park Vendia
Park Vendia
2 out of 5
Prisen er 1 006 kr per natt

Dette vandrerhjemmet er familievennlig og ligger nær flyplassen i Hjørring, 1,9 kilometer unna Vendsyssel kunstmuseum og 20 kilometer unna Lønstrup klipper og ...

3.9/5Good! (64 anmeldelser)

"Veldig greit sted å overnatte når vi kom med ferje fra Norge. Litt vanskelig å få tak i betjening få vi ankom kl 22.00 på kvelden"…"

Anmeldelse skrevet 23. jul. 2017

Park Vendia
Hotellet
Hotellet
2.5 out of 5
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 207 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Hjørring og 5 minutters gange unna Sankt Olai kirke og Vendsyssel historiske museum. Dessuten ligger Vendsyssel Kunstmuseum ...

4/5Very Good! (2 anmeldelser)

"Glimrende hotel i forhold til prisen. Dog er annekset i en nærliggende gade ikke på niveau med hovedbygningen, og der var støj fra byliv natten mellem fredag og lørdag. Fremragende enkel og hjemmelavet morgenmad i smukt nyindrettet restaurant."…"

Anmeldelse skrevet 1. mar. 2020

Hotellet
Købmandsgaarden Hjørring bed & breakfast
Købmandsgaarden Hjørring bed & breakfast
3 out of 5
Prisen er 680 kr per natt

Dette bed & breakfast-hotellet ligger i Hjørring og 15 kilometer unna Vendsyssel kunstmuseum, Vendsyssel Kunstmuseum og Sankt Olai kirke. Dessuten ligger Bellevue ...

3.9/5Good! (7 anmeldelser)

"Ligger litt utsatt til med tanke på støy fra gate. Bodde i leilighet i 2.etasje, der delte 2 dobbeltrom stue/kjøkken og bad. Vi var heldige og hadde det for oss selv, da det andre soverommet ikke var utleid. God plass, bra sted, veldig hyggelig betjening. Benyttet oss ikke av tilbud om frokost."…"

Anmeldelse skrevet 10. feb. 2020

Købmandsgaarden Hjørring bed & breakfast

Anmeldelser av Hjørring

3.5

Gjestevurdering

5 - Fantastisk
0
5 - Fantastisk 0%
4 - Bra
3
4 - Bra 50%
3 - OK
3
3 - OK 50%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

3/5 - OK

Verifisert reisende

10. feb. 2020

Ikke noe inntrykk, da vi bare kom, overnattet og reiste igjen.

3/5 - OK

Verifisert reisende

19. mai 2019

Vi kun overnattet der en natt. Var kun på hotellet