Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

AalborgDanmark

Denne gamle danske havnebyen i den nordlige delen av Jutland har en av Skandinavias best bevarte gravplasser fra vikingtiden, imponerende arkitektur og familievennlige attraksjoner.

Sentrale Ålborg ligger på den sørlige bredden av Limfjorden, som er en grunn kanal som renner gjennom Jutland og knytter Kattegat til Nordsjøen. I denne nordlige skandinaviske regionen er sommernettene lange og vintrene koselige, særlig når et lite snødekke legger seg på de historiske gatene og julemarkedene arrangeres.

Mange av Ålborgs historiske bygninger ligger rundt den sentrale Algade. Stå på Gammeltorv, som er Ålborgs eldste offentlig plass, og hør klokkene spille fra Budolfi kirke. Ta deretter et skritt tilbake i tid i det underjordiske Gråbrødreklosteret og se ruiner av et middelalderkloster, og lær så alt du trenger å vite om byens historie i Aalborg Historiske Museum.

Utforsk restaurantene, de koselige barene og de moderne nattklubbene i Jomfru Ane Gade, som også kalles "Gaden". Bestill et glass akevitt på en av barene.

Det er enkelt å utforske Ålborg til fots eller med sykkel, da de fleste attraksjonene ligger sentralt til og det offentlige transportsystemet fungerer bra. Fra april til november kan du benytte deg av det gratis sykkeldelingssystemet og tråkke deg rundt i byen.

Jomfru Ane Parken langs vannkanten er et utmerket sted for å slappe av om sommeren. Nær fjorden finner du i tillegg Aalborghus Slot, som ble bygget på 1500-tallet. Det står i sterk kontrast til det nærliggende Utzon Center, som Jørn Utzon står bak. Den danske arkitekten ble verdensberømt etter at han designet operahuset i Sydney. Kjøp deretter et dansk smørbrød og nyt utsikten. På den andre siden av vannet i Nørresundby ligger Lindholm Høje, som er Skandinavias største gravplass fra vikingtiden.

Sett av litt tid til å utforske strendene i den nordlige delen av Jutland, som Blokhus og Løkken. Disse ligger kun 45 minutter med bil unna byens sentrum.

De mest populære hotellene i Aalborg

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Comwell Hvide Hus Aalborg
Comwell Hvide Hus Aalborg
4 out of 5
Vesterbro 2, Aalborg
Prisen er 1 412 kr per natt

Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger nær flyplassen og 10 minutters gange unna Aalborg kongress- og kultursenter, Nordjyllands kunstmuseum og Aalborg-tårnet. ...

4.1/5Very Good! (1,053 anmeldelser)

"Her card det en god frokost og hotellet virket veldig rent. Hyggelige ansatte."…"

Anmeldelse skrevet 13. feb. 2020

Comwell Hvide Hus Aalborg
Zleep Hotel Aalborg
Zleep Hotel Aalborg
3.5 out of 5
Jyllandsgade 6, Aalborg
Prisen er 844 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Aalborg og 10 minutters gange unna Vor Frue kirke og Nordkraft. Dessuten ligger Utzon Center og Musikkens Hus kun 15 ...

4.3/5Excellent! (306 anmeldelser)
Bra hotell

"Supert og rimelig hotel midt i Aalborg. Eneste utfordringen var at det var litt krevende å finne parkeringshuset vi skulle parkere i når vi kom sent. Utover dette så sto hotellet til alle forventninger."…"

Anmeldelse skrevet 10. feb. 2020

Zleep Hotel Aalborg
Aalborg Hotel Apartments
Aalborg Hotel Apartments
3.5 out of 5
Prisen er 1 724 kr per natt

Denne leiligheten ligger nær flyplassen og 2 kilometer unna Aalborg Universitet og Gigantium storhall. Gug kirke ligger 4,8 kilometer unna.

4.7/5Exceptional! (65 anmeldelser)
I'll book here again!

"New, clean, comfortable, easy. Would definately stay here again!"…"

Anmeldelse skrevet 15. jan. 2020

Aalborg Hotel Apartments

Populære steder å besøke i Aalborg

Jomfru Ane Gade
Bilde av Jomfru Ane Gade

Jomfru Ane Gade

4/5(16 anmeldelser)

Opplev Ålborgs populære gate for natteliv og underholdning. Gaten har en av de høyeste konsentrasjonene av barer, bistroer og nattklubber i Danmark.

Aalborg Havn
Bilde av Aalborg Havn

Aalborg Havn

4/5(10 anmeldelser)

På en spasertur langs dette renoverte havneområdet finner du blant annet et svømmebasseng, båtrestauranter og innbyggere som koser seg i solen – når den titter frem.

Forsvars- og garnisonsmuseum
Bilde av Forsvars- og garnisonsmuseum

Forsvars- og garnisonsmuseum

Gå inn i en hangar fra 2. verdenskrig, sitt i biler, fly, motorsykler og stridsvogner som ble brukt av de danske væpnede styrkene, og studer politivåpen.  

Gammeltorv
Bilde av Gammeltorv

Gammeltorv

4/5(3 anmeldelser)

Opplev konserter og besøk Ålborgs domkirke, og hvis du er her i julen, kan du dessuten utforske julemarkedet på Ålborgs eldste torg.

Budolfi katedral
Bilde av Budolfi katedral

Budolfi katedral

Besøk Ålborgs gotiske kirke med klokketårn i barokkstil for å beundre arkitekturen og ornamentene, høre klokkene ringe eller oppleve en konsert eller gudstjeneste.

Aalborg kloster
Bilde av Aalborg kloster

Aalborg kloster

Dra tilbake i tid og ta turen ned under en av Ålborgs travleste gater for å utforske et fransiskanerkloster fra middelalderen og utgravde skjeletter.

Anmeldelser av Aalborg

4.5

Populært reisemål

5 - Fantastisk
13
5 - Fantastisk 54.166666666666664%
4 - Bra
9
4 - Bra 37.5%
3 - OK
2
3 - OK 8.333333333333334%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

9. feb. 2020

Det er mange år siden vinhadde vært der. En hyggelig og tiltalende by. Kommer gjerne tilbake og vil bruke lenger tid på hotell og byens mange attraksjoner.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

6. mai 2019

Koselig by.,gode restauranter, kjekke butikker

Byer nær Aalborg

Lindholm Høje fasiliteter samt skog

Norresundby

Aalborg fasiliteter samt hage

Aalborg Midtby