Alcúdia

Reiseguide
Alcúdia fasiliteter samt palass, ruiner og historisk arkitektur
Besøk den sjarmerende middelalderbyen Alcúdia, som er omgitt av en mur og har historiske kirker, elegante herregårder og romerske ruiner.

Alcúdia er en forlokkende gammel by som er omgitt av imponerende steinmurer. Rusle forbi de sjarmerende torgene, steinhusene og øyas viktigste romerske bosetting, og oppdag den kulturelle siden av Mallorca, noe som ofte mangler på mange av feriestedene i nærheten.

Landsbyen ble opprinnelig bosatt mellom år 2000 og 1300 f.Kr. Bosettingen hadde en blomstrende begynnelse i det andre århundre før Kristus. Etter at Romerriket falt i det tredje århundre f.Kr., ble byen ødelagt av vandaler. Byen ble gjenoppbygd og styrt av maurerne frem til den spanske erobringen på 1200-tallet.

Ta en titt på Alcúdias middelaldermurer, som ble bygget av spanjolene på 1300-tallet. Ta turen til Porta Roja (den røde porten), en av byens to inngangsporter, og se broen fra 1700-tallet som gir tilgang til toppen av muren. Nyt utsikten over byen mens du går oppå muren. De fleste av murene er moderne gjenoppbygginger, men en del av den opprinnelige muren fra middelalderen kan ses på nordsiden.

Gå ikke glipp av San Jaume-kirken som ble bygget på 1300-tallet. Her finner du et lite museum på innsiden som viser frem historiske klesdrakter og andre religiøse gjenstander.

Besøk ruinene etter den romerske byen Pollentia som ligger rett utenfor bymurene. Pollentia skriver seg tilbake til omtrent år 70 f.Kr., og byen regnes som et av de viktigste arkeologiske stedene på øya.

Du bør også få med deg Casa dels Dos Tresors (huset med de to skattene), et typisk romersk hus som ble bygget i det første århundret. Besøk Teatre Romà (romersk teater) som er hugget ut i øyas steinete landskap.

Tirsdager og søndager er de livligste dagene i Alcúdia, da det er et populært marked i gamlebyen. Rusle rundt blant bodene som er fylt av tøy, skinnvarer og andre suvenirer, eller sett deg ned og se på det som skjer fra en kaféterrasse.

Alcúdia ligger i den nordlige delen av Mallorca. Ta buss hit fra hovedstaden Palma.

Hotel Astoria Playa - Adults Only
Hotel Astoria Playa - Adults Only
4.5 out of 5
Carrer Astoria s/n, Alcudia, Mallorca, 7400
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 242 kr per natt fra 10. okt. til 11. okt.
Hvis du bor på dette hotellet i luksuriøs stil i Alcúdia, får du 4,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), 2 utendørsbassenger og 4 strandbarer. ...
4,7/5 Exceptional! (873 anmeldelser)
Veldig bra og avslappende
"Veldig bra hotell. Key words for et godt opphold er renhet, god mat og god service. Astoria oppfyller alle. Rommet blir rengjort daglig, veldig god frokost og godt utvalg. Dinner buffet er veldig god, og variert, mye bedre enn restaurantene i området. Hotelstaff er hyggelig og veldig behjelpelig. ..."

Anmeldelse skrevet 7. aug. 2022

PortBlue Club Pollentia Resort
PortBlue Club Pollentia Resort
4 out of 5
Carretera Alcudia - Pto Pollensa Km 2, Puerto de Pollensa, Alcudia, Mallorca, 7400
Prisen er 812 kr per natt fra 28. okt. til 29. okt.
Hvis du bor på dette resort-hotellet med spa i Alcúdia, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og 4 utendørsbassenger. ...
4,3/5 Excellent! (987 anmeldelser)
"Nydelig mat og dessert! Veldige blide og hyggelige ansatte!"

Anmeldelse skrevet 21. jul. 2019

Hotel BelleVue Club
Hotel BelleVue Club
3 out of 5
Av. Pedro Mas y Reus s/n, Alcudia, Mallorca, 7410
Prisen er 541 kr per natt fra 17. okt. til 18. okt.
Hvis du bor på dette hotellet med familievennlig profil i Alcúdia, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet parkering (inkludert), 8 utendørsbassenger ...
3/5 (945 anmeldelser)
"Horrible room and awful food!!! The service was really bad, angry and rude."

Anmeldelse skrevet 3. okt. 2019

Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Bordoy Alcudia Port Suites
Bordoy Alcudia Port Suites
5 out of 5
Calle Coral, 4, Puerto De Alcudia, Alcudia, Mallorca, 7410
Hvis du bor på dette leilighetshotellet i luksuriøs stil i Alcúdia, får du 5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), frokost og romservice. ...
4,7/5 Exceptional! (100 anmeldelser)
Avslapping I sentrum av Port Alcudia
"Et fantastisk hotell som er vekket til live av en total renovering. Personalet man har ansatt er utrolig service minded og vennlige. Kort vei til strand og restauranter. En høy standard og et gjennomført hotell."

Anmeldelse skrevet 16. aug. 2019

Aparthotel Alcúdia Beach
Aparthotel Alcúdia Beach
3.5 out of 5
Avda. Nicolás Riera Marsá no 6, Alcudia, Mallorca, 7400
Hvis du bor på dette leilighetshotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Alcúdia, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), ...
4/5 Very Good! (124 anmeldelser)
"Fint hotell med er flott bassengområde og god frokost. Kunne vært noe bedre renhold. Største minuset var harde senger. Totalt sett fornøyd mtp pris."

Anmeldelse skrevet 17. jun. 2022

Apartamentos Siesta I
Apartamentos Siesta I
3 out of 5
Avinguda Pere Mas i Reus, 23, Puerto de Alcudia, Alcudia, Mallorca, 7400
Hvis du bor på dette leilighetshotellet med familievennlig profil i Alcúdia, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering ...
4/5 Very Good! (189 anmeldelser)
"Et fint leilighetskompleks med hyggelig betjening. Stort og fint basseng. Litt avstand fra stranda men med mange butikker/restauranter langs veien ned så gikk dette veldig fint."

Anmeldelse skrevet 28. jul. 2022

Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Aktiviteter

Byer nær Alcúdia