Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Weekendtur til Krakow

Legg neste langhelg til Krakow, en by som stadig blir mer populær blant reiselystne nordmenn Byen er en av Polens eldste byer, og Gamlebyen har sjarmert mang en turist på besøk med sin kongelige arkitektur og idylliske kaffestuer. Dette er også den naturlige basen for besøkende som ønsker å besøke Auschwitz-Birkenau, den beryktede konsentrasjonsleiren under andre verdenskrig, som til tross for sin triste bakgrunn er verdt å få med seg som en del av verdenshistorien.

Krakow er en perfekt by for en weekendtur med familien, venner eller med kjærestenMed røtter som går tilbake over 22 000 år kan byen sies å være særdeles gammel, og selvom det ikke er mye man ser til disse forhistoriske tidene har byen fortsatt en sjarmerende gammel storhet ved seg, særlig i gamlebyen. Legenden sier at byen ble bygget på grotten til en drage som den mytiske Kong Krak hadde drept, men første registrering av navnet kom for over 1000 år siden da en jødisk handelsmann kom fra Spania, og beskrev byen som en viktig handelsby i de slaviske områdene. Uansett hvilke historier man velger å tro på så er det en spennende by å vandre rundt i, da Krakow har spilt en viktig rolle i området over lang tid. 
 
Krakow er en gammel kongelig hovedstad, og særlig gamlebyen preges av sjarmerende arkitektur. Det er her du finner de fleste turistattrasjonene, så det er verdt å sette av litt tid til å tusle rundt  i gatene her. En fin måte å oppleve byen på er ved å gå hele Royal Way, fra St. Florian's Gate, ned Floriańska, gjennom Rynek Główny, og ned Grodzka til Wawel slott. Ta deg tid underveis til å sette deg ned på en av byens mange kaffesteder og hør på Hejnał Mariacki, et slags trompetsignal. Dette spilles hver time fra klokketårnet i St Mary kirken, og er til minne om en trompetist som ble skutt og drept av en Tatarpil i 1241. Det anbefales også et lite cruise nedover elven når sommeren viser seg fra sin beste side.
 
De fleste ønsker selvsagt å få med seg gamlebyen når de er i Krakow, men glem heller ikke områdene rundt. Kazimierz er et veldig intressanto område hvor man blant annet finner synagogen Remuh. Atmosfæren er fantastisk, og en smule melankolsk. Området Nowa Huta er også verdt et besøk, da dette bærer tydelig preg av å ha blitt bygget under kommunisttiden for folk som jobbet i de store stålfabrikkene. Arkitekturen er typisk for tiden, med store bygninger rundt grønne områder. Området er også i dag et av byens fattige områder, så man kan virkelig føle hvordan det var for 50 år siden.
 
Mange som kommer til Krakow ønsker å få med seg Auschwitz-Birkenau konsentrasjonsleiren som ligger like utenfor. Konsentrasjonsleiren ble opprettet av nazistene under andre verdenskrig, og har forblitt et av de mest gripende og kjente symbolene på de forferdelige overgrepene som fant sted under krigen. 

Overnatting i Krakow

Krakow er et populært reisemål blant reisende som skal på storbyferie, og kan skryte av å ha et meget godt utvalg av steder å overnatte for enhver smak og budsjett. Expedias hotellsider for Krakow gjør det enkelt å bestille, og sørger for at du kan nyte storbyferien din med det perfekte hotellet for deg.

Blant eksempler på eksklusive hoteller i Krakow finner man Bonerowski Palace i Rynek Glowny 42/ul. Swietego Jana 1 og Hotel Copernicus i Kanonicza 16. Hvis disse ikke passer for deg, kan du sjekke Abella Suites & Apartments i ul. Dluga 48 og Guest Rooms Antica i Czarnowiejska 76, hvor du kan være sikker på å finne gode tilbud.

Hvis du foretrekker å bo nærmere Wawel slott, er Hotel Stary og Hotel Wentzl to alternativer du bør ta en titt på.


Guide til Krakow


De beste hotelltilbudene i Krakow

Vis alle de 797 overnattingsstedene i Krakow
Betmanowska Main Square Residence 1 009 kr
Betmanowska Main Square Residence

Betmanowska Main Square Residence

Ul. Rynek Glowny 44, Krakow
   
  4,9
  av 5, basert på 1 133 anmeldelser
  4.0 av 5.0

  Dette hotellet ligger i Gamlebyen og få skritt unna Ravmuseet, Markedsplassen og Mariabasilikaen. Dessuten ligger Tekstilhallen og Rådhustårnet kun 5 minutter unna. Krakow Glowny stasjon ligger 10 minutters gange unna.

  Radisson Blu Hotel, Krakow 910 kr
  Radisson Blu Hotel, Krakow

  Radisson Blu Hotel, Krakow

  17, Straszewskiego Street, Krakow
    
   4,6
   av 5, basert på 1 119 anmeldelser
   5.0 av 5.0

   Dette hotellet er familievennlig og ligger i sentrum av Krakow og 10 minutters gange unna Planty, Markedsplassen og Collegium Maius. Dessuten ligger Rådhustårnet og Tekstilhallen kun 10 minutter unna. Krakow Glowny stasjon ligger 18 minutters gange unna.

   Hilton Garden Inn Krakow Airport 845 kr
   Hilton Garden Inn Krakow Airport

   Hilton Garden Inn Krakow Airport

   3 Medweckiego Street, Zabierzow
     
    4,7
    av 5, basert på 660 anmeldelser
    4.0 av 5.0

    Dette hotellet ligger nær flyplassen og 10 kilometer unna Pilsudski-vollen, Wolski-skogen og Decjusza park. Dessuten ligger Krakow padleklubb og Benediktinerkloster i Tyniec kun 10 kilometer unna.

    Sheraton Grand Krakow 1 449 kr
    Sheraton Grand Krakow

    Sheraton Grand Krakow

    Ul. Powisle 7, Krakow
      
     4,7
     av 5, basert på 1 444 anmeldelser
     5.0 av 5.0

     Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Stare Miasto og 10 minutters gange unna STU-teatret, Smok Wawelski-statuen og Glassmalerimuseum. Dessuten ligger Krakow-filharmonien og Planty kun 10 minutter unna. Krakow Glowny stasjon ligger 24 minutters gange unna.

     Galaxy Hotel 642 kr
     Galaxy Hotel

     Galaxy Hotel

     ul. Gesia 22a, Krakow
       
      4,4
      av 5, basert på 819 anmeldelser
      4.0 av 5.0

      Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Krakow og 15 minutters gange unna Galicia jødiske museum og Old synagoge. Dessuten ligger Markedsplassen og Wawel slott kun 3 kilometer unna. Krakow Glowny stasjon ligger 28 minutters gange unna.

      PURO Kraków Kazimierz 710 kr
      PURO Kraków Kazimierz

      PURO Kraków Kazimierz

      ul. Halicka 14a, Krakow
        
       4,8
       av 5, basert på 12 anmeldelser
       4.0 av 5.0

       Dette hotellet ligger i Kazimierz og 10 minutters gange unna Galicia jødiske museum og Old synagoge. Dessuten ligger Markedsplassen og Wawel slott kun 2 kilometer unna. Krakow Glowny stasjon ligger 24 minutters gange unna.

       Hotel Unicus Palace 1 221 kr
       Hotel Unicus Palace

       Hotel Unicus Palace

       ul. Florianska 28, Krakow
         
        4,7
        av 5, basert på 171 anmeldelser
        5.0 av 5.0

        Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Gamlebyen og få skritt fra Apotekmuseum, Florians port og Czartoryski-museet. Dessuten ligger Krakow Barbican og Mariabasilikaen kun 5 minutter unna. Krakow Glowny stasjon ligger 7 minutters gange unna.

        PURO Krakow Stare Miasto 620 kr
        PURO Krakow Stare Miasto

        PURO Krakow Stare Miasto

        ul. Ogrodowa 10, Krakow
          
         4,6
         av 5, basert på 1 263 anmeldelser
         4.0 av 5.0

         Dette hotellet ligger i Stare Miasto og 10 minutters gange unna St. Florian's kirke, Krakow Barbican og Florians port. Dessuten ligger Markedsplassen og Czartoryski-museet kun 15 minutter unna. Krakow Glowny stasjon ligger 7 minutters gange unna.

         De beste tilbudene på fly + hotell

         De beste tilbudene på fly

         Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.