Ting å gjøre i Kraków

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Mariabasilikaen som viser kirke eller katedral, by og historisk arkitektur

Den vakre byen ved Wisłas bredder byr på aktiviteter for alle

Kraków er Polens nest største by, og et kultursentrum for hele den sydlige delen av landet i århundrer. Med sine flotte, gamle bygninger, den enorme markedsplassen Rynek Główny og et gigantisk utvalg av god mat og drikke, finnes det ting å gjøre i Kraków for hele familien. Riktignok er det noen aktiviteter i Kraków som ikke tar stort hensyn til å være barnevennlige, men befolkningens store hjerter og enorme gjestfrihet veier lett opp for mangelen på barnemenyer på restauranter.

For man må jo ut og spise! Det polske kjøkken er ikke så godt kjent for nordmenn, men appellerer veldig når man har blitt kjent med det. Her er det pølser og gryteretter, potetpannekaker og bønneretter. Besøk noen av de tradisjonelle restaurantene langs gaten Józefa i bydelen Kazimierz. Det er mange matrelaterte ting å gjøre i denne delen av byen, og man trenger ikke å sette seg ned på en restaurant for å få følelsen av den lokale mat- og drikkekulturen.

En annen ting å gjøre er shopping i Krakow. Byen har blitt populær blandt nordmenn som er ute etter billig shopping. I gamlebyen finner du historiske Rynek Glówny, et middelaldertorg, som byr på butikker og kafeer.

Aktiviteter i Kraków med barna

Det finnes mange ting å gjøre i Kraków som passer både store og små, og et godt utgangspunkt for å bli kjent i byen, er kanskje en omvisning i hest og kjerre, du finner mange av dem ved markedsplassen. Nyt noen timer med de flotte synene uten å slite ungene helt ut, og når man har sittet lenge nok, kan man hoppe av ved Kraków Zoo, og la seg fascinere av de over 300 artene som finnes der. Dyrehagen ligger like utenfor sentrum, i Bielańsko-Tyniecki-parken, som også kan skilte med fire naturreservater, et slott (Kopiec Kościuszki w Krakowie) og et kloster (Opactwo Benedyktynów w Tyńcu), fordelt over 65 kvadratkilometer.

Hvis ungene ønsker seg noe litt mere unikt enn en dyrehage, ta de med til Aquapark Kraków, et av Europas kuleste badeland! I hulene under Wawel-slottet finner man også en ildsprutende drage, som er et populært innslag for barn i alle aldre.

Kulturelle Kraków

Kraków har et levende miljø for både musikk, teater og film. For musikkinteresserte er det mange ting å gjøre i Kraków, og mye av aktiviteten er konsentrert rundt Kraków Philharmonia, som spiller konserter ukentlig. Særlig prominente er de under den årlige Bach-festivalen, som avholdes hver mars. Vil man oppleve mere moderne og rytmisk musikk, må man oppsøke noen av byens fantastiske klubber. De færreste har plass til store publikum, så her gjelder det å være tidlig ute. Jazzmiljøet i Kraków går for å være et av Polens mest vitale og spennende, så følg med i de lokale avisene, eller spør på hotellet.

Det kan være vanskelig å komme under huden på denne byen, men når man først er innenfor, er det en by og en befolkning med store hjerter, godt gemytt og ikke minst en veldig stolt historie. De deler gjerne sine sorger og gleder med en ekte venn, mens de skåler, skråler og synger med nye venner fra hele verden. Gled deg til det blir din tur.


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


Populære aktiviteter