Northwest Territories

Canada
Northwest Territories fasiliteter samt rolig landskap og skog
Reis til Nordvestterritoriene, hvor du finner Canadas lengste elv, to av de største innsjøene og en rekke arktiske øyer.

Nordvestterritoriene grenser til en rekke andre kanadiske naboer. Selv om Nordvestterritoriene består av noen av de nordligste arktiske tundraområdene på samme måte som naboen Nunavut i øst, har dette territoriet også et godt transportnettverk slik som Yukon. På en ferie i Nordvestterritoriene kan du enkelt ta deg mellom skogkledde elvedaler og ekstreme arktiske landskap i dette vidstrakte territoriet i sentrum av det nordlige Canada.

Yellowknife er den største byen og hovedstaden i Nordvestterritoriene og ligger ved den nordlige bredden av den massive Great Slave Lake sør i territoriet. Besøk gamlebyen som ligger på en smal halvøy. Mange av byens opprinnelige bygninger fra 1930 står fortsatt, blant annet tømmerhytten Wildcat Café, som ble etablert i 1937. Om vinteren kan du kjøre på Dettah Ice Road, som går på isen over sjøen. Du kan også besøke isslottet som hvert år bygges på den frosne innsjøen.

Reis til det nordligste punktet på fastlandet og byen Inuvik. Besøk den katolske kirken Our Lady of Victory, et gudshus formet som en iglo. Kirken ble først bygd i 1960, men ble ødelagt i en brann i 2005 og senere bygd opp igjen. I nærheten kan du oppleve det store deltaet i Mackenzieelven, den lengste elven i Canada. Denne mektige vannveien baner seg vei gjennom hele Nordvestterritoriene.

Fra Inuvik kan du fly eller ta båt til de arktiske øyene i Nordvestterritoriene. Sachs Harbor på Banks-øya er den nordligste byen i territoriet. Bruk den som utgangspunkt til Aulavik National Park, et vidstrakt 12200kvadratkilometer stort område på det arktiske lavlandet. Reis til Ulukhaktok på Victoria Island. Ta en uforglemmelig runde golf på den uvanlige 9-hullsbanen på tundraen med kunstig gress.

Fly til Yellowknife fra Edmonton eller Calgary for å starte reisen i Nordvestterritoriene. Herfra kan du fly eller kjøre til nordligere deler av territoriet. På hele reisen kan du holde utkikk etter nordlys, for noen steder i Nordvestterritoriene kan det ses nesten 250 netter om året.

Northwest Territories – populære byer

Yellowknife
Yellowknife
Kjent for Nordlys, Innsjøer og Turer
Liker du nordlys, kunst og innsjøutsikt? Dra til Yellowknife!
Inuvik
Inuvik
Kjent for Snøskuterkjøring, Jakt og Uforstyrret
Opplev bortgjemte Inuvik: snøscooterkjøring, basketball, soloppganger og mye mer!
Hay River
Hay River
Kjent for Fiske, Nordlys og Innsjøer
Hay River venter: fisketurer, nordlys, studentliv og mye mer!
Fort Simpson
Fort Simpson
I løpet av ditt opphold i Fort Simpson, kan du oppleve alt nærmiljøet der har å by på.
Fort Smith
Fort Smith
Kjent for Historisk og Museer
Tid for nye reiseopplevelser! Opplev historiske plasser og museer i Fort Smith.