Aurland

Reiseguide
Nærøyfjorden fasiliteter samt vannfall
Aurland har et spektakulært landskap med majestetiske fjorder og er i tillegg en inngangsport til flere spennende utendørs aktiviteter som fjellklatring, kajakkpadling og fotturer i villmarken.

Opplev denne uslepne skjønnheten ved fjorden på en reise til Aurland. Denne billedskjønne kommunen har en samling av små bygder som er omringet av store fjell, grønne daler og speilblanke fjorder. For deg som er glad i naturen, er dette et perfekt reisemål. Her får du blant annet vakre kjøreturer og ville dyr.

En av de mest populære attraksjonene i Aurland er Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden – hvor sistnevnte er på UNESCOs verdensarvliste. Disse fjordarmene hører til den 204 kilometer lange Sognefjorden, den lengste og dypeste fjorden i Norge. Utforsk disse lange, smale vikene på en cruisetur, som du kan ta fra flere bygder langs Sognefjorden. Flåm og Gudvangen er to av dem. Ta en kajakktur til gjemte strender og gå langs strandpromenaden.

Det er også flere andre steder du kan ta en fottur i Aurland. Du kan for eksempel dra til Aurlandsdalen, hvor du kan nyte utsikten av fjelltopper og isbreer. Hvis du vil ha en utfordring, kan du bestige Prestevarden. Ta en rusletur til Stegastein utkikksplattform og få en nydelig utsikt over Aurlandsfjorden. Hvis du vil ha en roligere tur, er Kongevegsmarsjen et godt alternativ. Stien går langs vannet mellom Bleiklindi og Styvi.

En annen god måte å oppleve området på er å ta den nydelige kjøreturen langs den nasjonale turistveien over Aurlandsfjellet. Her har du nesten 50 kilometer med vill natur i vente.

Du har også flere muligheter til å oppleve denne vakre regionen i de hyggelige bygdene. Stopp i Gudvangen, som går tilbake til Vikingtiden. Like ved finner du de labyrintaktige magiske hvite grottene.Dra til Flåm og ta en tur med Flåmsbana . Mens du ruller gjennom fjordlandskapet, kan du kikke ut vinduet og nyte synet av de ville fossefallene og snødekte fjellene. Besøk den lille bygden Undredal, kjent for geitost og Undredal stavkirke, som har stått siden 1100-tallet. Du kan også lære om gårdstradisjonene i fjellet på Otternes Bygdetun.

Hvis du vil reise til Aurland, så kan du fly til Sogndal lufthavn og deretter ta buss eller ferje derfra. Du kan også velge å kjøre, ta tog eller buss fra Oslo. I Aurland kan du komme deg rundt med ferje, buss, bil eller til fots. Her kan du overnatte på et koselig hotell og våkne opp i, kanskje, det mest spektakulære landskapet Norge har å by på.

Gudvangen Budget Hotel
Gudvangen Budget Hotel
2.5 out of 5
Fetagata 17, Aurland, Vestland
Prisen er 2 090 kr per natt fra 27. jun. til 28. jun.
2 090 kr
per natt
27. jun.–28. jun.
Du kan bo på dette bed & breakfast-hotellet under turen til Aurland. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og ...
8/10 Very Good! (121 anmeldelser)
Fin opplevelse, noen detaljer kan forbedres.
"Fin service å legge til rette for ankomst etter stengetid, men litt vanskelig å finne rommet. Hotellet er fordelt på mange bygg. Bedre om de hadde sendt en e-post med kart, og evt kode for dør. Rommet var veldig fint, bortsett fra litt løsnet tapet. Det var litt rart at det ikke var leselys ved sengen ..."

Anmeldelse skrevet 11. des. 2023

Gudvangen Budget Hotel