Reiseråd

Følg med på eventuelle reiseråd og oppdateringer fra Verdens helseorganisasjon (WHO) knyttet til koronaviruset (COVID-19). På grunn av det usedvanlig store antallet reiseforstyrrelser kan det ta opptil 30 dager å behandle tilbakebetalinger.

AurlandNorge

Aurland har et spektakulært landskap med majestetiske fjorder og er i tillegg en inngangsport til flere spennende utendørs aktiviteter som fjellklatring, kajakkpadling og fotturer i villmarken.

Opplev denne uslepne skjønnheten ved fjorden på en reise til Aurland. Denne billedskjønne kommunen har en samling av små bygder som er omringet av store fjell, grønne daler og speilblanke fjorder. For deg som er glad i naturen, er dette et perfekt reisemål. Her får du blant annet vakre kjøreturer og ville dyr.

En av de mest populære attraksjonene i Aurland er Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden – hvor sistnevnte er på UNESCOs verdensarvliste. Disse fjordarmene hører til den 204 kilometer lange Sognefjorden, den lengste og dypeste fjorden i Norge. Utforsk disse lange, smale vikene på en cruisetur, som du kan ta fra flere bygder langs Sognefjorden. Flåm og Gudvangen er to av dem. Ta en kajakktur til gjemte strender og gå langs strandpromenaden.

Det er også flere andre steder du kan ta en fottur i Aurland. Du kan for eksempel dra til Aurlandsdalen, hvor du kan nyte utsikten av fjelltopper og isbreer. Hvis du vil ha en utfordring, kan du bestige Prestevarden. Ta en rusletur til Stegastein utkikksplattform og få en nydelig utsikt over Aurlandsfjorden. Hvis du vil ha en roligere tur, er Kongevegsmarsjen et godt alternativ. Stien går langs vannet mellom Bleiklindi og Styvi.

En annen god måte å oppleve området på er å ta den nydelige kjøreturen langs den nasjonale turistveien over Aurlandsfjellet. Her har du nesten 50 kilometer med vill natur i vente.

Du har også flere muligheter til å oppleve denne vakre regionen i de hyggelige bygdene. Stopp i Gudvangen, som går tilbake til Vikingtiden. Like ved finner du de labyrintaktige magiske hvite grottene.Dra til Flåm og ta en tur med Flåmsbana . Mens du ruller gjennom fjordlandskapet, kan du kikke ut vinduet og nyte synet av de ville fossefallene og snødekte fjellene. Besøk den lille bygden Undredal, kjent for geitost og Undredal stavkirke, som har stått siden 1100-tallet. Du kan også lære om gårdstradisjonene i fjellet på Otternes Bygdetun.

Hvis du vil reise til Aurland, så kan du fly til Sogndal lufthavn og deretter ta buss eller ferje derfra. Du kan også velge å kjøre, ta tog eller buss fra Oslo. I Aurland kan du komme deg rundt med ferje, buss, bil eller til fots. Her kan du overnatte på et koselig hotell og våkne opp i, kanskje, det mest spektakulære landskapet Norge har å by på.

De mest populære hotellene i Aurland

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Flåmsbrygga Hotell
Flåmsbrygga Hotell
3.5 out of 5
Flåmsbrygga, PB 44, Flam, Aurland, Sogn og Fjordane
1 950 kr
per natt
14. apr.–15. apr.

Dette hotellet ligger i Flåm, 0,1 kilometer unna Flåm Marina og 3,5 kilometer unna Flåm kirke. Stegastein utsiktspunkt ligger 17,4 kilometer unna. Flåm togstasjon ...

4.4/5Excellent! (219 anmeldelser)
Nice hotel

"Nice to stay at this hotel and the service was excellent."…"

Anmeldelse skrevet 4. nov. 2019

Flåmsbrygga Hotell
Gudvangen Fjordtell
Gudvangen Fjordtell
2.5 out of 5
Gudvangen Fjordtell, Gudvangen, Aurland, Sogn og Fjordane
1 490 kr
per natt
13. apr.–14. apr.

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Aurland, 9,4 kilometer unna Nærøyfjorden og 25 kilometer unna Flåm Marina og Flåm kirke. Dessuten ligger Stegastein utsiktspunkt ...

3.7/5Good! (325 anmeldelser)
Romslig og gode fasiliteter til god pris

"Hadde bestilt leilighet. Stort fint rom, sovesofa i tillegg til dobbeltseng. Kjøken med det ein treng for å lage mat, og servere. Stor plattning med tak. Parkering utanfor. God service, kjekk betjening. God frukost. Veldig bra! Rimelig i forhold til størrelse på rommet. Kan godt tenke meg å bestille ..."…"

Anmeldelse skrevet 13. okt. 2019

Gudvangen Fjordtell
Fretheim Hotel
Fretheim Hotel
Flam, Aurland, Sogn og Fjordane
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
1 990 kr
per natt
15. apr.–16. apr.

Dette hotellet ligger ved sjøen, 0,2 kilometer unna Flåm Marina og 3,2 kilometer unna Flåm kirke. Dessuten ligger Stegastein utsiktspunkt og Nærøyfjorden 32 ...

4.4/5Excellent! (163 anmeldelser)

"Flott hotell med god service og dyktige servitører som delte kunnskap om mat og vin."…"

Anmeldelse skrevet 4. sep. 2019

Fretheim Hotel

Populære severdigheter i Aurland

Flåm Marina
Bilde av Flåm Marina

Flåm Marina

4.5/5(3 anmeldelser)

Spaser langs vannet i Flåm når du legger turen innom Flåm Marina. Området er kjent for de livlige bryggeriene sine, og har fossefall du bør oppleve.

Nærøyfjorden
Bilde av Nærøyfjorden

Nærøyfjorden

4.5/5(5 anmeldelser)

Dramatiske klipper, brusende fossefall og fredelige isbreer gjør Nærøyfjorden til et idyllisk sted å dra på cruise, ta en fottur eller prøve kajakkpadling.

Flåm kirke
Bilde av Flåm kirke

Flåm kirke

5/5(1 anmeldelse)

Du vil utforske den fascinerende historien til Flåm med en tur innom Flåm kirke. Området er kjent for de livlige bryggeriene sine, og har fossefall du bør oppleve.

Brekkefossen
Bilde av Brekkefossen

Brekkefossen

Få en flott naturopplevelse ved å utforske Brekkefossen under besøket i Flåm. Området er kjent for de livlige bryggeriene sine, og har fossefall du bør oppleve.

Stegastein utsiktspunkt
Bilde av Stegastein utsiktspunkt

Stegastein utsiktspunkt

4/5(1 anmeldelse)

Du vil finne ut mer om den interessante historien til Aurland med en tur til Stegastein utsiktspunkt. Området er kjent for de livlige bryggeriene sine, og har fossefall du bør oppleve.

Undredal stavkirke
Bilde av Undredal stavkirke

Undredal stavkirke

Lokalhistorien til Undredal kan du finne ut mer om om du besøker Undredal stavkirke.

Toppaktiviteter i Aurland

Kystutflukt: Tur med sightseeingbuss til Geiranger
Bilde av Kystutflukt: Tur med sightseeingbuss til Geiranger

Kystutflukt: Tur med sightseeingbuss til Geiranger

377 kr
per voksen