Ting å gjøre i Athen

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Akropolis fasiliteter samt historisk arkitektur, ruiner og nattbilder

Ting å gjøre i Athen

Athens hovedstad er en kulturby av de helt sjeldne; med en historie som strekker seg tre tusen år tilbake, er det enormt mye å se og oppleve her. Historieinteresserte kan vandre i dager og uker blant de mange gamle ruinene, og aldri gå tom for ting å gjøre i Athen. Ingen besøkt til byen er komplett uten å ha hatt nærkontakt med severdigheter som Akropolis, der den ligger på en høyde og har full oversikt over byen. Den viktigste bygningen i Athens Akropolis er Parthenon, et tempel dedikert til byens skytshelgen Athene. Det er få aktiviteter i Athen som er viktigere å få gjennomført en et besøk til dette historiske monumentet.

Det er nesten urettferdig overfor de mange severdighetene i Athen å sette de mange historiske monumentene som byen har å by på opp mot hverandre. Hvis du vil få en rask oversikt over historien og utviklingen av Athen, bør du aller helst ta en tur på museum. Dette er det ingen manko på i Athen, og for historiefantaster er det rene paradiset å vandre rundt i samlinger som de i det Nasjonale Arkeologiske museet og Benaki-museet. Men selv den som liker andre typer museer enn historiske, vil kunne stille nysgjerrigheten i det greske motormuseet eller kanskje det numismatiske museet.

Moderne ting å gjøre i Athen

Det er så lett å la seg rive med av de mange historiske severdighetene, de fantastiske museene og alle de verdenskjente bygningene som florerer i Athen. Ikke rart at vi er fascinert av denne byen, som er demokratiets vugge, og en av de viktigste arnestedene for vestlig sivilisasjon. Men i tillegg til alt dette, er det også en moderne, europeisk hovedstad, med en befolkning som lever moderne liv og har moderne interesser. En av disse moderne interessene, er scootere – mopeder om du vil. Lei deg inn på en omvisning på moped i byen, og se det urgamle og hypermoderne side om side, med historier og guiding fra engasjerte og morsomme turledere. En annen, typisk Athen-aktivitet, er å dra på seiltur i området rundt byen. Du får se de nærmeste øyene på nært hold, og kanskje også fisket.

Aktiviteter med det greske kjøkken i fokus

Middelhavet er en samlende faktor for det greske folket, og har historisk sett vært måten den greske kulturen ble spredt gjennom flere tusen år. Men den greske kulturen har fått mye tilbake fra landene rundt dette havområdet, som de fleste turister til Hellas nyter godt av den dag i dag. Olivenolje, sitrus, fisk og skalldyr, er alle typiske ingredienser i det lokale kjøkkenet, og du kan lære mer om dette om du deltar på en aktivitet som et matlagingskurs. Her handler dere inn lokale råvarer, før dere samles i et koselig kjøkken og tilbereder klassiske, greske retter som tsatsiki, souvlaki og andre ting.

Er du en ekte gastronom som søker andre ting å gjøre som har med mat og drikke å gjøre, kan du finne lokale vinsmakinger eller vinkurs. Hellas har en levende mat- og drikkekultur som innbyr til å oppleves.

Populære aktiviteter i Athen


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


Mest populære steder å besøke

1. Akropolis

Akropolis, den "hellige steinen" i Athen, kan man se både fra luften og forskjellige utsiktspunkter rundt om i byen, eller i historiebøkene dine fra barndommen. Det er et verdenskjent symbol på gullalderen til den gamle, greske sivilisasjonen. Her finner du mange doriske templer og andre arkitektoniske mesterverk, samt ruinene til skulpturer og utskjæringer fra det femte århundret før Kristus.
Les mer
Den gamle, greske byen stiger opp som en føniks fra Athens moderne sentrum, og lyser opp natten på en storslått måte.

2. Pireás havn

Spaser langs vannet i Athen når du legger turen innom Pireás havn. Dette fotgjengervennlige området er kjent for det fantastiske utelivet sitt og har interessante museer du også bør oppleve.
Les mer
Spaser langs vannet i Athen når du legger turen innom Pireás havn. Dette fotgjengervennlige området er kjent for det fantastiske utelivet sitt og har interessante museer du også bør oppleve.

3. Syntagma

Det foregår alltid mye på Syntagma-plassen, som ligger midt i Athen. Gå opp marmortrinnene og sett deg på en av kafeene for å se på folket, eller gå for å se vaktskiftet foran det greske parlamentet. Vis din respekt ved graven til den ukjente soldat, og opplev stoltheten de lokale har når det kommer til arven sin.
Les mer
Denne plassen ble bygget for lenge siden, og er fortsatt senteret for politisk og sosial aktivitet i moderne Athen.

4. Parthenon

Parthenon, som er Akropolis' mest kjente bygg, stod ferdig i 438 f.Kr. og er et imponerende eksempel på gammel gresk arkitektur. Gjennom århundrenes løp har dette styrkens symbol overlevd ulike sivilisasjoners fremgang og død, kriger og moderne utvikling og er i dag en av landets store stoltheter. Turister fra hele verden tar turen hit for å fotografere, male og studere de doriske søylene, statuene og detaljerte relieffene som er skåret ut i den hvite marmoren.
Les mer
Dra tilbake i tid og utforsk oldtidens myter inngravert i veggene til Hellas' største doriske tempel, som opprinnelig var en hyllest til krigsgudinnen Athene.

5. Akropolis-museet

Det nye Akropolis-museet befinner seg i det historiske området Makrygianni, like sørøst for Parthenon. Bygningsarbeidet ble til slutt fullført i 2007 – mer enn 30 år etter at byggingen startet for første gang. Arkitekter fra rundt om i verden konkurrerte om å designe dette moderne bygget, med mer enn 14 000 kvadratmeter med utstillingsplass. Det er ti ganger så mye plass som det var i det gamle museet på Akropolis.
Les mer
Dette moderne museet er et produkt av tiår med iherdig og lidenskapelig arbeid, og kan nå skilte med millioner av besøkende hvert år.

6. Zevstempelet

Zevstempelet, som også blant annet er kjent som Olympeion, er en imponerende ruin av dette gamle tempelet, som ligger i Athen sentrum. Det ligger 700 meter sør for Syntagma-plassen. Kjenn på følelsen av ærefrykt der du står foran de massive søylene som fortsatt er igjen av dette tempelet, som ble bygd i antikkens tid for å hedre faren til de olympiske guder.
Les mer
Stå ved foten av de høye søylene som hedrer faren til de olympiske guder, under besøket ditt til dette tempelet fra det første århundret.

7. Den gamle agora i Athen

Det gamle torget (Agora) var før i tiden den sentrale markedsplassen og selve hjertet til Athen, og promenaden er omgitt av butikker og statuer. Gå rundt i de vakre hagene og utforsk ruinen som er dekket med deler av friser, som fremstiller guder og myter fra antikkens Hellas. Det er lett å se for seg at Socrates og Plato diskuterte filosofi her.
Les mer
Spaser langs promenaden hvor velstående atenere utvekslet sladder, politiske nyheter og varer.

Populære steder å besøke i Athen

Områder i Athen

Byer nær Athen