Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

Ting å gjøre i Athen
Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger

Akropolis fasiliteter samt historisk arkitektur, ruiner og nattbilder

Ting å gjøre i Athen

Athens hovedstad er en kulturby av de helt sjeldne; med en historie som strekker seg tre tusen år tilbake, er det enormt mye å se og oppleve her. Historieinteresserte kan vandre i dager og uker blant de mange gamle ruinene, og aldri gå tom for ting å gjøre i Athen. Ingen besøkt til byen er komplett uten å ha hatt nærkontakt med severdigheter som Akropolis, der den ligger på en høyde og har full oversikt over byen. Den viktigste bygningen i Athens Akropolis er Parthenon, et tempel dedikert til byens skytshelgen Athene. Det er få aktiviteter i Athen som er viktigere å få gjennomført en et besøk til dette historiske monumentet.

Det er nesten urettferdig overfor de mange severdighetene i Athen å sette de mange historiske monumentene som byen har å by på opp mot hverandre. Hvis du vil få en rask oversikt over historien og utviklingen av Athen, bør du aller helst ta en tur på museum. Dette er det ingen manko på i Athen, og for historiefantaster er det rene paradiset å vandre rundt i samlinger som de i det Nasjonale Arkeologiske museet og Benaki-museet. Men selv den som liker andre typer museer enn historiske, vil kunne stille nysgjerrigheten i det greske motormuseet eller kanskje det numismatiske museet.

Moderne ting å gjøre i Athen

Det er så lett å la seg rive med av de mange historiske severdighetene, de fantastiske museene og alle de verdenskjente bygningene som florerer i Athen. Ikke rart at vi er fascinert av denne byen, som er demokratiets vugge, og en av de viktigste arnestedene for vestlig sivilisasjon. Men i tillegg til alt dette, er det også en moderne, europeisk hovedstad, med en befolkning som lever moderne liv og har moderne interesser. En av disse moderne interessene, er scootere – mopeder om du vil. Lei deg inn på en omvisning på moped i byen, og se det urgamle og hypermoderne side om side, med historier og guiding fra engasjerte og morsomme turledere. En annen, typisk Athen-aktivitet, er å dra på seiltur i området rundt byen. Du får se de nærmeste øyene på nært hold, og kanskje også fisket.

Aktiviteter med det greske kjøkken i fokus

Middelhavet er en samlende faktor for det greske folket, og har historisk sett vært måten den greske kulturen ble spredt gjennom flere tusen år. Men den greske kulturen har fått mye tilbake fra landene rundt dette havområdet, som de fleste turister til Hellas nyter godt av den dag i dag. Olivenolje, sitrus, fisk og skalldyr, er alle typiske ingredienser i det lokale kjøkkenet, og du kan lære mer om dette om du deltar på en aktivitet som et matlagingskurs. Her handler dere inn lokale råvarer, før dere samles i et koselig kjøkken og tilbereder klassiske, greske retter som tsatsiki, souvlaki og andre ting.

Er du en ekte gastronom som søker andre ting å gjøre som har med mat og drikke å gjøre, kan du finne lokale vinsmakinger eller vinkurs. Hellas har en levende mat- og drikkekultur som innbyr til å oppleves.

Populære aktiviteter i Athen


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


Populære aktiviteter

Omvisninger og dagsturer

Se alle 17 aktiviteter

Mat, drikke og uteliv

Se alle 3 aktiviteter

Populære steder å besøke i Athen

Områder i Athen

Byer nær Athen