Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.

Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


Populære aktiviteter etter kategori

De beste tingene å gjøre i Athen

Se de 17 forskjellige aktivitetene du kan gjøre i Athen

Ting å gjøre i Athen

Athens hovedstad er en kulturby av de helt sjeldne; med en historie som strekker seg tre tusen år tilbake er det enormt mye å se og oppleve her. Historieinteresserte kan vandre i dager og uker blant de mange gamle ruinene og aldri gå tom for ting å gjøre i Athen. Ingen besøkt til byen er komplett uten å ha hatt nærkontakt med severdigheter som Akropolis der den ligger på en høyde og har full oversikt over byen. Den viktigste bygningen i Athens Akropolis er Parthenon

et tempel dedikert til byens skytshelgen Athene. Det er få aktiviteter i Athen som er viktigere å få gjennomført en et besøk til dette historiske monumentet.

Det er nesten urettferdig overfor de mange severdighetene i Athen å sette de mange historiske monumentene som byen har å by på opp mot hverandre. Hvis du vil få en rask oversikt over historien og utviklingen av Athen bør du aller helst ta en tur på museum. Dette er det ingen manko på i Athen og for historiefantaster er det rene paradiset å vandre rundt i samlinger som de i det Nasjonale Arkeologiske museet og Benaki-museet. Men selv den som liker andre typer museer enn historiske vil kunne stille nysgjerrigheten i det greske motormuseet eller kanskje det numismatiske museet.

Moderne ting å gjøre i Athen

Det er så lett å la seg rive med av de mange historiske severdighetene de fantastiske museene og alle de verdenskjente bygningene som florerer i Athen. Ikke rart at vi er fascinert av denne byen som er demokratiets vugge og en av de viktigste arnestedene for vestlig sivilisasjon. Men i tillegg til alt dette er det også en moderne europeisk hovedstad med en befolkning som lever moderne liv og har moderne interesser. En av disse moderne interessene er scootere – mopeder om du vil. Lei deg inn på en omvisning på moped i byen og se det urgamle og hypermoderne side om side med historier og guiding fra engasjerte og morsomme turledere. En annen typisk Athen-aktivitet er å dra på seiltur i området rundt byen. Du får se de nærmeste øyene på nært hold og kanskje også fisket.

Aktiviteter med det greske kjøkken i fokus

Middelhavet er en samlende faktor for det greske folket og har historisk sett vært måten den greske kulturen ble spredt gjennom flere tusen år. Men den greske kulturen har fått mye tilbake fra landene rundt dette havområdet som de fleste turister til Hellas nyter godt av den dag i dag. Olivenolje sitrus fisk og skalldyr er alle typiske ingredienser i det lokale kjøkkenet og du kan lære mer om dette om du deltar på en aktivitet som et matlagingskurs. Her handler dere inn lokale råvarer før dere samles i et koselig kjøkken og tilbereder klassiske greske retter som tsatsiki souvlaki og andre ting.

Er du en ekte gastronom som søker andre ting å gjøre som har med mat og drikke å gjøre kan du finne lokale vinsmakinger eller vinkurs. Hellas har en levende mat- og drikkekultur som innbyr til å oppleves.

Kart

Discover neighborhoods in Athen

Athen sentrum

Syntagma og Akropolis er noen av de mest populære attraksjonene i Athen sentrum. Det er bare å hoppe på metroen på Panepistimio stasjon eller Syntagma stasjon og la deg fascinere av interessante museer, flerfoldige kaféer og spennende butikker.

MuseerHistoriske bygningerKafeer

Kolonáki

God mat er bare én av grunnene til at mange drar til Kolonáki. For å få med deg attraksjoner som Lykavittós er det bare å hoppe på metroen på Megaro Moussikis stasjon eller Evangelismos stasjon. .

MuseerBusinessKafeer

Pláka

Dette historiske knutepunktet i Aten tilbyr shopping og restauranter blandet med gamle attraksjoner som Adrianos-biblioteket.

MuseerShoppingKafeer

Koukáki

Interessante museer er én av grunnene til at mange liker Koukáki. Du bør også ta turen til Akropolis-museet og Emotions barndomsmuseum, og for å se mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Akropoli stasjon.

MuseerMiddagVennlige folk

Néos Kósmos

God mat og spennende butikker er bare noe av det som trekker folk til Néos Kósmos. Mens du er her, bør du også ta turen til Onassis kultursenter, og for å komme deg rundt er det bare å hoppe på metroen på Neos Kosmos stasjon eller Kasomouli stasjon.

MiddagFamilievennligBusiness

Gkázi

God mat og interessante museer gjør Gkázi vel verdt et besøk. Du kan også ta turen til Technopolis og Synchrono teater, og det er enkelt å komme seg rundt med metroen fra Kerameikos stasjon.

ShoppingMiddagFamilievennlig