Horten

Reiseguide
Horten
Bortgjemt i Vestfolds enorme utvalg av feriemål, har sjarmerende Horten fått utvikle seg på sine helt egne premisser og med sine særegenheter i god behold.

Horten ligger på den vestlige bredden av Oslofjorden, med utsikt over til Jeløya og Moss. Fra denne østlige bredden, kan man også reise til Horten på en veldig koselig måte, nemlig med Bastøfergen. Nyt den deilige saltvannsluften, se måkene følge båten i late drag, og vit at du krysser fjorden på en historisk og enkel måte. Dermed kan du fort gjøre reisen til en storbyferie i Horten og Moss, med ekstra opplevelser og kulturinnslag fra nabobyen over vannet.

En weekendtur til Horten kan være innholdsrik på både kultur- og naturopplevelser. Horten har en lang historie som sjøfartsby, og ut mot havet peker den norske marinens gamle hovedverft Karljohansvern. Dette er nedlagt, med fortsatt et veldig interessant sted å besøke. Du finner en rekke museer og samlinger av marinehistoriske gjenstander på den tidligere orlogsstasjonen. Marinemuseet er forsvarets nasjonale museum for marinehistorien, og følger den norske marinen gjennom dansketid og mere moderne historie.

På Karljohansvern finner man også Preus Museum, som er nasjonalt museum for fotografi. Den historiske samlingen er enorm, men museets kuratorer evner også å trekke paralleller mellom fortiden og nåtiden i spennende utstillinger. Også på Karljohansvern finner man Lokalhistorisk senter, et bymuseum for Horten, som forteller dagliglivets historier i tablåer, bilder og dokumenter.

Hortens nærhet til sjøen kan oppleves på andre måter, for eksempel ved å gå langs Kyststien, som i Vestfold strekker seg fra Svelvik til Helgeroa. Gå for eksempel fra Horten til Åsgårdstrand, en tur som tar omtrent to timer – men som du gjerne vil bruke hele dagen på.

Omtrent halvveis mellom byene kommer du til Midgard Historiske senter og Borrehaugene. Her finner du hele ni gravhauger fra perioden mellom 600-900 e.Kr, et antall man ikke finner noe annet sted i verden.

Det er tydelig at makta har vært trukket til Horten i uminnelige tider, og med den, kulturen. Horten kan by på flere musikkfestivaler gjennom året, og er særlig dyktige til å representere alternative musikkscener som reggae og metal. Alle er velkommen.

Thon Partner Hotel Horten
Thon Partner Hotel Horten
3.5 out of 5
Jernbanegata 1, Horten
Prisen er 1 594 kr per natt fra 19. aug. til 20. aug.
1 594 kr
per natt
19. aug.–20. aug.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Horten, får du 3,5-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: ...
7,6/10 Good! (604 anmeldelser)