Norge kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

HortenNorge

Bortgjemt i Vestfolds enorme utvalg av feriemål, har sjarmerende Horten fått utvikle seg på sine helt egne premisser og med sine særegenheter i god behold.

Horten ligger på den vestlige bredden av Oslofjorden, med utsikt over til Jeløya og Moss. Fra denne østlige bredden, kan man også reise til Horten på en veldig koselig måte, nemlig med Bastøfergen. Nyt den deilige saltvannsluften, se måkene følge båten i late drag, og vit at du krysser fjorden på en historisk og enkel måte. Dermed kan du fort gjøre reisen til en storbyferie i Horten og Moss, med ekstra opplevelser og kulturinnslag fra nabobyen over vannet.

En weekendtur til Horten kan være innholdsrik på både kultur- og naturopplevelser. Horten har en lang historie som sjøfartsby, og ut mot havet peker den norske marinens gamle hovedverft Karljohansvern. Dette er nedlagt, med fortsatt et veldig interessant sted å besøke. Du finner en rekke museer og samlinger av marinehistoriske gjenstander på den tidligere orlogsstasjonen. Marinemuseet er forsvarets nasjonale museum for marinehistorien, og følger den norske marinen gjennom dansketid og mere moderne historie.

På Karljohansvern finner man også Preus Museum, som er nasjonalt museum for fotografi. Den historiske samlingen er enorm, men museets kuratorer evner også å trekke paralleller mellom fortiden og nåtiden i spennende utstillinger. Også på Karljohansvern finner man Lokalhistorisk senter, et bymuseum for Horten, som forteller dagliglivets historier i tablåer, bilder og dokumenter.

Hortens nærhet til sjøen kan oppleves på andre måter, for eksempel ved å gå langs Kyststien, som i Vestfold strekker seg fra Svelvik til Helgeroa. Gå for eksempel fra Horten til Åsgårdstrand, en tur som tar omtrent to timer – men som du gjerne vil bruke hele dagen på.

Omtrent halvveis mellom byene kommer du til Midgard Historiske senter og Borrehaugene. Her finner du hele ni gravhauger fra perioden mellom 600-900 e.Kr, et antall man ikke finner noe annet sted i verden.

Det er tydelig at makta har vært trukket til Horten i uminnelige tider, og med den, kulturen. Horten kan by på flere musikkfestivaler gjennom året, og er særlig dyktige til å representere alternative musikkscener som reggae og metal. Alle er velkommen.

De mest populære hotellene i Horten

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Hotel Horten
Hotel Horten
2.5 out of 5
Borreveien 44, Horten
Prisen er 528 kr per natt

Dette hotellet med golfmuligheter ligger i Horten og 2 kilometer unna Borre Golfbane og Midgardsenteret. Dessuten ligger Borre kirke og Munchs hus 10 kilometer ...

3.6/5Good! (138 anmeldelser)

"Can't complain. Good price and ok room for a night."…"

Anmeldelse skrevet 1. aug. 2020

Hotel Horten
Hotel Åsgårdstrand
Hotel Åsgårdstrand
3.5 out of 5
Havnegata 6, Asgardstrand, Horten
Prisen er 1 295 kr per natt

Dette hotellet ligger i Horten og 10 minutters gange unna Oslofjorden og Munchs hus. Borrestranda ligger 3,3 kilometer unna.

4.3/5Excellent! (138 anmeldelser)

"Flott hotell . Kjekk betjening og god mat.store rom og behagelige senger. Vi hadde med hund, og det var helt greit."…"

Anmeldelse skrevet 15. jul. 2020

Hotel Åsgårdstrand
Thon Hotel Horten
Thon Hotel Horten
3.5 out of 5
Jernbanegata 1, Horten
Prisen er 1 422 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Horten og 2 kilometer unna Oslofjorden, Tivolistranda og Vollane. Dessuten ligger Rorestrand og Borre Golfbane kun 5 ...

3.6/5Good! (401 anmeldelser)
Supert

"Veldig hyggelig personale. Utmerket frokost og kjempefint rom med gode senger. Vi ville gjerne blitt lenger"…"

Anmeldelse skrevet 5. feb. 2020

Thon Hotel Horten