Drammen

Reiseguide
Drammen
Denne tilbakelente elvebyen sør i Norge kan by på kunst, arkitektur og øl, i tillegg til friluftseventyr året rundt.

Reis på weekendtur til Drammen. Avslappende spaserturer langs elven, friluftseventyr, kunst og et historisk bryggeri gjør Drammen til et interessant stoppested på en ferie i Norge. Drammen har tradisjonelt vært et industrisentrum, men er i dag en attraktiv by på begge sider av den stilleflytende Drammenselva. Drammen er hovedstaden i Buskerud fylke.

Drammens flate gater og kompakte bysentrum gjør det enkelt å utforske byen til fots. Start din ferie i Drammen på Bragernes Torg, byens sentrale plass på nordsiden av elven. Se på livet i byen fra en utendørskafé eller overvær friluftskonserter under sommerfestivaler, som for eksempel Drammen Elvefestival. Se nærmere på rådhusets slottslignende arkitektur og beundre den nygotiske arkitekturen til Bragernes kirke fra det 19. århundret.

Du kan gå langs elvepromenaden, der lokalbefolkningen soler seg på plenene, og kjøle deg ned i vannet på en varm sommerdag. Du kan nyte utsikten fra en kafé langs elven eller smake øl på Aass bryggeri, Norges eldste bryggeri som fortsatt er i drift. Slapp av i de velstelte hagene på Gamle Kirkeplass, omgitt av fargerike bygårder og Drammen teater. Besøk teateret for å overvære orkesterkonserter, balletter og musikaler.

Kryss elven via den Y-formede Ypsilon bro til Union Brygge, et kulturområde med en konsertsal, restauranter og butikker. Besøk Strømsgodset kirke i tre, oppført i 1843, for å se på interessant arkitektur. Du kan se på utstillinger av keramikk, tekstiler, glassarbeid og folkekunst fra Buskerud på Drammen Museum.

Nyt panoramautsikt over byen fra Spiraltoppen, et utsiktspunkt du kan gå til ved å følge stier opp langs åsene rundt byen. Du kan også kjøre til utsiktspunktet gjennom spiraltunnelen som skjærer seg gjennom åsen. Dra til den 10 000 år gamle kløften Kjosterudjuvet for flere friluftsaktiviteter. Du kan gå langs en sti i villmarken til sjøer og fosser, prøve strikkhopping eller rappellere deg ned de loddrette veggene i kløften. Om vinteren kan du stå på ski og snøbrett på Drammen Skisenter.

Drammens mange attraksjoner gjør byen til en populær avstikker fra Oslo. Byen ligger også langs togruten mellom Bergen og Oslo, som går gjennom Norges fantastiske natur.

Discover neighborhoods in Drammen

Default Image

Krokstadelva

Når du først er i Krokstadelva, bør du ta turen til severdigheter som Nedre Eiker kirke og Eknes svømmehall.

Krokstadelva