Norge kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

DrammenNorway

Denne tilbakelente elvebyen sør i Norge kan by på kunst, arkitektur og øl, i tillegg til friluftseventyr året rundt.

Reis på weekendtur til Drammen. Avslappende spaserturer langs elven, friluftseventyr, kunst og et historisk bryggeri gjør Drammen til et interessant stoppested på en ferie i Norge. Drammen har tradisjonelt vært et industrisentrum, men er i dag en attraktiv by på begge sider av den stilleflytende Drammenselva. Drammen er hovedstaden i Buskerud fylke.

Drammens flate gater og kompakte bysentrum gjør det enkelt å utforske byen til fots. Start din ferie i Drammen på Bragernes Torg, byens sentrale plass på nordsiden av elven. Se på livet i byen fra en utendørskafé eller overvær friluftskonserter under sommerfestivaler, som for eksempel Drammen Elvefestival. Se nærmere på rådhusets slottslignende arkitektur og beundre den nygotiske arkitekturen til Bragernes kirke fra det 19. århundret.

Du kan gå langs elvepromenaden, der lokalbefolkningen soler seg på plenene, og kjøle deg ned i vannet på en varm sommerdag. Du kan nyte utsikten fra en kafé langs elven eller smake øl på Aass bryggeri, Norges eldste bryggeri som fortsatt er i drift. Slapp av i de velstelte hagene på Gamle Kirkeplass, omgitt av fargerike bygårder og Drammen teater. Besøk teateret for å overvære orkesterkonserter, balletter og musikaler.

Kryss elven via den Y-formede Ypsilon bro til Union Brygge, et kulturområde med en konsertsal, restauranter og butikker. Besøk Strømsgodset kirke i tre, oppført i 1843, for å se på interessant arkitektur. Du kan se på utstillinger av keramikk, tekstiler, glassarbeid og folkekunst fra Buskerud på Drammen Museum.

Nyt panoramautsikt over byen fra Spiraltoppen, et utsiktspunkt du kan gå til ved å følge stier opp langs åsene rundt byen. Du kan også kjøre til utsiktspunktet gjennom spiraltunnelen som skjærer seg gjennom åsen. Dra til den 10 000 år gamle kløften Kjosterudjuvet for flere friluftsaktiviteter. Du kan gå langs en sti i villmarken til sjøer og fosser, prøve strikkhopping eller rappellere deg ned de loddrette veggene i kløften. Om vinteren kan du stå på ski og snøbrett på Drammen Skisenter.

Drammens mange attraksjoner gjør byen til en populær avstikker fra Oslo. Byen ligger også langs togruten mellom Bergen og Oslo, som går gjennom Norges fantastiske natur.

De mest populære hotellene i Drammen

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Comfort Hotel Union Brygge - Drammen
Comfort Hotel Union Brygge - Drammen
4 out of 5
Grønland 64, Drammen
Prisen er 1 021 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Drammen og få skritt unna Oslofjorden, Union Scene og Papirbredden. Dessuten ligger Strømsgodset kirke og Drammens teater ...

4.3/5Excellent! (835 anmeldelser)

"Fint nytt hotell med sentral beliggenhet. God frokost."…"

Anmeldelse skrevet 24. jul. 2020

Comfort Hotel Union Brygge - Drammen
Quality Hotel River Station
Quality Hotel River Station
3 out of 5
Dr. Hansteins 7, Drammen
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 208 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Drammen og 5 minutters gange unna Oslofjorden, Strømsø kirke og Drammen havn. Dessuten ligger Drammensbadet og Drammens ...

4.4/5Wonderful! (46 anmeldelser)
Flott hotell med sentral beliggenhet

"Hadde et fint opphold her. Flott hotell med veldig hyggelig personale! Hotellet har en svært sentral beliggenhet med umiddelbar nærhet til togstasjon og alle byens fasiliteter. Det som imidlertid trekker ned er at jeg måtte betale 100kr for tidlig innsjekk, i en periode det generelt sett er liten ..."…"

Anmeldelse skrevet 6. mai 2020

Quality Hotel River Station
Clarion Collection Hotel Tollboden
Clarion Collection Hotel Tollboden
3.5 out of 5
Tollbugaten 43, Drammen
Prisen er 1 256 kr per natt

Dette hotellet ved stranden ligger midt i hjertet av Drammen og få skritt unna Oslofjorden, Strømsø kirke og Drammen havn. Dessuten ligger Marienlyst stadion ...

4.4/5Wonderful! (343 anmeldelser)
👍

"Supert hotell og veldig hyggelig ansatte"…"

Anmeldelse skrevet 11. nov. 2019

Clarion Collection Hotel Tollboden

Anmeldelser av Drammen

4.4

Populært reisemål

5 - Fantastisk
7
5 - Fantastisk 50%
4 - Bra
6
4 - Bra 42.857142857142854%
3 - OK
1
3 - OK 7.142857142857143%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

4/5 - Bra

Verifisert reisende

25. aug. 2019

Elvefestival i helgen

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

30. jul. 2019

Hva en fantastisk fin plass til at man aldri har vært dær før, så alt over våre førventninger