Billige flybilletter til Andøya

Billige flyreiser til Andøya

Prisene var tilgjengelige i løpet av de 7 siste dagene og begynte på 549 kr for enveisflyvninger og 1 097 kr for tur-retur i den spesifiserte perioden. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Scandinavian Airlines
Widerøe
Widerøe
Widerøe
Widerøe

Fly til Andøya

Flyvninger til Andøya

Andøya er Norges tiende største øy og ligger langt mot nord i et karrig sjø –og fjellandskap. Øya har et gigantisk myrlandskap, noe som gjør den til et yndet mål for de som er glad i å plukke multer. Det finnes også flotte strender og bratte fjelltopper du kan bestige. Fiskeindustri er en stor innkomstkilde for Andøy kommune, men de siste årene har også turistnæringen tatt seg opp, blant annet på grunn av muligheten for å se hval og store ørner. Når du har bestemt deg for å reise til Andøya, og du er klar for å kjøpe flybilletter, er søkeverktøyet her på Expedia.no til god hjelp. Med verktøyet vårt finner du enkelt flybilletter til Andøya, det viser deg nemlig alle flybillettene i en oversiktlig liste. Og så kan du sortere listen for å vise billige flybilletter til Andøya. Bestill leiebil og hotell på Andøya samtidig som fly, og du kan spare enda mer.

Opplevelser på Andøya

Andøya er stedet å dra for folk som er glade i naturen. Øya ligger i tilknytning til Lofoten og det berømte landskapet der. Den består av mye myr, som ved Dverberg strekker seg på tvers av øya. Delen av øya som kalles Hinnøydelen består av spisse tinder og en smal strandstripe. Skrivertinden på 890 m.o.h. er kommunens høyeste punkt. I løpet av de senere tiår har hvalsafari blitt en viktig turistnæring. Hvis du velger å leie bil på Andøya, kan du kjøre en strekning som er en del av Nasjonale Turistveger i Norge, en virkelig storslagen opplevelse.

Flyreiser til Andøya fra flyplasser i Norge

Du kan fly til Andøya fra alle flyplasser i Norge, men direktefly går bare fra Bodø, Tromsø, Stokmarknes, Oslo og Narvik. Både SAS, Widerøe, og Norwegian har flyvninger som vil ta deg hele veien frem til den naturskjønne øya. Fra Oslo vil flyturen ta rett under to timer, fra Bodø tar det 45 minutter å fly og fra Stokmarknes bare 25 minutter. Flyturen fra Tromsø er heller ikke lang, kun 30 minutter. Det er med andre ord ikke noen spesiell lang reise, noe som gjør at du kan godt ta en weekend på Andøya, uten at for mye av tiden går bort i reise.

Andenes flyplass

Flyplassen på Andøya ligger like i nærheten av Andenes, som er kommunesenteret på øya. Flyplassen er ganske liten, men den har det viktigste du trenger for en behagelig ankomst og avreise. Du kan ta buss hele veien inn til sentrum, eller bestille taxi hvis du synes det er bedre. Hvis du har tenkt å ordne deg med leiebil på øya, er det et godt tips å bestille leiebil på forhånd som du henter på flyplassen. Da står du fritt til å oppleve øya på egen hånd og kan kjøre rundt til flere av de små og sjarmerende stedene i landskapet i Nordland.

Ofte stilte spørsmål

Hva er navnet på flyplassen i Andøya?
Hvis du tenker å fly, slipper du å velge hvilken flyplass du vil lande på. Byen har nemlig bare én – og det er Andenes (ANX-Andoya).
Hvor langt er det til Andenes (ANX-Andoya) fra sentrum av Andøya?
Reiseveien mellom ANX og sentrum av Andøya er forholdsvis lang. Du må reise 25 km før du kan sjekke inn på hotellet.
Kan jeg fly til Andøya nå?
Tar du en titt på vår reiserådside for COVID-19, finner du det du trenger å vite om reiserestriksjonene som gjelder for Andøya, før du setter deg på flyet. Det legges ut informasjon om alt fra helseråd til karantenekrav, så du skal være oppdatert.
Hvor kan jeg få mer informasjon om hvordan jeg endrer eller avbestiller flyreisen min til Andøya?
For mer informasjon om hvordan du endrer eller avbestiller flyreisen din til Andøya, gå til kundeserviceportalen.
Hvordan finner jeg billige flyreiser til Andøya med fleksible regler for endring?
Mange flyselskaper gir deg muligheten til å endre flyreisen uten å måtte betale et gebyr. Det eneste du betaler, er mellomlegget mellom den opprinnelige flyreisen og den nye flyreisen du velger. Når du søker etter flyreiser til Andøya, kan du velge filteret <<Ingen gebyrer for endring>>.
Hvilken flyplass er det best å reise til i Andøya?
Tar du fly til EVE, vil du befinne deg 75 km fra sentrumsområdet. ANX tar også i mot mange som reiser til Andøya. Den ligger 25 km fra byens sentrum.
Hvor mange flyselskaper har flyvninger til Andøya?
Det finnes totalt 5 flyselskaper som forbinder Andøya med 8 flyplasser i verden.
Hvilke flyselskaper tilbyr flyvninger til Andøya?
Reisende foretrekker Norwegian Air Shuttle, SAS og Flyr AS for å dra til Andøya. Mesteparten av disse flyvningene kommer fra Frogner, og ruten betjenes oftest av Norwegian Air Shuttle.
Hvor mange direkteflyvninger er det til Andøya?
Med rundt 123 direkteflyvninger ukentlig, vil du lande i Andøya før du vet ordet av det.
Hvor har de mest populære flyvningene til Andøya avreise fra?
Mange reisende reiser fra flyplasser i Oslo, Frogner og Bryn når de skal til Andøya.
Hvor lang tid tar det å fly til Andøya?
Hvis du reiser fra Oslo, må du regne med en flytur på ca. 1 t og 39 min før du ankommer Andøya. Fra Frogner tar det ca. 1 t og 39 min, og fra Bryn tar flyturen 1 t og 39 min.
Hvordan finner jeg de billigste flybillettene til Andøya?
Som alle lure jetsettere vet – ikke vent med å bestille. Prisene er vanligvis høyest like før avreisedatoen. En annen bra måte å få de beste prisene på er å undersøke litt nærmere. Hvis reisemålet kan friste med flere flyplasser, bør du sjekke hva det koster å fly til en av de mindre. En annen måte du kan spare litt på, er å bestille tidlig. Hvis du kommer over et uimotståelig tilbud, er det ingen tid å miste. Grip muligheten når du kan!
Hvordan skal jeg komme meg gjennom flyturen til Andøya?
Avhengig av hvor du reiser fra, kan flyvningen din til Andøya gå som smurt eller virke ekstra lang. Nedenfor finner du noen tips som hjelper deg med å starte ferien på riktig måte.Hva bør pakkes i håndbagasjen?

  • Det første du må gjøre, er å ta med pass, reisedokumenter, bankkort og daglige medisiner. Deretter tar du med noe som får flyturen til å gå litt raskere. Noen bra forslag er en god bok og et nettbrett med filmer på. Hvis planen er å ta en liten blund, er en støttende nakkepute og øretelefoner også kjekt å ha med seg. Til slutt kan du ta med deg noen toalettsaker, så du føler deg frisk og opplagt når du er fremme.

Ikke pakk dette i håndbagasjen:

  • Selv om listen over hva som er forbudt, varierer fra flyselskap til flyselskap, er det smart å ikke ta med seg noe som er lett antennelig, skarpt eller eksplosivt. Dette omfatter skrutrekkere, lommekniver, aerosolbeholdere og blekemidler. Sportsutstyr som skistaver og andre gjenstander som kan skade passasjerer, f.eks. Pepperspray og pistoler, er heller ikke lov å ha med seg inn i kabinen.

Dette kan du ha på deg på flyet:

  • Vil du ha en komfortabel flyreise, bør du tenke på hvilke klær du skal ha på. Lagvis påkledning kan være lurt ettersom det kan være litt varierende temperatur på flyet. På den måten slipper du å fryse hvis kabinen blir kald. Stiletthæler, flippflopper og snøresko er det best å pakke i kofferten. Du bør heller ta på deg flate og behagelige sko, f.eks. Joggesko. Du kommer ikke til å angre!
  • Dyp venetrombose (DVT) oppstår ved lengre perioder med lite aktivitet og er en blodlevringstilstand som kan påvirke passasjerer på lange flyturer. Den gode nyheten er at det kan være mulig å forebygge. Drikk masse vann, gå opp og ned midtgangen så mye du kan, og bruk kompresjonssokker eller -strømper.

Hvordan kan man komme seg raskt gjennom sikkerhetskontrollen når man skal til Andøya?
Trikset er å forberede seg før man kommer til kontrollen på flyplassen. På den måten er du på plass på flyet til Andøya før du rekker å blunke. Følg disse nyttige tipsene for å få en knallbra start på ferien:

  • I sikkerhetskontrollen er det første de gjør, å sjekke at du har gyldig legitimasjon og ombordstigningskort før du kan gå videre. Du bør derfor ta frem dette på forhånd.
  • Etterpå må både du og håndbagasjen din sjekkes. For ikke å lage for lang kø bør du ta av alt som kan utløse metalldetektoren. Ting som blant annet belte, jakke og øretelefoner må sendes gjennom røntgenmaskinen.
  • Elektroniske enheter som PC-er og mobiler må også gjennomlyses. Det er ingen grunn til bekymring – du er på nettet igjen om kort tid.
  • Væske og gelé du vil ha med om bord, som parfyme og tannkrem, må være i beholdere på maks. 100 milliliter. Alt må dessuten få plass i en gjennomsiktig pose på én liter.
  • Det er en god idé å ha på joggesko ettersom sjansen da er mindre for at du må fjerne dem når du skal gjennom sikkerhetskontrollen. Snøresko og tyngre fottøy må ofte gjennomlyses.
  • Ta ut alle forbudte gjenstander av håndbagasjen. Hvis du har skarpe gjenstander som lommekniver eller verktøy, bør du pakke dem i kofferten du skal sjekke inn. Slike ting er ikke tillatt å ta med om bord og vil bli konfiskert.

Informasjon om flyreiser til Andøya
Ankomstflyplass
Harstad - Narvik
Ankomstflyplassens IATA-kode
EVE
Ankomstby
Evenes
Pris tur-retur
4 470 kr

Populære flyvninger til Andøya

Prisene var tilgjengelige i løpet av de 7 siste dagene og begynte på 549 kr for enveisflyvninger og 1 097 kr for tur-retur i den spesifiserte perioden. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Scandinavian Airlines