Andenes

Reiseguide
Andenes som viser skilt
Her får du oppleve storslått natur både på havet og på land, svale kvelder med midnattssol og rykende stormbyger som velter inn over land.

Når du reiser til Andenes kan du regne med å få oppleve alt det Norge har å by på av vær! Du kan dra på safari og oppleve dyrelivet eller ta beina fatt og legge ut på både lange og korte turer. Her finner du også flere aktører som tar deg med på forskjellige safariturer.

Andenes ligger på nordenden av Andøya i Nordland fylke, og er et viktig fiskevær. Fisket har vært en hovednæring her helt siden jernalderen, og på begynnelsen av 1800-tallet var dette en av de største havnene i Norge. Fiske og fiskeforedling er den dag i dag en av de viktigste næringene her. Stedet har fremdeles Nord-Norges største moloanlegg som ble bygget over en 10-års periode på begynnelsen av 1900-tallet.

Ta en tur til Andøymuseet som har en utstilling om polarområdene og den unike geologien på Andøya. En tur til Romskipet Aurora som er et lærings- og opplevelsessenter tilknyttet Andøya Space Center, er morsomt og lærerikt for både store og små. Du kan følge kyststien til Bleike og oppleve det vesle fiskeværet og den flotte stranda og fuglefjellet der. På en tur til Hvalsenteret lærer du mer om hvalen og miljøet den lever i, og her kan du også melde deg på hvalsafari hvis du ønsker det.

Andenes fyr, som ble bygget allerede på 1850-tallet, er et tydelig landemerke med sine 40 meter. Dette kan du trygt navigere etter når du er ute på tur. Husk å ta med varme klær selv om du besøker stedet på sommeren, gjennomsnittstemperaturen her blir nemlig ikke så mye mer enn 12-13 grader selv i den varmeste måneden.

Andenes har sin egen flyplass med direkteforbindelser til de større stedene i Nord-Norge, samt Oslo. Om sommeren er det også fergeforbindelse mellom Andenes og Senja. Det kan være greit å ha tilgang på egen bil her på grunn av de store avstandene, slik at du kan utforske nærområdet i eget tempo.

En helgetur til Andenes kan gi deg opplevelser for livet. Her kan du slappe av og nyte freden og roen i fantastiske omgivelser.

Grønnbuene
Grønnbuene
2.5 out of 5
Hamnegata, Andenes, Andoy
Fullt refunderbart
Prisen er 1 986 kr per natt fra 10. jul. til 11. jul.
1 986 kr
per natt
10. jul.–11. jul.
Du kan bo på dette hotellet under turen til Andøya. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og døgnåpen resepsjon. ...
8,4/10 Very Good! (113 anmeldelser)
"Nice view from the apartment"

Anmeldelse skrevet 25. mar. 2024

Grønnbuene